Ухвала
від 21.02.2020 по справі 377/627/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХ ВА ЛА

Справа №377/627/19

Провадження №1-кс/377/18/20

21 лютого 2020 року слідчий суддя Славутицького міського суду Київської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 ,

представника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славутичі клопотання старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , по кримінальному провадженню № 42018111130000359 від 29 грудня 2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, -

УСТАНОВИЛА:

До суду подано зазначене клопотання, погоджене з прокурором, у якому старший слідчий СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області просить надати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Вислухавши пояснення слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області, яка просила задовольнити клопотання, пояснення представника ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка не заперечувала проти задоволення клопотання, з`ясувавши питання, зазначені у клопотанні, вважаю необхідним зробити наступний висновок.

Так, відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 6 цієї статті суд постановляє ухвалу про надання доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З матеріалів, доданих до клопотання, вбачається, що в ході моніторингу інформації, розміщеної в мережі Інтернет, отримано дані, які можуть свідчити про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 упродовж 2018 року вчинили розтрату чужого майна при укладенні договорів та здійснення реконструкції арок № 1,2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області.

29 грудня 2018 року начальником Славутицького відділу Броварської місцевої прокуратури Київської області відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018111130000359 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що 26 вересня 2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 і Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено договір на виконання проектних робіт щодо розробки проектно-кошторисної документації на об`єкт будівництва: «Реконструкція арок № 1,2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області», а також проведення експертизи кошторисної частини проектно-кошторисної документації.

На виконання умов вищевказаного договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснено розробку проектної документації та кошторисної частини проекту.

Згідно експертного звіту щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочому проекту загальна кошторисна вартість реконструкції у поточних цінах станом на 26.09.2018 року складає 961,558 тисяч гривень.

04 жовтня 2019 року слідчим СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області на підставі ухвали слідчого судді Славутицького міського суду Київської області (справа № 377/627/19, провадження № 1-кс/377/278/19) від 04.09.2019 року здійснено тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебували у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме до копій наступних документів: договір № 2-19 будівельного підряду по об`єкту «Реконструкція арок № 1,2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області» від 26 квітня 2018 року, календарний графік виконання робіт по об`єкту «Реконструкція арок № 1,2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області».

Супровідним листом № 01-10/3808 від 04.10.2019 року за підписом виконуючого обов`язки директора ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 повідомлено, що оскільки зазначений об`єкт не підлягає під дію Закону України «Про публічні закупівлі», в департаменті відсутнє технічне завдання та протокол тендерного комітету по вказаному договору.

Сторонами договору № 2-19 будівельного підряду по об`єкту «Реконструкція арок № 1,2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області» від 26 квітня 2018 року з боку замовника є ІНФОРМАЦІЯ_3 , в особі директора департаменту ОСОБА_6 , а підрядником виступає Підприємство Фонд комунального призначення « ІНФОРМАЦІЯ_4 », в особі директора ОСОБА_7 ..

Відповідно до п.13.3 розділу 13 «Оформлення та приймання документації з виконаних робіт» Підрядник надає Замовнику не пізніше 20 числа звітного місяця в друкованому та в електронному вигляді (програмний комплекс АВК, тощо) наступну документацію з виконаних робіт: Акти приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в); Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (примірна форма КБ-3); Підсумкові відомості ресурсів (сортування матеріалів якої виконано за найменуванням посиланням у примітці на номер видаткової накладної, калькуляції, акту надання послуг, договорів оренди, тощо); Виконавчу документацію на виконаний обсяг робіт, паспорти на обладнання та ін.

Відповідно п. 13.4 розділу 13 «Оформлення та приймання документації з виконаних робіт» при документальному оформленні устаткування (передбаченого проектно-кошторисною документацією), придбаного Підрядником для монтажу або встановлення на об`єкті будівництва, для перевірки Замовнику передаються наступні документи: Акт вартості устаткування, що придбається виконавцем робіт (до акту приймання виконаних будівельних робіт); Акт приймання-передачі устаткування; Договір зберігання устаткування (включаючи специфікацію на устаткування).

Вказані пункти договору свідчать про те, що підрядник Підприємство Фонд комунального призначення « ІНФОРМАЦІЯ_4 », Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , в особі директора ОСОБА_7 володіє зазначеними в пунктах 13.3 та 13.4 розділу 13 «Оформлення та приймання документації з виконаних робіт» документами, оскільки зобов`язаний був надавати їх на перевірку Замовнику ІНФОРМАЦІЯ_3 .

27 січня 2020 року слідчим на підставі ухвали слідчого судді Славутицького міського суду Київської області від 27 грудня 2019 року було здійснено тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ФКП « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Під час вилучення зазначених в ухвалі слідчого судді документів було встановлено, що у ФКП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відсутні ряд документів, оскільки такі були направлені 26.11.2019 року згідно Акту прийому-передачі виконавчої документації по об`єкту будівництва «Реконструкція арок № 1, 2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області» замовнику будівництва ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Важливими обставинами, суттєве значення для встановлення яких повинні мати речі або документи, про тимчасовий доступ до яких подано клопотання, є обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що зазначені у ст. 91 КПК України.

У судовому засіданні слідчий СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області пояснила, що документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме для перевірки даних, які б свідчили про доцільність використання бюджетних коштів під час будівництва «Реконструкція арок № 1, 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Враховуючи те, що вказані документи містять охоронювану законом таємницю персональні дані осіб, отримати до них доступ іншим шляхом, окрім як на підставі ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, не є можливим. Відомості із вказаних документів можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

Виходячи зі змісту поданого клопотання, що підтверджено доданими копіями документів, слід погодитися з доводами слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про те, що документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме для перевірки даних, які б свідчили про доцільність використання бюджетних коштів під час будівництва «Реконструкція арок № 1, 2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області». Відомості із вказаних документів можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

За таких обставин подане клопотання необхідно визнати обґрунтованим і задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до:

- загального журналу робіт в оригіналі в 1 примірнику на 22 сторінки;

- акту на закриття прихованих робіт в оригіналі в 1 примірнику на 12 аркушах;

- сертифікату якості на будівельні суміші в копіях в 3 примірниках на 7 аркушах;

- сертифікату якості на світлодіодні світильники в копіях в 1 примірнику на 2 аркушах;

- сертифікату якості на щебінь в копіях в 1 примірнику на 1 аркуші;

- сертифікату якості на пісок із відсівів в копіях в 2 примірниках на 2 аркушах;

-сертифікату якості на цеглу в копіях в 2 примірниках на 2 аркушах;

- сертифікату якості на ґрунтовку в копіях в 1 примірнику на 2 аркушах;

- сертифікату якості на електродроти в копіях в 1 примірнику на 1 аркуші;

- сертифікату якості на дюбеля в копіях в 1 примірнику на 3 аркушах;

- сертифікату якості на цементи в копіях в 1 примірнику на 2 аркушах;

- сертифікату якості на брущатку бетонну в копіях в 1 примірнику на 2 аркушах;

- протоколу випробувань матеріалів в копіях в 1 примірнику на 1 аркуші, по об`єкту «Реконструкція арок № 1, 2 площі в загальноміському центрі м. Славутич Київської області» від 26 квітня 2018 року для ознайомлення, які вказані в Акті прийому передачі виконавчої документації по об`єкту будівництва «Реконструкція арок № 1, 2 площі в ІНФОРМАЦІЯ_5 » з можливістю вилучення вказаних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 .

Встановити строк дії цієї ухвали по 21 березня 2020 року.

Попередити зазначеного в ухвалі володільця речей і документів про те, що відповідно до положень ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених в ухвалі речей і документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили в момент ухвалення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87744180
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —377/627/19

Ухвала від 28.12.2020

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні