Ухвала
від 19.02.2020 по справі 914/137/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.02.2020 Справа № 914/137/20

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Матвіїва Р.І. за участю секретаря судового засідання Демчук А.П., розглянувши доручення Арбітражного суду Ульяновської області Російської Федерації про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн , м. Жидачів, Львівська область, документів у справі № А72-18667/2019,

за участю представника:

ТОВ Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн : не з`явився,

встановив:

17.01.2020 року до Господарського суду Львівської області надійшло судове доручення Арбітражного суду Ульяновської області Російської Федерації про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн (код ЄДР 35333192) документів - ухвали від 23.12.2019 року про відкладення судового засідання у справі № А72-18667/2019 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн до Товариства з обмеженою відповідальністю Сенгилеевский цементний завод про визнання і виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України.

Ухвалою суду від 11.01.2020 року доручення призначено до виконання в судовому засіданні 30.01.2020 року, про що Товариство з обмеженою відповідальністю Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн повідомлено шляхом надіслання ухвали на юридичну згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань адресу - 81700, Львівська обл., Жидачівський район, місто Жидачів, вул. Фабрична, будинок 20.

У судове засідання 30.01.2020 року ТОВ Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн не забезпечив явку представника, повідомлення про отримання ухвали суду на час судового засідання не повернулося, у зв`язку з чим судом відкладено судове засідання на 19.02.2020 року.

У судове засідання 19.02.2020 року ТОВ Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн повторно не забезпечив явку представника, хоча про дату та час судового засідання повідомлений належним чином 04.02.2020 року, що підтверджується повідомленням про вручення потового відправлення, що повернулося до суду 12.02.2020 року.

Відповідно до ст. 369 ГПК України суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги - вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, - дипломатичними каналами. Виконання судового доручення здійснюється відповідно до цього Кодексу. На прохання іноземного суду процесуальні дії можуть вчинятися під час виконання судового доручення із застосуванням права іншої держави, якщо таке застосування не суперечить законам України. Виконання судового доручення підтверджується протоколом судового засідання, іншими документами, складеними чи отриманими в ході виконання доручення, які засвідчуються підписом судді та скріплюються гербовою печаткою. У разі неможливості виконання судового доручення суд у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - дипломатичними каналами повертає це доручення іноземного суду без виконання із зазначенням причин та подає відповідні документи, що це підтверджують.

Відповідно до ст. 370 ГПК України доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. У разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, суддя, уповноважений працівник суду, представник адміністрації місця тримання особи робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими. У разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими. Доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів вважається виконаним у день, коли особа або її представник отримали такі документи чи відмовилися від їх отримання або якщо така особа чи її представник, яких належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, на якому має бути вручено виклик до суду чи інші документи, без поважних причин не з`явилися до суду - у день такого судового засідання. Виконання доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів підтверджується протоколом судового засідання, у якому зазначаються заяви чи повідомлення, зроблені особами у зв`язку з отриманням документів, а також підтвердженням про повідомлення особи про необхідність явки до суду для отримання документів та іншими документами, складеними чи отриманими в ході виконання доручення, які засвідчуються підписом судді та скріплюються гербовою печаткою.

Угодою про порядок вирішення спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, підписаною Україною 20 березня 1992 р., ратифікованою 19 грудня 1992 р., передбачено, що компетентні суди та інші органи держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав зобов`язуються надавати взаємну правову допомогу. Взаємне надання правової допомоги включає вручення і пересилання документів і виконання процесуальних дій, зокрема проведення експертизи, заслуховування Сторін, свідків, експертів та інших осіб. При наданні правової допомоги компетентні суди та інші органи держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав зносяться одна з одною безпосередньо. При виконанні доручень про надання правової допомоги компетентні суди та інші органи, в яких просять допомоги, застосовують законодавство своєї держави. При зверненні про надання правової допомоги і виконання рішень документи, що додаються, викладаються мовою держави, яка запитує, або російською мовою (ст. 5). Згідно зі ст. 6 вказаної Угоди документи, видані або засвідчені закладом або спеціально уповноваженою особою в межах їх компетенції за встановленою формою і скріплені офіційною печаткою на території однієї з держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, приймаються на території інших держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав без будь-якого спеціального посвідчення. Документи, які на території однієї з держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав розглядаються як офіційні документи, мають на території інших держав - учасниць Співдружності доказову силу офіційних документів.

Враховуючи наведене, зокрема належне повідомлення ТОВ Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн про дату та час судового засідання для виконання судового доручення Арбітражного суду Ульяновської області про вручення документів у справі № А72-18667/2019 та неповідомлення товариством причин неявки у відповідне судове засідання, суд зазначає, що судове доручення вважається виконаним 19.02.2020 року. Відповідно до наведених вище приписів суд зазначає, що виконання відповідного судового доручення підтверджується протоколом судового засідання від 19.02.2020 року, повідомленням про вручення поштового відправлення - ухвали виклику в судове засідання від 30.01.2020 року (вх. № 7570/20 від 12.02.2020 року), списком згрупованих поштових відправлень від 24.01.2020 року про надіслання ухвали суду від 21.01.2020 року.

Керуючись статтями 369, 370 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області

ухвалив:

1. Судове доручення Арбітражного суду Ульяновської області Російської Федерації про вручення Товариству з обмеженою відповідальністю Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн документів у справі № А72-18667/2019 вважати виконаним .

2. Повідомити Арбітражний суд Ульяновської області Російської Федерації про виконання судового доручення та направити підтвердження про вручення документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 21.02.2020 року.

Суддя Матвіїв Р.І.

Дата ухвалення рішення19.02.2020
Оприлюднено26.02.2020
Номер документу87773742
СудочинствоГосподарське
Сутьвручення Товариству з обмеженою відповідальністю Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн , м. Жидачів, Львівська область, документів у справі № А72-18667/2019,

Судовий реєстр по справі —914/137/20

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 30.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 21.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні