Ухвала
від 18.02.2020 по справі 757/7679/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7679/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019000000000127,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що в провадженні Головного слідчого управління Національної поліції України перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019000000000127 від 16.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території України діє організована група, яка займається незаконним заволодінням транспортних засобів на території України та країн Європейського Союзу. У подальшому вказані транспортні засоби ввозяться на територію України та реалізуються третім особам.

Під час проходження української митної та прикордонної перевірки використовуються підроблені реєстраційні документи на автомобіль, ніби то знятого з реєстрації та проданого резидентам України.

Після цього, на території України автомобілі розмитнюють та ставлять на облік на підставі підроблених документів, а потім реалізовуються громадянам, яким не відомо про те що автомобілі належать іншим фізичним або юридичним особам на території іншої держави.

Так, автомобілі надає у користування лізингова компанія, після чого не маючи на меті оплачувати внески (проводити грошові виплати згідно договору лізингу), учасники організованої групи ввозять автомобілі, які перед цим отримувалися у лізинг на територію України.

В подальшому, після продажу автомобілів інші учасники організованої групи, діючи відповідно до відведених загальним планом ролей, шляхом підбору ключів здійснювали незаконне заволодіння указаними транспортними засобами, які в подальшому, з використанням реєстраційних знаків країн Європейського союзу вивозили за територію України.

Також встановлено, що до даного кримінального правопорушення залучався автомайданчик «Автодом».

Автомайданчик «Автодом» зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 20-А.

Слідчий зазначає, що залучаючи автомайданчик «Автодом», здійснено значну кількість продажів транспортних засобів, з подальшою метою незаконного заволодіння транспортним засобами.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку території автомайданчика «Автодом» та приміщень на території даного авто майданчика за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, нежитлові будівлі за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності зареєстровані за ПП «Автодом» (код ЄДРПОУ 30574332).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12019000000000127 на проведення обшуку території автомайданчика «Автодом» та приміщень на території даного авто майданчика за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 20-А, які на праві приватної власності зареєстровані за ПП «Автодом» (код ЄДРПОУ 30574332), з метою відшукання та вилучення:

- документів, що стосуються купівлі, продажу транспортних засобів, митного оформлення транспортних засобів, реєстрацій та перереєстрацій транспортних засобів, номерних знаків транспортних засобів, номерних знаків транспортних засобів, виданих за межами території України, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, що видані за межами України, квитанцій оплати та перерахунку грошових кошів за транспортні засоби, доручень на користування транспортними засобами, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, знарядь вчинення кримінальних правопорушень (пристроїв, предметів, знарядь для відчинення дверей транспортних засобів, вимкнення сигналізації, приведення в роботу двигуна автомобіля), документів та чорнових записів, в яких наявні відомості щодо кримінальних правопорушень (схеми, розроблені плани вчинення кримінальних правопорушень), списків транспортних засобів та відомостей щодо їх реалізації, страхових полісів, мобільних телефонів та сім-карток, комп`ютерної техніки, відеокамер, фотокамер, флеш-накопичувачів, оптичних носіїв інформації, на яких можуть міститися відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, грошових коштів, отриманих внаслідок вчинення розслідуваного злочину.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87794269
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019000000000127

Судовий реєстр по справі —757/7679/20-к

Ухвала від 18.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 18.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні