Ухвала
від 21.02.2020 по справі 757/8468/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8468/20-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про обшук, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчийв ОВСГоловного слідчогоуправління Національноїполіції України ОСОБА_4 звернувся до Печерського районного суду м. Києва із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 27.

Обґрунтовуючи внесене клопотання вказує наступне.

Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 12019000000000496 від 03.06.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий у клопотанні вказує, що згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкту нерухомого майна розташованого за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 27, установлено, що право власності, зареєстроване за Міністерством енергетики та вугільної промисловості України (код ЄДРПОУ 37471933).

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 внесене клопотання підтримав, просить задовольнити з підстав викладених у ньому.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали провадження приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно положень ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слід зазначити, що відповідно до прецедентної практики Європейського суду з прав людини, для винесення постанови про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи суди відповідно до законодавства повинні переконатися у тому, що існують достатні підстави вважати, що розшукувані предмети знаходяться там. [«Геращенко проти України», п. 132].

Слідчий суддя, заслухавши прокурора у судовому засіданні, дійшов висновку, що обставини викладені в клопотанні знайшли своє підтвердження в наданих матеріалах, відшукання речей, буде мати доказове значення для розслідуваного кримінального провадження, а в подальшому будуть доказами під час судового розгляду кримінального провадження, є обґрунтовані підстави вважати, що відшукувані речі знаходяться у приміщенні на яке вказує прокурор у клопотанні, а відтак клопотання про проведення обшуку підлягає задоволенню.

Також, щодо способу проведення обшуку Європейський суд з прав людини відзначає, що надто широко сформульована постанова про проведення обшуку давала міліції необмежену свободу дій у визначені того, які документи «становлять інтерес» для розслідування в кримінальній справі. Це призвело до проведення великого обшуку: вилучені документи й предмети не обмежувалися лише тими, які мали відношення до кримінальної справи. [«Smirnov v Russia», n. 471226].

А відтак, не підлягають задоволенню вимоги щодо вилучення речей та документів, а саме: інші документів, печаток та штампів підприємств, листів, претензій, інших матеріалів листування між підприємствами, чорнових записів (зошитів, блокнотів, окремих аркушів паперу), документів чорнової бухгалтерії (подвійного обліку), комп`ютерної техніки, носіїв збереження інформації, платіжних доручень, банківських виписок та документів, що свідчать про рух коштів по розрахунковим-рахункам, грошові кошти, оскільки дані документи не індивідуалізовані, без конкретно визначених родових ознак.

При цьому, у разі вилучення речей та документів під час обшуку, слідчий не позбавлений права звернення до суду із клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна, в порядку ч. 5 ст. 171 КПК України.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159,162,163, 234, 235, ст. 309, 372 КПК України слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про обшук задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів та/або за їх доручення оперативним співробітникам СБ України на проведення обшуку у комплексі будівель та споруд за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 27, яке на праві власності зареєстроване за Міністерством енергетики та вугільної промисловості України (код ЄДРПОУ 37471933), яким користується ВП «Будівництво і ремонт» ПрАТ» «НЕК «Укренерго» (код ЄДРПОУ 02071375), ВП «Укренергосервіс» ПрАТ» «НЕК «Укренерго» (код ЄДРПОУ 04641523), ВП «Центральна енергетична система» ПрАТ» «НЕК «Укренерго» (код ЄДРПОУ 24361553), з метою виявлення та вилучення речей та документів ДП «НЕК «Укренерго» (код ЄДРПОУ 00100227), ПрАТ НЕК «Укренерго» (код ЄДРПОУ 00100227), ВП «Будівництво і ремонт» ПрАТ» «НЕК «Укренерго» (код ЄДРПОУ 02071375), ВП «Західна електроенергетична система» ПрАТ «НЕК Укренерго» (код ЄДРПОУ 20851817), КВКП «Союз» (код ЄДРПОУ 21004686), ТОВ «Енергопостачання» (код ЄДРПОУ 32574334), ТОВ «Союзенергомонтаж» (код ЄДРПОУ 36109963), ПС-750кВ «Західноукраїнська» ПрАТ «НЕК «Укренерго», щодо шунтуючих реакторів 750 кВ Р-1 ф. «С», Р-5 ф. «С», Р-6 ф. «С» марки РОМ-110000/750-У1, а саме: службових записок щодо необхідності заміни ректорів, технічних завдань на заміну реакторів, актів обстеження реакторів, тендерної документації, проектно-кошторисної документації, дозвільних документів на початок робіт, договорів з додатками до них, договори на закупівлю реакторів, договори на додаткові роботи з додатками, договори про залучення субпідрядних організацій, актів виконання робіт з відомостями ресурсів, накладні на оплату, товарно-транспортні накладні, договори на додаткові роботи з додатками, документи з формування очікуваної вартості, технічні завдання на виконання робіт, акти виконаних робіт з відомостями ресурсів, накладні на оплату, договори з додатками на закупівлю реакторів у ПрАТ «Запоріжтрансформатор» (код ЄДРПОУ 00213428), договори на продаж реакторів КВКП «Союз» (код ЄДРПОУ 21004686), службові записки на допуск до підстанції, журнали з охорони праці, журнали допуску до виконання робіт, акти введення в експлуатацію, акти випробування обладнання, акти прийому-передачі устаткування.

В задоволенні решти вимог відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87794746
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —757/8468/20-к

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні