Ухвала
від 20.02.2020 по справі 2а-3738/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№2а-3738/09/1370

УХВАЛА

ПРО ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛКИ У ВИКОНАВЧОМУ ЛИСТІ

20 лютого 2020 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Клименко О.М., секретар судового засідання Колодій О.Р., за участю:

позивача: представник - не з`явився

відповідача: представник - не з`явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області від 27.01.2020 року про виправлення описки у виконавчому листі у справі № 2а-3738/09/1370 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області до СГП Злагода про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 10 липня 2009 року у справі №2а-3738/09/1370 позов задоволено. Стягнуто з СГП Злагода на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області 5857 (п`ять тисяч вісімсот п`ятдесят сім) грн. 73 коп.

29 липня 2009 року Львівським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2а-3738/2009 року про стягнення з СГП Злагода на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області 5857 (п`ять тисяч вісімсот п`ятдесят сім) грн. 73 коп.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 14 вересня 2018 року замінено стягувача у виконавчому листі №2а-3738/2009 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області (80300, Львівська область, Жовківський район, вул. Воїнів УПА, 24, код ЄДРПОУ 25257846) на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (79041, Львівська область, місто Львів, вулиця Героїв УПА, 73/8, код ЄДРПОУ 41322361).

Також судом встановлено, що згідно повідомлення Жовківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області від 14.12.2018 року виконавчий лист №2а-3738/2009 повернуто стягувачу без прийняття до виконання на підставі пункту 6 частини четвертої статті 4 Закону України Про виконавче провадження .

07 лютого 2020 року позивач через канцелярію суду подав заяву від 27.01.2020 року про виправлення описки у виконавчому листі №2а-3738/2009.

Вказана заява мотивована тим, що 14.12.2018 року Жовківським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області виконавчий лист №2а-3738/2009, виданий 29 липня 2009 року Львівським окружним адміністративним судом повернуто стягувачу без прийняття до виконання на підставі пункту 6 частини четвертої статті 4 Закону України Про виконавче провадження , оскільки у виконавчому листі відсутнє повне найменування боржника.

Зазначає, що згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань повне найменування юридичної особи боржника - Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Вказує, що станом на 24.01.2020 року сума заборгованості боржником не погашена, відтак, виправлення описки у виконавчому листі необхідне заявнику для звернення до Жовківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області з метою примусового виконання судового рішення.

Враховуючи вищенаведене, просить суд виправити на титульній та зворотній стороні виконавчого листа, виданого 29.07.2009 р. по справі №2а-3738/09/1370 допущену описку, а саме: замість слів СГП Злагода вказати повне найменування юридичної особи Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Позивач явки уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, у поданій заяві про виправлення описки просив розгляд справи проводити у письмовому провадженні.

Відповідач в судове засідання, призначене на 20.02.2020 року явки уповноваженого представника не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, заяв про відкладення розгляду заяви чи про розгляд заяви за його відсутності не подав, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду заяви, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення №7901827081674.

При постановленні ухвали суд виходить з наступного.

Відповідно до частини першої статті 374 КАС України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Частиною третьою статті 374 КАС України передбачено, що суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання.

Згідно із частиною четвертою статті 374 КАС України про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу.

Судом встановлено, що постановою Львівського окружного адміністративного суду від 10 липня 2009 року у справі №2а-3738/09/1370 позов задоволено. Стягнуто з СГП Злагода на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області 5857 (п`ять тисяч вісімсот п`ятдесят сім) грн. 73 коп.

Згідно із пунктом першим частини першої статті 3 Закону України Про виконавче провадження відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню рішення на підставі таких виконавчих документів: виконавчих листів та наказів, що видаються судами у передбачених законом випадках на підставі судових рішень, рішень третейського суду, рішень міжнародного комерційного арбітражу, рішень іноземних судів та на інших підставах, визначених законом або міжнародним договором України.

29 липня 2009 року Львівським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2а-3738/2009 року про стягнення з СГП Злагода на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області 5857 (п`ять тисяч вісімсот п`ятдесят сім) грн. 73 коп.

Вимоги до виконавчого документа встановлені у статті 4 Закону України Про виконавче провадження .

Так, пунктом третім частини першої статті 4 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що у виконавчому документі зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи.

При цьому, відповідно до пункту шостого частини четвертої статті 4 Закону України Про виконавче провадження виконавчий документ повертається стягувачу органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем без прийняття до виконання протягом трьох робочих днів з дня його пред`явлення, якщо виконавчий документ не відповідає вимогам, передбаченим цією статтею.

Отже, невідповідність виконавчого документа вимогам статті Закону України Про виконавче провадження , зокрема, в частині незазначення повного найменування юридичної особи - боржника є підставою для його повернення стягувачу.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань повне найменування юридичної особи боржника згідно виконавчого листа №2а-3738/09 - Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

При оформленні виконавчого листа №2а-3738/09, виданого 29 липня 2009 року Львівським окружним адміністративним судом на виконання постанови Львівського окружного адміністративного суду від 10 липня 2009 року у справі №2а-3738/09/1370, судом допущено помилку щодо зазначення повного найменування юридичної особи - боржника, а саме у рядках: повне прізвище, ім`я, по батькові або найменування відповідача та найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я, по батькові за його наявності для фізичних осіб) боржника зазначено СГП Злагода . Таким чином, судом зазначено неповне найменування юридичної особи - боржника у відповідності до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме - СГП Злагода замість Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Разом з тим, у поданій заяві про виправлення описки заявник просить виправити на титульній та зворотній стороні виконавчого листа, виданого 29.07.2009 р. по справі №2а-3738/09/1370 допущену описку, а саме: замість слів СГП Злагода вказати повне найменування юридичної особи Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

З цього приводу суд зазначає, що титульна сторона виконавчого листа від 29 липня 2009 року містить окрім рядка повне прізвище, ім`я, по батькові або найменування відповідача , у якому вказано неповне найменування боржника, а саме СГП Злагода , також рядок, де зазначено резолютивну частину постанови Львівського окружного адміністративного суду від 10 липня 2019 року, якою постановлено: стягнути з СГП Злагода на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області 5857 (п`ять тисяч вісімсот п`ятдесят сім) грн. 73 коп.

Відповідно до пункту п`ятого частини першої статті 4 Закону України Про виконавче провадження у виконавчому документі зазначаються: резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень.

Відтак, суд у виконавчому листі в рядку, де зазначається резолютивна частина рішення суду зазначив саме резолютивну частину постанови Львівського окружного адміністративного суду від 10 липня 2019 року, яка передбачає певний захід стягнення (стягнути з СГП Злагода на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області 5857 (п`ять тисяч вісімсот п`ятдесят сім) грн. 73 коп.), що відповідає вимогам пункту п`ятого частини першої статті 4 Закону України Про виконавче провадження .

Отже, в цій частині виконавчого листа №2а-3738/09 судом при його оформленні помилки не допущено.

Таким чином, зважаючи на наведене, з урахуванням приписів частини першої статті 374 КАС України підлягає виправленню допущена у виконавчому листі, виданому 29 липня 2009 року Львівським окружним адміністративним судом помилка щодо зазначення повного найменування відповідача (боржника), а саме: у рядку повне прізвище, ім`я, по батькові або найменування відповідача , замість СГП Злагода слід зазначити Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю та у рядку найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я, по батькові за його наявності для фізичних осіб) боржника , замість СГП Злагода слід зазначити Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку, що заява позивача про виправлення описки у виконавчому листі підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 241, 243, 248, 256, 293, 295, 374, підп.15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області від 27.01.2020 року про виправлення описки у виконавчому листі у справі № 2а-3738/09/1370 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Жовківському районі Львівської області до СГП Злагода про стягнення заборгованості - задоволити частково.

Виправити у виконавчому листі №2а-3738/2009 року, виданому 29 липня 2009 року Львівським окружним адміністративним судом допущену помилку щодо зазначення повного найменування відповідача (боржника), а саме: зазначивши у рядку повне прізвище, ім`я, по батькові або найменування відповідача , замість СГП Злагода - Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю та, зазначивши у рядку найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я, по батькові за його наявності для фізичних осіб) боржника , замість СГП Злагода - Сільськогосподарське підприємство Злагода у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

В іншій частині заяви - відмовити.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Згідно з ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Повний текст ухвали складено 25.02.2020 року.

Суддя Клименко О.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено26.02.2020
Номер документу87796515
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3738/09/1370

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 14.09.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні