Ухвала
від 25.02.2020 по справі 521/16526/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

25 лютого 2020 р.м.ОдесаСправа № 521/16526/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Федусика А.Г.,

суддів Бойка А.В. , Шевчук О.А. ,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Одеської митниці Держмитслужби на рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 17 грудня 2019 р. по справі №521/16526/19

позивач ОСОБА_1

відповідач Одеська митниця ДФС

про скасування постанови про порушення митних правил,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Малиновського районного суду м. Одеси від 17.12.2019 р. позов задоволено.

На зазначене рішення суду Одеська митниця Держмитслужби подала апеляційну скаргу, яка підписана працівником Одеської митниці Держмитслужби Ковташем Д.М., повноваження якого підтверджено довіреністю, виданою Одеською митницею Держмитслужби за підписом в.о. начальника митниці Кодіса Є.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 11 лютого 2020 року залишено без руху вказану апеляційну скаргу через відсутність належних доказів наявності у підписанта відповідних повноважень та надано 5-ти денний строк для усунення вказаних недоліків.

Згідно положень ст.55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Отже, враховуючи, що до апеляційної скарги не надано визначених наведеною нормою доказів того, що ОСОБА_2 є посадовою особою апелянта, яка уповноважена відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) представляти інтереси апелянта в суді апеляційної інстанції, приходжу до виску про наявність підстав для повернення апеляційної скарги.

На підставі викладеного, керуючись статтями 296, 297, 298 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу Одеської митниці Держмитслужби на рішення рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 17 грудня 2019 р. повернути скаржнику.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів у відповідності до чинного законодавства.

Суддя-доповідач Федусик А.Г. Судді Бойко А.В. Шевчук О.А.

Дата ухвалення рішення25.02.2020
Оприлюднено25.02.2020
Номер документу87798601
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —521/16526/19

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 11.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Рішення від 17.12.2019

Адміністративне

Малиновський районний суд м.Одеси

Поліщук І. О.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Малиновський районний суд м.Одеси

Поліщук І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні