Рішення
від 29.01.2020 по справі 911/2044/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" січня 2020 р. Справа № 911/2044/19

Господарський суд Київської області у складі судді Бацуци В. М.

при секретарі судового засідання Белишевій А. В.

за участю представників учасників справи:

від позивача: Олейнік Н. О. (провідний юрисконсульт - довіреність № 6813-К-О від 04.11.2019 р.);

від відповідача-1: не з`явились;

від відповідача-2: не з`явились;

розглянувши матеріали справи

за позовом Акціонерного товариства Комерційного банку "Приватбанк", м. Київ

до

1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Шаравара", м. Кагарлик, Київська область

2) ОСОБА_1 , м. Кагарлик, Київська область

про стягнення 193 697, 99 грн

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" звернулось в господарський суд Київської області із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шаравара", ОСОБА_1 про стягнення у солідарному порядку 193 697, 99 грн основної заборгованості по кредиту.

Позовні вимоги обґрунтовані позивачем невиконанням відповідачем-1 свого обов`язку щодо своєчасного повернення кредитних коштів за користування кредитом за кредитним договором № б/н від 03.01.2019 р., укладеним між АТ КБ "Приватбанк" та ТОВ "Шаравара" та невиконанням відповідачем-2 свого обов`язку щодо своєчасного повернення кредиту згідно з договором поруки № POR1546506620895 від 03.01.2019 р., укладеним між АТ КБ "Приватбанк" та ОСОБА_1 .

Ухвалою господарського суду Київської області від 16.08.2019 р. відкрито провадження у справі № 911/2044/19 за позовом Акціонерного товариства Комерційного банку "Приватбанк" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шаравара", ОСОБА_1 про стягнення 193 697, 99 грн, визначено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження і призначено її розгляд у підготовчому засіданні із викликом та за участю представників учасників справи на 11.09.2019 р.

11.09.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 09.10.2019 р.

09.10.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 06.11.2019 р.

06.11.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 11.12.2019 р.

11.12.2019 р. за наслідками підготовчого засідання судом винесено ухвалу, якою відкладено його проведення на 08.01.2020 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 08.01.2020 р. закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті за участю представників учасників справи на 29.01.2020 р.

29.01.2020 р. у судовому засіданні представник позивача надав усні пояснення щодо своїх позовних вимог, позовні вимоги підтримав, вважає їх обґрунтованими і правомірними та такими, що підлягають задоволенню з підстав, зазначених в позовній заяві.

Представники інших учасників справи у судове засідання не з`явились, хоча про судове засідання були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки у судове засідання суд не повідомили, відзиви на позовну заяву не надали.

Відповідно до ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

За наслідками судового засідання судом оголошено вступну і резолютивну частини рішення у даній справі.

Заслухавши пояснення представників учасників справи, дослідивши наявні у матеріалах справи докази, суд -

ВСТАНОВИВ:

03.01.2019 р. між позивачем (надалі- Банк) та відповідачем-1 (надалі - Клієнт) було укладено кредитний договір б/н, що підтверджується Анкетою-заявою про приєднання до Умов та правил надання послуги "КУБ" (надалі - Заява) від 03.01.2019 р., Умовами та правилами надання банківських послуг АТ КБ "Приватбанк", наявними у матеріалах справи.

Відповідно до п. 1.1. Заяви Банк за наявності вільних грошових коштів зобов`язується надати Клієнту строковий кредит для фінансування поточної діяльності Клієнта в обмін на зобов`язання Клієнта з повернення кредиту, сплати процентів та ін. винагород в обумовлені цим Договором терміни.

Пунктом 1.2. Заяви встановлено, що розмір кредиту складає 300 000 (триста тисяч) гривень.

Пунктом 1.3. Заяви визначено, що строк кредиту складає 12 місяців з дати видачі коштів Клієнту.

Відповідно до п. 1.4. Заяви проценти (комісія) за користування кредитом складають 1,8% в місяць від початкового розміру кредиту (в т.ч. достроковому погашенні кредиту).

Пунктом 1.5. Заяви визначено порядок погашення заборгованості за кредитом - щомісяця рівними частинами, починаючи з місяця наступного за місяцем видачі коштів Клієнту, до календарного числа місяця, в яке було надано кредит, включно із цим числом; погашення процентів щомісяця, починаючи з місяця, наступного за місяцем видачі коштів Клієнту, до календарного числа місяця, в яке було надано кредит, включно із цим числом.

Відповідно до п. 1.6. Заяви у випадку порушення строку погашення заборгованості за кредитом, що зазначений в п. 1.5. цієї Заяви, Клієнт зобов`язаний додатково до процентів, вказаних в п. 1.4., сплатити Банку проценти у розмірі 4% в місяць від суми простроченої заборгованості та неустойку в розмірі і згідно розділу 3.2.8. Умов та Правил надання банківських послуг.

Згідно з п. 1.10. Заяви кредитний договір вважається укладеним, якщо Клієнт підписав цю Заяву протягом 10 днів з дати направлення Заяви Клієнту в системі "Приват24 для бізнесу" або у сервісі "Paperless". Якщо Клієнт підписав Заяву пізніше цього терміну, вона втрачає дію і укладення договору можливе тільки після подачі нової заяви на отримання кредиту та нового прийняття рішення Банком щодо можливості кредитування Клієнта.

Додатком № 1 до Заяви № б/н від 03.01.2019 р. визначено графік погашення основної суми боргу та процентів за кредитом.

Згідно п. 3.2.8.1. Умов та правил надання банківських послуг Банк за наявності вільних грошових коштів зобов`язується надати Клієнту строковий "Кредит КУБ" для фінансування поточної діяльності Клієнта та/або для придбання основних засобів в обмін на зобов`язання Клієнта з повернення кредиту, сплати процентів в обумовлені цим Договором терміни. Істотні умови кредиту (сума кредиту, проценти за користування кредитом, розмір щомісячного платежу, порядок їх сплати) вказуються в Заяві про приєднання до Умов та правил надання послуги "КУБ" (далі - Заява), а також в системі Приват24. Клієнт приєднується до Послуги шляхом підписання електронно-цифровим підписом Заяви в системі Приват24 або у сервісі "Paperless" або іншим шляхом, що прирівнюється до належного способу укладення сторонами кредитного договору. Кредит також може надаватись шляхом видачі кредитних коштів з наступним їх перерахуванням на рахунок підприємства-продавця за товари та послуги. Якість послуг має відповідати законодавству України, нормативним актам Національного Банку України (далі - НБУ), які регулюють кредитні відносини.

Відповідно до п. 3.2.8.2. Умов та правил надання банківських послуг розмір кредиту, який може бути наданий в рамках Послуги, складає від 50 000 до 1 000 000 грн.

Пунктом 3.2.8.3.1. Умов та правил надання банківських послуг визначено, що повернення кредиту здійснюється щомісяця шляхом забезпечення Клієнтом позитивного сальдо на його поточному рахунку в сумах і в дати щомісячних внесків, зазначених у Заяві.

Згідно з п. 3.2.8.3.1.3. Умов та правил надання банківських послуг Клієнт доручає Банку щомісячно у строки, зазначені в Заяві, здійснювати договірне списання з його рахунків, відкритих у Банку, на погашення заборгованності за Послугою у кількості та розмірі, зазначеному в кредитному договорі.

Остаточним терміном погашення заборгованності за кредитом є дата повернення кредиту.

Згідно зі ст.ст. 212, 651 ЦКУ при порушенні Клієнтом будь-якого із зобов`язань, передбачених цим Договором, Банк на свій розсуд, починаючи з 91-ого дня порушення будь-якого із зобов`язань, має право змінити умови Договору, встановивши інший термін повернення кредиту. При цьому Банк направляє Клієнту повідомлення із зазначенням дати терміну повернення кредиту (Банк здійснює інформування Клієнта на свій вибір або письмово, або через встановлені засоби електронного зв`язку Банку та Клієнта (системи клієнт-банк, інтернет-клієнт-банк, sms-повідомлення або інших)). При непогашенні заборгованості за цим Договором у термін, зазначений у повідомленні, вся заборгованість за кредитним договором, починаючи з наступного дня від дати, зазначеної в повідомленні, вважається простроченою. У разі погашення заборгованості в період до закінчення 90 днів (включно) з моменту порушення будь-якого із зобов`язань, терміном повернення кредиту є дата останнього платежу.

Відповідно до п. 3.2.8.3.2. Умов та правил надання банківських послуг за користування Послугою Клієнт сплачує щомісячно на протязі всього терміну кредиту проценти за користування кредитом в розмірі та згідно Графіку, визначених в Заяві та Тарифах. При несплаті процентів у строк, визначений Графіком, вони вважаються простроченими (крім випадків розірвання Договору згідно з п. 3.2.8.6.2.).

Пунктом 3.2.8.3.3. Умов та правил надання банківських послуг визначено, що при порушенні Клієнтом будь-якого грошового зобов`язання Клієнт сплачує Банку проценти за користування кредитом у розмірі, встановленому у Заяві. У разі порушення Клієнтом будь-якого з грошових зобов`язань і при реалізації права Банку, передбаченого п. 3.2.8.3.1., Клієнт сплачує Банку пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який сплачується пеня, за кожен календарний день прострочення.

Пунктом 3.2.8.8.2. Умов та правил надання банківських послуг встановлено, що забезпеченням виконання зобов`язань Клієнтом-юридичною особою за цим Договором є укладення Договору поруки.

Відповідно до п. 3.2.8.9.1. Умов та правил надання банківських послуг за користування кредитом у період з дати списання коштів з позикового рахунку до дат погашення кредиту згідно з п.п. 3.2.8.1., 3.2.8.3. цього Договору Клієнт сплачує проценти в розмірі, зазначеному в п. 3.2.8.3.2.

Згідно з п. 3.2.8.9.6. Умов та правил надання банківських послуг зобов`язання за цим Договором виконуються в такій послідовності: кошти, отримані від Клієнта, а також від інших уповноважених органів/осіб, для погашення заборгованості за цим Договором, перш за все спрямовуються для відшкодування витрат / збитків Банку згідно з п.п. 3.2.8.5.14 цього Договору, далі для погашення неустойки згідно з розділом 5 цього Договору, далі - прострочених процентів, далі - простроченого кредиту, далі - процентів, далі - кредиту. Остаточне погашення заборгованості за цим Договором проводиться не пізніше дати, зазначеної в п. 3.2.8.9.3. цього Договору. У разі несплати процентів у відповідні дати сплати, визначені в цьому Договорі, вони вважаються простроченими. У разі розрахунку витрат Банку згідно з п.п.3.2.8.5.14. цього Договору за згодою сторін можлива зміна термінів погашення кредиту.

Відповідно до п. 3.2.8.10.5. Умов та правил надання банківських послуг терміни позовної давності за вимогами про стягнення кредиту, процентів за користування кредитом, неустойки, пені, штрафів за цим Договором встановлюються сторонами тривалістю 15 років.

Відповідно до п. 3.2.8.11. Умов та правил надання банківських послуг Договір є чинним з моменту підписання Клієнтом Заяви про приєднання та перерахування Банком кредитних коштів на рахунок Клієнта. Строк дії Договору встановлюється з дня його укладання і до повного виконання Сторонами зобов`язань за Договором.

03.01.2019 р. між позивачем (надалі - Кредитор) та відповідачем-2 (надалі - Поручитель) було укладено договір поруки № POR1546506620895, предметом якого є надання поруки Поручителем перед Кредитором за виконання Підприємством ТОВ "Шаравара", ЄДРПОУ 38085833, далі - Боржник зобов`язань за угодами-прєднання до:

1.1.1. розділу 3.2.8. "Кредит КУБ" Умов та правил надання банківських послуг, далі Угода 1, по сплаті:

а) процентної ставки за користування кредитом:

- За період користування кредитом згідно Угоди 1 - 1,8% (одна ціла вісім десятих) відсотка від суми кредиту щомісяця;

- За період користування кредитом згідно пп. 3.2.8.5.3. Угоди 1 - 4,0% (чотири) відсотки від суми кредиту щомісяця;

б) кредиту в розмірі, що вказаний у Угоді 1.

Якщо під час виконання Угоди 1 зобов`язання Боржника, що забезпечені цим Договором збільшуються, внаслідок чого збільшується обсяг відповідальності Поручителя, Поручитель при укладенні цього Договору дає свою згоду на збільшення зобов`язань за Угодою 1 в розмірі таких збільшень. Додаткових узгоджень про такі збільшення з Поручителем не потрібні.

Пунктом 1.2. договору поруки визначено, що Поручитель відповідає перед Кредитором за виконання зобов`язань за Угодою 1 в тому ж розмірі, що і Боржник, включаючи сплату кредиту, процентів, нарахованих за користування кредитом, винагород, штрафів, пені та інших платежів, відшкодування збитків. Згідно цього пункту Поручитель відповідає перед Кредитором всіма власними коштами та майном, яке належить йому на праві власності.

Поручителем надані всі наявні документи, що стосуються Поручителя, на момент укладення цього договору, в господарському/цивільному суді не мається заяв кредиторів про визнання Поручителя банкрутом.

У випадку смерті або банкрутства Боржника за Угодою 1 та/або заміни Боржника внаслідок правонаступництва та/або переведення боргу на будь-яку іншу особу (нового боржника), Поручитель приймає на себе зобов`язання та згодний відповідати за виконання Угоди 1 за Боржника, а також за будь-якого іншого боржника (нового боржника) при настанні вказаних в даному пункті обставин, в зв`язку з чим, Поручитель надає поруку перед Кредитором за виконання новим боржником зобов`язань за Угодою 1 у розмірі і порядку, визначеному умовами Угоди 1. При цьому будь-які додаткові узгодження з Поручителем не потрібні.

Пунктом 1.5. договору поруки встановлено, що у випадку невиконання Боржником зобов`язань за Угодою 1, Боржник та Поручитель відповідають перед Кредитором як солідарні боржники.

Відповідно до п. 4.1. договору поруки порука за цим Договором припиняється через 15 (п`ятнадцять) років після укладення цього Договору. У випадку виконання Боржником та/або Поручителем всіх зобов`язань за Угодою 1 цей Договір припиняє свою дію.

На виконання умов кредитного договору позивачем було надано відповідачу-1 кредит та перераховано грошові кошти у розмірі 300 000, 00 грн, що підтверджується випискою з банківського рахунку відповідача-1, розрахунком заборгованості за договором станом на 23.07.2019 р., наявними у матеріалах справи.

За період дії кредитного договору та на його виконання відповідачем-1 було лише частково виконано свій обов`язок по поверненню кредиту та перераховано позивачу грошові кошти у розмірі 106 302, 01 грн, що підтверджується випискою з банківського рахунку відповідача-1, розрахунком заборгованості за договором станом на 23.07.2019 р., наявними у матеріалах справи.

У липні 2019 р. позивач звернувся до відповідача-1, відповідача-2 з повідомленням № 30.1.0.0./2-J13KIKUB06ZY9 від 15.07.2019 р., у якому він просив відповідачів протягом 5 календарних днів з дати отримання цього повідомлення погасити прострочену заборгованість за кредитним договором № б/н від 03.01.2019 р. у розмірі 284 847, 17 грн, яка складається з: заборгованості за кредитом - 269 487, 92 грн, заборгованості по процентам за користування кредитом - 10 289, 08 грн, заборгованості по комісії за користування кредитом - 809, 70 грн, пені за несвоєчасність виконання зобов`язань за договором - 4 260, 47 грн. Факт направлення повідомлення відповідачам підтверджується копіями фіскального чеку № 0108773 00069 від 19.07.2019 р. та списку згрупованих поштових відправлень приорітетних листів з оголошеною цінністю від 19.07.2019 р., наявними у матеріалах справи.

Регулювання відносин, що виникають у зв`язку із наданням грошових коштів в кредит, забезпеченням виконання зобов`язання здійснюється Господарським кодексом України, Цивільним кодексом України, іншими нормативно-правовими актами і безпосередньо договором.

Статтею 193 Господарського кодексу України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Статтею 526 Цивільного кодексу України визначено, що зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 1 ст. 543 цього ж кодексу у разі солідарного обов`язку боржників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов`язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 553 цього ж кодексу за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку.

Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником.

Порукою може забезпечуватися виконання зобов`язання частково або у повному обсязі.

Відповідно до ст. 554 цього ж кодексу у разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя.

Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки.

Згідно з ст. 1054 Цивільного кодексу України за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти. До відносин за кредитним договором застосовуються положення договору про позику, якщо інше не випливає із суті кредитного договору.

Відповідно до ч. 1 ст. 1056-1 цього ж кодексу розмір процентів та порядок їх сплати за договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів.

Статтею 1046 цього ж кодексу передбачено, що за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Статтею 1048 цього ж кодексу передбачено, що позикодавець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не встановлено договором або законом. Розмір і порядок одержання процентів встановлюється договором.

Статтею 1049 цього ж кодексу передбачено, що позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Частиною 1 ст. 530 цього ж кодексу закріплено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Згідно з ст. 610 цього ж кодексу порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Відповідно до ч. 1 ст. 612 цього ж кодексу боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

У процесі розгляду справи судом встановлено, що з моменту надання кредиту та за період дії кредитного договору відповідач-1 неналежним чином виконував свої обов`язки по поверненню кредита за графіком, по сплаті відсотків за користування кредитом за кредитним договором, інших платежів, у зв`язку із чим та у зв`язку із направленням позивачем вищевказаного повідомлення-вимоги відповідачу-1, відповідачу-2 про повернення кредиту та сплату нарахованих відсотків за його користування на підставі положень кредитного договору, положень договору поруки у відповідача-2 виник солідарний обовязок із відповідачем-1 по сплаті заборгованості по кредиту, сплаті відсотків за користування кредитом.

У встановлений договором строк і станом на час розгляду справи відповідачі обов`язок щодо повернення кредиту у повному обсязі не виконали і їх заборгованість перед позивачем складає 193 697, 99 грн, що підтверджується кредитним договором № б/н від 03.01.2019 р., який складається з Анкети-заяви про приєднання до Умов та правил надання послуги "КУБ" від 03.01.2019 р., "Умов та правил надання банківських послуг за послугою "КУБ", Тарифів АТ КБ "Приватбанк", договором поруки № POR1546506620895 від 03.01.2019 р., банківськими виписками по особовим рахункам відповідача-1, повідомленням позивача № 30.1.0.0./2-J13KIKUB06ZY9 від 15.07.2019 р., розрахунком заборгованості, наявними у матеріалах справи.

Отже, вимоги позивача про стягнення солідарно із відповідачів основної заборгованості по поверненню кредиту у розмірі 193 697, 99 грн грн за кредитним договором № б/н від 03.01.2019 р., який складається з Анкети-заяви про приєднання до Умов та правил надання послуги "КУБ" від 03.01.2019 р., "Умов та правил надання банківських послуг за послугою "КУБ", Тарифів АТ КБ "Приватбанк", договором поруки № POR1546506620895 від 03.01.2019 р. є законними і обґрунтованими, та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, обставини справи, позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

Судові витрати відповідно до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України покладаються на відповідачів.

Керуючись ст. ст. 123, 129, 233, 236 - 240 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю "Шаравара" (09200, Київська область, Кагарлицький район, місто Кагарлик, вулиця Комунарська, будинок 6-2; ідентифікаційний код 38085833), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства Комерційного банку "Приватбанк" (01001, місто Київ, вулиця Грушевського, будинок 1Д; ідентифікаційний код 14360570) 193 697 (сто дев`яносто три тисячі шістсот дев`яносто сім) грн 99 (дев`яносто дев`ять) коп. основної заборгованості по кредиту та судові витрати 2 905 (дві тисячі дев`ятсот п`ять) грн 47 (сорок сім) коп. судового збору.

3. Рішення набирає законної сили після закінчення строку на його апеляційне оскарження, а у разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Рішення може бути оскаржено протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду через господарський суд Київської області.

Суддя В.М.Бацуца

Повний текст рішення складено і підписано

17 лютого 2020 року

Дата ухвалення рішення29.01.2020
Оприлюднено26.02.2020
Номер документу87805663
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2044/19

Рішення від 29.01.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 08.01.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 11.12.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 16.08.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні