Ухвала
від 24.02.2020 по справі 335/1360/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/1360/20 1-кс/335/817/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24лютого 2020р.слідчий суддяОрджонікідзевського районногосуду містаЗапоріжжя ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши усудовому засіданніклопотання старшогослідчого зОВС 2ВРКПСУ ФРГУ ДФСу Запорізькійобласті ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016080000000058 від 2 липня 2016 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий за погодженням процесуального керівника звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, мотивуючи свої вимоги тим, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області перебувають матеріали кримінального провадження №32016080000000058 від 02.07.2016 відносно службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в період з 01.09.2014 по 30.04.2016 при здійснені сумнівних фінансово-господарських взаємовідносин з підприємствами, які мають ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 3 525 811 грн.

Крім того, 16.02.2017 у даному кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя проведено обшук в квартирі, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , яка використовувалась в протиправній діяльності невстановленими особами в якості приміщення бухгалтерії «конвертаційного» центру. Під час обшуку в квартирі за вказаної адресою виявлені та вилучені підроблені первинні документи бухгалтерського обліку, печатки та реєстраційні, статутні документи ряду СПД з ознаками фіктивності, в тому числі: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ).

Також на підставі ухвал Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя здійснено тимчасові доступи з вилученням банківських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » у відповідних банківських установах. Згідно з виписками руху грошових коштів по рахункам зазначеного підприємства на рахунки надійшли грошові кошти в якості сплати за товари (роботи, послуги) в сумах значно більших, ніж задекларовано службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », що свідчить про факт ухилення від сплати податків службовими особами вказаного підприємства. Вказані факти підтверджуються висновком аналітичного дослідження, складеного співробітником відділу фінансових розслідувань, аналітичної роботи та ведення баз даних управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ІНФОРМАЦІЯ_13 .

В ході досудового розслідування з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування, а також ефективності та дієвості кримінального провадження виникла необхідність отримати та долучити до матеріалів провадження реєстраційні та статутні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) за період з моменту реєстрації по теперішній час, які містять інформацію про службових осіб та засновників підприємства.

Тому, слідчий просить надати тимчасовий доступ із можливістю вилучення оригіналів реєстраційних та статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 , а саме документів, пов`язаних з державною реєстрацією підприємства, внесення реєстраційних змін, у тому числі наказів про призначення службових осіб, рішення власників (зборів власників), заяви та накази службових осіб, акти прийому-передачі документів, та інших реєстраційних і статутних документів, за весь період діяльності підприємства.

Слідчий підтримав клопотання про що зазначив в поданій заяві.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце слухання клопотання був повідомленим належним чином, про що в матеріалах справи є відповідні докази. Слідчий суддя вважав за можливе розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, слідчого, без здійснення фіксування технічними засобами.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

За нормою частини шостої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Зазначені обставини вказують, що тимчасовий доступ до речей та документів надасть змогу органу досудового розслідування встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, при цьому підтвердження обставин, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів в інший спосіб є неможливим.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що вказані у клопотанні речі та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому наявні підстави для надання тимчасового доступу до цих речей та документів.

Керуючись ст.ст. 159163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційних та статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_3 , а саме документів, пов`язаних з державною реєстрацією підприємства, внесення реєстраційних змін, у тому числі наказів про призначення службових осіб, рішення власників (зборів власників), заяви та накази службових осіб, акти прийому-передачі документів, та інших реєстраційних і статутних документів, за весь період діяльності підприємства з можливістю вилучення.

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня її постановлення слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87811731
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ доречей ідокументів,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016080000000058 від 2 липня 2016 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —335/1360/20

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні