Ухвала
від 24.02.2020 по справі 461/1648/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/1648/20

Провадження № 1-кс/461/1284/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.02.2020 р. слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Львові клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів

в с т а н о в и в :

Слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до інформаціїта оригіналівдокументів,що перебуваютьу володінніАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ,ЄДРПОУ НОМЕР_2 ),що зареєстрованеза адресою: АДРЕСА_1 ,з можливістюїх вилученняу приміщеніЛьвівського відділенняАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_2 , асаме: оригіналів документів(заяви,договори,статути,накази,розпорядження,доручення,копія документів,що посвідчуютьособу,довіреностей),що містятьсяв юридичнихсправах провідкриття ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 )рахунку НОМЕР_4 (гривня); оригіналів документів(договори,заяви,анкети,акти)щодо наданнядоступу тавикористання уповноваженимиособами ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 )систем віддаленогодоступу дорахунків типу«Інтернет-банкінг»; інформації проІР-адресиобладнання зприв`язкою додати тачасу,яке використовувалосьуповноваженими особамиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 )під чассеансів усистемі віддаленогодоступу дорахунків типу«Інтернет-банкінг»; інформації вцифровому вигляді(формат*.xlsx,*.pdfта *.docx)про рухкоштів порахунку ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 (гривня)за періодчасу з16.09.2019по датуфактичного виконанняухвали слідчогосудді,з відомостямипро:повні даніконтрагента (найменування,ЄДРПОУ,номер рахунку),дату тачас проведенняоперації,вхідний тавихідний залишокна рахунку,результат проведенняоперації,призначення платежу,ідентифікаційні ознакиобладнання (ПОС-термінал,банкомат,тощо),що бралоучасть упроведенні операції; первинних касовихдокументів (заявана видачуготівки,заява напереказ готівки,платіжне доручення,чек)на підставіяких відбувавсярух коштівпо рахункахТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 (гривня)за періодчасу з16.09.2019по датуфактичного виконанняухвали слідчогосудді; фотографій та відеозаписів, які створенні за час проведення трансакцій по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 (гривня) за період часу з 16.09.2019 по дату фактичного виконання ухвали слідчого судді.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що зазначені документи, які зберігаються у їх володільця, мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні, зокрема, встановлення або спростування факту розтрати бюджетних коштів шляхом заниження об`єму та завищення вартості виконаних будівельних робіт, встановлення розміру матеріальної шкоди заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення осіб, які до цього причетні, в тому числі визначення наявності чи відсутності ознак суб`єкта злочину, передбаченого ч. 3 ст. 18 КК України (службова особа), що у подальшому може бути використано як доказ у даному кримінальному провадженні.

Крім того, просить суд проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Слідчий у судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про дату та час розгляду справи.

Відповідно до ст.107 КПК України фіксування судового процесу не здійснювалося у зв`язку з неявкою всіх учасників справи.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчим управлінням ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140000000021 від 16.01.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, яке згідно з ч. 5 ст. 12 КК України, відносить до категорії особливо тяжких.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Асоціації органів місцевого самоврядування « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , за попередньою змовою з службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_4 , зловживаючи службовим становищем, в ході освоєння коштів, виділених на реалізацію міжнародного проекту №PBLU.01.02.00-06-0211/17-00 «РовеЛОВЕ Розточчя разом попри кордони», що реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу та спів фінансування обласного бюджету, розтратили грошові кошти в сумі 1100000 гривень.

Встановлено, що в рамках вказаного проекту на міжнародному веломаршруті між Україною та Республікою Польща на українській території передбачено будівництво 14станцій-альтанок для відпочинку та ремонту велосипедів. Відповідальним за будівництво вказаних інфраструктурних об`єктів (замовником робіт) є Асоціація органів місцевого самоврядування « ІНФОРМАЦІЯ_4 », яка виступає реципієнтом проекту.

Так, з грудня 2018 року по серпень 2019 року Асоціацією без проведення відкритих торгів за допороговою процедурою укладено 10 договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на будівництво вказаних вище об`єктів, а саме: 5 договорів у грудні 2018 року (територія смт.Брюховичі-Львів та Яворівського національного природного парку (зони стаціонарної рекреації « ІНФОРМАЦІЯ_5 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 », «Оселя Розточчя», територія адміністративного приміщення Яворівського НПП), вартістю 184 500 грвиень, кожен (загальна вартість 922500гривень) та 5 договорів у травні та серпні 2019 року(територія м. Рава-Руська, сіл Крехів, Магерів, Потеличі Жовківського району та смт. Івано-Франкове Яворівського району), вартістю 211 006,74 гривень, кожен (загальна вартість 1055033,70гривень).

В подальшому, на підставі поданих та підписаних актів приймання виконаних робіт, Асоціацією в період з 28.12.2018 по 15.11.2019 здійснено оплату на рахунки TOB« ІНФОРМАЦІЯ_2 » за виконані роботи на загальну суму 1 923 003,70 гривень. Однак, встановлено, що вартість одного такого об`єкту становить 78 373 гривень. Загальна вартість десяти вищевказаних об`єктів повинна була складати 783 730 гривень.

Відтак, службовими особами Асоціації органів місцевого самоврядування « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було замовлено та виконано будівельні роботи за завищеною вартістю на загальну суму понад 1100000гривень, що призвело до розтрати бюджетних коштів на зазначену суму.

Відповідно до відомостей вказаних в листі ІНФОРМАЦІЯ_7

№988/9/04.5-12 від 30.01.2020 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) має відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , банківський рахунок: НОМЕР_4 (гривня).

Слідчим суддею встановлено, що інформація та документи до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні, такі необхідні для встановлення істини у справі, а також є достатні підстави вважати, що вони мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні, зокрема, встановлення або спростування факту розтрати бюджетних коштів шляхом заниження об`єму та завищення вартості виконаних будівельних робіт, встановлення розміру матеріальної шкоди заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення осіб, які до цього причетні, відтак слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задоволити частково та надати слідчому дозвіл на тимчасовий доступ до вищевказаних документів та інформації з наданням права вилучення їх копій.

Натомість, необхідність вилучення оригіналів документів у зв`язку із їх знищенням чи пошкодженням не доведена слідчим. Також, слідчим не доведено того, що вказані оригінали документів, існують лише в одному екземплярі, а отримати інший екземпляр не можливо.

Керуючись ст.ст.159, 163, 164, 165, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задоволити частково.

Слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 надати тимчасовий доступ до інформації та оригіналів документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх копій у приміщені Львівського відділення АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: оригіналів документів (заяви, договори, статути, накази, розпорядження, доручення, копія документів, що посвідчують особу, довіреностей), що містяться в юридичних справах про відкриття ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) рахунку НОМЕР_4 (гривня); оригіналів документів (договори, заяви, анкети, акти) щодо надання доступу та використання уповноваженими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) систем віддаленого доступу до рахунків типу «Інтернет-банкінг»; інформації про ІР-адреси обладнання з прив`язкою до дати та часу, яке використовувалось уповноваженими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) під час сеансів у системі віддаленого доступу до рахунків типу «Інтернет-банкінг»; інформації в цифровому вигляді (формат *.xlsx, *.pdf та *.docx) про рух коштів по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 (гривня) за період часу з 16.09.2019 по дату фактичного виконання ухвали слідчого судді, з відомостями про: повні дані контрагента (найменування, ЄДРПОУ, номер рахунку), дату та час проведення операції, вхідний та вихідний залишок на рахунку, результат проведення операції, призначення платежу, ідентифікаційні ознаки обладнання (ПОС-термінал, банкомат, тощо), що брало участь у проведенні операції; первинних касових документів (заява на видачу готівки, заява на переказ готівки, платіжне доручення, чек) на підставі яких відбувався рух коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 (гривня) за період часу з 16.09.2019 по дату фактичного виконання ухвали слідчого судді; фотографій та відеозаписів, які створенні за час проведення трансакцій по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): НОМЕР_4 (гривня) за період часу з 16.09.2019 по дату фактичного виконання ухвали слідчого судді.

В іншій частині клопотання відмовити.

Виконання ухвали покласти на слідчу групу у складі: слідчого відділу слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , старшого слідчого відділу слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , слідчого відділу слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 та старшого слідчого відділу слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 24.03.2020 року.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —461/1648/20

Ухвала від 06.12.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 15.11.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 15.11.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні