Ухвала
від 24.02.2020 по справі 487/7607/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/7607/19

Провадження № 1-кс/487/1320/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.02.2020 року Слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

17.02.2020 року прокурора Офісу Генерального прокурора ОСОБА_3 в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження, відомості про вчинення якого 20.02.2018 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (надалі - ЄРДР) за № 12018160180000262, ініціював перед слідчим суддею вказане клопотання, в якому просив надати прокурорам групи прокурорів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , слідчому ОСОБА_7 тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: направлення №8 для огляду на стан сп`яніння ОСОБА_8 ; акту №10 від 19.02.2018 медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції; висновку від 19.02.2018 щодо результатів медичного огляду ОСОБА_8 з метою виявлення стану алкогольного наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції; журналу реєстрації медичних оглядів осіб з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції з відомостями за 19.02.2018, які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх.

Дане клопотання мотивоване тим, що Вказані документи містять зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення, тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів вказаних документів, з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх.

До судового засідання прокурор не з`явився, надав до суду заяву, у якій просив розглядати клопотання без його участі.

Перевіривши клопотання, матеріали, якими прокурор його обґрунтував, включаючи витяг з ЄРДР щодо кримінального провадження, в рамках якого воно подано, слідчий суддя дійшов наступного.

Із наданих матеріалів вбачається, що слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві здійснюється процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018160180000262 від 20.02.2018, за підозрою ОСОБА_9 та ОСОБА_10 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України, ОСОБА_11 та ОСОБА_12 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України.

При проведенні досудового розслідування встановлено, що у ході несення служби, працівники патрульної поліції Одеської області ОСОБА_10 та ОСОБА_9 близько 00.20 год. 19.02.2018, рухаючись на автомобілі «ВАЗ», номерний знак НОМЕР_1 , біля мосту на межі між другою та третьою дільницею с. Ананьїв Ананьївського району Одеської області, із застосування насильства стосовно ОСОБА_8 , як водія автомобіля «FORD FOCUS», номерний знак НОМЕР_2 , перевищили свої службові повноваження, внаслідок яких потерпілий на місці втратив свідомість та близько 01.15 год. 19.02.2018 був доставлений каретою швидкої медичної допомоги до ІНФОРМАЦІЯ_2 у вкрай важкому стані, з розривом нижнього полюсу лівої нирки.

У зв`язку із важким станом здоров`я ОСОБА_8 лікарями ІНФОРМАЦІЯ_2 , після проведення огляду внутрішніх органів, прийнято рішення транспортувати потерпілого до ІНФОРМАЦІЯ_3 для надання медичної допомоги.

При цьому, лікарем-наркологом ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_13 на підставі направлення чергового Ананьївського відділення поліції ОСОБА_14 , в присутності слідчого вказаного відділення поліції ОСОБА_12 в 11.10 год. проведено медичний огляд ОСОБА_8 , наслідком якого стан сп`яніння не виявлено.

За цим слідчий ОСОБА_12 по телефону повідомив виконувача обов`язки начальника слідчого відділення ОСОБА_11 про відсутність сп`яніння у ОСОБА_8 та необхідність його подальшого транспортування до м. Одеси.

Після чого у працівників поліції ОСОБА_11 та ОСОБА_12 виник умисел на вчинення неправомірних дій у виді катування ОСОБА_8 , який за станом здоров`я в цей момент перебував у важкому стані, з метою примусити вчинити дії, що суперечать його волі, повторно відібрати зразки крові, отримати від нього відомості та визнання факту вживання алкогольних напоїв та перебування близько 00.20 год. 19.02.2018 в с. Ананьїв, Одеської області за кермом автомобіля «FORD FOCUS» у стані сп`яніння.

На виконання злочинного умислу з вказаною метою, для підтвердження доводів працівників патрульної поліції ОСОБА_10 та ОСОБА_9 , слідчий ОСОБА_12 спільно з виконуючим обов`язки начальника слідчого відділу ОСОБА_11 в період приблизно з 11.10 год. по 14.00 год. із застосуванням насильства утримували потерпілого ОСОБА_8 , що унеможливлювало його виїзду до ІНФОРМАЦІЯ_3 для надання невідкладної медичної допомоги.

В ході досудового розслідування встановлено, що в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , зберігаються документи, а саме: направлення №8 для огляду на стан сп`яніння ОСОБА_8 ; акт №10 від 19.02.2018 медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції; висновок від 19.02.2018 щодо результатів медичного огляду ОСОБА_8 з метою виявлення стану алкогольного наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції; журнал реєстрації медичних оглядів осіб з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, з відомостями за 19.02.2018.

Вказані документи містять зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення, тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів вказаних документів, з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Порядок доступу до такої інформації регулюється положеннями ч.ч. 5, 6ст.163 КПК України, а саме, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; а також доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим надані докази обставин, на які він посилається та доведено наявність підстав, передбачених ч.5,6,7ст. 163 КПК України.

За такого, з огляду на суть кримінального правопорушення, за яким здійснено правову кваліфікацію кримінального провадження та обсяг слідчих дій, які необхідно вчинити для проведення повного та всебічного досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню, суд дійшов висновку про те, що такий ступінь втручання до зазначених вище документів, повністю виправдовує потреби досудового розслідування.

З урахуванням викладеного і керуючись статтями132,160,163,164 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати прокурорам групи прокурорів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , слідчому ОСОБА_7 тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме:

- направлення №8 для огляду на стан сп`яніння ОСОБА_8 ;

- акту №10 від 19.02.2018 медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- висновку від 19.02.2018 щодо результатів медичного огляду ОСОБА_8 з метою виявлення стану алкогольного наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- журналу реєстрації медичних оглядів осіб з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції з відомостями за 19.02.2018, які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх.

Строк дії ухвали до 24.03.2020 року.

Роз`яснити положення частини 1статті 166 КПК України, згідно яким, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів, може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87842252
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —487/7607/19

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 29.10.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні