Ухвала
від 25.02.2020 по справі 483/218/20
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/218/20

Провадження 2-н/483/28/2020

У Х В А Л А

25 лютого 2020 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Куцаров В.І., з приводу заяви голови правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Смерека-90 Лазоркіної Л.І. про повернення заяви про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території та повернення судового збору, -

В С Т А Н О В И В:

13 лютого 2020 року об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - ОСББ) Смерека-90 звернулося до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території. При зверненні до суду з вказаною заявою було сплачено судовий збір у розмірі 1051 грн.

24 лютого 2020 року до суду надійшла заява голови правління ОСББ Смерека-90 Лазоркіної Л.І. про повернення вищевказаної заяви про видачу судового наказу та повернення судового збору сплаченого при зверненні до суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 ЦПК України заявник має право відкликати заяву про видачу судового наказу до її розгляду судом.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду за клопотанням особи яка його сплатила в разі повернення заяви або скарги.

Враховуючи те, що вказана вище заява ОСББ Смерека-90 про видачу судового наказу на теперішній час судом ще не розглянута, тому вважаю, що клопотання про повернення заяви про видачу судового наказу та повернення судового збору сплаченого при зверненні до суду підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ч. 5 ст. 163 ЦПК України, п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір , -

У Х В А Л И В :

Заяву об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Смерека-90 про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території - повернути заявнику.

Зобов`язати Управління Державної казначейської служби України в Очаківському районі Миколаївській області повернути об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Смерека-90 (ЄДРПОУ 40349576 р/р НОМЕР_1 ) сплачений ним згідно платіжного доручення № 11 від 11 лютого 2020 року судовий збір в розмірі 1051 (однієї тисячі п`ятдесят однієї) гривні.

Роз`яснити, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвалу може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області шляхом подання протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повної ухвали суду

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвалу, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду скарги апеляційним судом.

Суддя

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення25.02.2020
Оприлюднено27.02.2020
Номер документу87843221
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —483/218/20

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні