Ухвала
від 25.02.2020 по справі 686/5339/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/5339/20

Провадження № 1-кс/686/2805/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого, погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 62020240000000166,

ВСТАНОВИВ:

25лютого 2020року слідчийПершого СВСУ ТУДБР,розташованого ум.Хмельницькому ОСОБА_3 звернулася дослідчого суддіХмельницького міськрайонногосуду Хмельницькоїобласті зклопотанням,яке погодженоз прокурором ОСОБА_4 ,про наданнядозволу напроведення обшукув адміністративнихта іншихприміщеннях замісцем фактичногознаходження ТОВ«ЕКСПЕРТПРОЕКТ-В»за адресою:Житомирська область,м.Житомир,вул..Гоголівська,4каб.307,що належитьна правівласності ТОВ«Житоф-Центр»(ЄДРПОУ43419567) з метою відшукання та вилучення засобів зв`язку, а також зберігання та накопичення інформації (мобільні телефони, планшети, «ноутбуки», системні блоки комп`ютерів, карти пам`яті, тощо), якими користується ОСОБА_5 із допомогою яких здійснюється спілкування та обмін інформацією із ОСОБА_6 ; записників, блокнотів, інших чорнових записів, із даними щодо протиправної діяльності, пов`язаної із вимаганням неправомірної вигоди у гр. ОСОБА_7 ; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

В обґрунтування поданого клопотання зазначила, що СУ ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62020240000000166, яке було зареєстроване у ЄРДР 14.02.2020 року за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення ч.3 ст.368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на адресу підприємства «Красно» з Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області надійшло повідомлення від 22.01.2020 № 1006-2-18/183/20 щодо проведення на підприємстві у період з 17 лютого по 21 лютого 2020 року планової перевірки щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері провадження господарської діяльності з будівництва об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів з середніми та значними наслідками.

Крім того, у повідомленні зазначено, що планова перевірка здійснюватиметься в межах переліку питань, зазначених у відповідних розділах уніфікованої форми акта, що складається за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері провадження господарської діяльності з будівництва об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів з середніми та значними наслідками, форма якого затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 20.12.2018 № 360, а також передбачено вимоги щодо надання під час перевірки необхідних документів та інформації щодо предмета перевірки, забезпечення присутності під час здійснення перевірки керівника або уповноваженої особи суб`єкта господарювання.

Після отримання вказаного повідомлення ОСОБА_7 , головний інженер-комерційний директор ТОВ «Красно» з метою отримання консультації повідомив про заплановану перевірку свого знайомого ОСОБА_5 . В свою чергу, під час телефонної розмови ОСОБА_5 повідомив про те, що ОСОБА_7 необхідно разом з ним зустрітися з представниками Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області, які будуть проводити перевірку та познайомитися з ними.

На пропозицію ОСОБА_7 погодився та після обіду 04.02.2020 року разом з ОСОБА_5 прибув до приміщення Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області де зайшовши в один з кабінетів вказаного управління ОСОБА_5 мене познайомив з завідуючою сектору по роботі з ліцензіатами Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області ОСОБА_6 .

11.02.2020 року ОСОБА_7 зателефонував ОСОБА_5 та повідомив про необхідність зустрічі. Після обіду цього ж дня в ході розмови під час зустрічі ОСОБА_5 повідомив яким чином має відбутися перевірка та які необхідно підготувати документи. Разом з тим, у ході вказаної розмови повідомив, що ОСОБА_6 через нього треба буде дати «пару рублів» щоб вона нормально віднеслася до перевірки та в подальшому видала позитивний висновок за результатами вказаної перевірки. ОСОБА_5 повідомив, що ОСОБА_6 хотіла отримати 1000 доларів США, однак вдалося домовитися з нею на суму в розмірі 400 доларів США.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_5 , може приховувати грошові кошти, речі, предмети, документи, інше майно здобуте злочинним шляхом та яке може мати значення для встановлення істини у кримінальному провадженні за місцем фактичного знаходження ТОВ «ЕКСПЕРТПРОЕКТ-В» за адресою: Житомирська область, м. Житомир, вул. Гоголівська, 4, каб. 307.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, які долучені до клопотання, прихожу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з таких підстав.

Частина 2 статті 237 КПК України вказує на те, що обшук житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого суддімісцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Встановлено, що СУ ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62020240000000166, яке було зареєстроване у ЄРДР 14.02.2020 року за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до долучених до клопотання матеріалів (повідомлення про вчинений злочин, протокол допиту в якості свідка ОСОБА_7 ) вбачається, що до вказаного злочину може бути причетний засновник ТОВ «ЕКСПЕРТПРОЕКТ-В» ОСОБА_5 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення за адресою: Житомирська область, м. Житомир, вул. Гоголівська, 4, у якому знаходиться місце фактичного знаходження ТОВ «ЕКСПЕРТПРОЕКТ-В», а саме у каб. 307, належать на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «ЖИТОФ-ЦЕНТР», код ЄДРПОУ:43419567 .

З оглядуна обставини,зазначені уклопотанні таозвучені всудовому засіданніслідчим,вважаю,що здобутоїорганом досудовогорозслідування інформаціїдостатньо дляприйняття рішенняпро необхідністьнадання дозволуна обшуку приміщенніза місцемфактичного знаходження ТОВ«Експертпроект-В»за адресою:м.Житомир,вул..Гоголівська,4,каб.307,яке належитьна правівласності ТОВ«Житоф-Центр»(ЄДРПОУ43419567) з метою відшукання та вилучення:

- засобів зв`язку а також накопичення інформації (мобільні телефони, планшети, ноутбуки, системні блоки комп`ютерів, карти пам`яті) якими користується ОСОБА_5 ;

- записники, блокноти, інші чорнові записи в яких міститься інформація, пов`язана з вимаганням неправомірної вигоди у ОСОБА_7 ;

В решті у задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвілслідчим Першогослідчого відділу(Відділуз розслідуваннязлочинів усфері службовоїдіяльності такорупції)слідчого управлінняТериторіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого умісті Хмельницькому ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 ,та прокурорамгрупи прокурорів ОСОБА_17 напроведення обшукуу приміщенніза місцемфактичного знаходження ТОВ«Експертпроект-В»за адресою:м.Житомир,вул..Гоголівська,4,каб.307,яке належитьна правівласності ТОВ«Житоф-Центр»(ЄДРПОУ43419567) з метою відшукання та вилучення:

- засобів зв`язку а також накопичення інформації (мобільні телефони, планшети, ноутбуки, системні блоки комп`ютерів, карти пам`яті) якими користується ОСОБА_5 ;

- записники, блокноти, інші чорнові записи в яких міститься інформація, пов`язана з вимаганням неправомірної вигоди у ОСОБА_7 ;

В решті у задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала діє по 23 березня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87844964
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/5339/20

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні