Ухвала
від 25.02.2020 по справі 751/1038/20
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/1038/20

Провадження №1-кс/751/433/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2020 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого заступника начальника другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий заступник начальника другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, згідно якого просив надати тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з можливість їх вилучення.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав до справи лист, де просить клопотання розглядати без його участі, клопотання підтримує, додаткових пояснень та доказів не має.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи повідомлений належним чином, про що у матеріалах наявна телефонограма.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, якими обґрунтоване клопотання, слідчим суддею встановлено наступне.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32020270000000001 зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13.01.2020, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

На момент внесення відомостей до ЄРДР, встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) протягом 2016-2018 років надавали послуги з будівництва та ремонту ліній електропередач на замовлення державних підприємств, а саме: АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_6 (код НОМЕР_3 ), Державний професійно-технічний навчальний заклад « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_4 ), в подальшому оформляючи виконання вищевказаних робіт на основі субпідряду від наступних СГД з ознаками фіктивності: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_11 ).

Таким чином, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ухилилися від сплати ПДВ в розмірі 2 437 452 грн., податку на прибуток в розмірі 2 243 727,93 грн., та на загальну суму 4 681 179,93 грн.

На даний час у сторони кримінального провадження для встановлення обставин кримінального правопорушення виникла необхідність тимчасового доступу до документів реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_10 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч. 5 ст. 163 КПК України).

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , необхідні органу досудового розслідування для встановлення достовірних обставин у кримінальному провадженні, а тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому-заступнику начальника другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчому-заступнику начальника першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , слідчому - начальнику другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_9 , старшому оперуповноваженому ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_10 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_11 , оперуповноваженому ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_13 , старшому оперуповноваженому з ОВС ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_14 , старшому слідчому з ОВС першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_15 , сташому слідчому з ОВС першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_16 , співробітникам СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області за дорученням право на тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх вилучення (проведення виїмки), а в разі вилучення оригіналів документів надати право на вилучення завірених їх копій, а саме: реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_10 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —751/1038/20

Ухвала від 27.02.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні