Ухвала
від 26.02.2020 по справі 746/65/20
СРІБНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 746/65/20

1-кс/746/25/20

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до документів,

які містять охоронювану законом таємницю

"26" лютого 2020 р.

Слідчий суддя Срібнянського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Срібнянського відділення поліції Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області

ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020270250000036 від 18.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, яке погоджене із прокурором Срібнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання обгрунтовує тим, що 18.02.2020 року до Срібнянського ВП надійшла заява начальника ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 про те, що в ході перевірки виявлено, що гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 , заволоділа державними коштами шляхом обману за таких обставин: в період часу з 01.12.2017 року по 31.05.2018 року ОСОБА_6 , отримуючи згідно із рішеннями ІНФОРМАЦІЯ_3 про призначення державної соціальної допомоги як малозабезпеченій сім`ї, достовірно знаючи вимоги Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям» та порядок призначення і виплати держаної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 року за №250 «Про затвердження порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям», подала до ІНФОРМАЦІЯ_3 завідомо неправдиві відомості, які вказала в декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги від 05.12.2017 року, а саме, в розділі VII даної декларації «Відомості про витрати, здійснені протягом 12 місяців перед зверненням» умисно не зазначила відомості про придбання 02.06.2017 року житлового будинку та земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , її чоловіком ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в результаті чого, шляхом обману, в період з 01.12.2017 року по 31.05.2018 року шахрайським шляхом заволоділа бюджетними коштами в сумі 8660 грн. 58 коп.

За даним фактом 18.02.2020 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12020270250000036, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

У зв`язку з вище викладеним відомо, що в ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), знаходиться оригінал особової справи на гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительку АДРЕСА_1 , в якій містяться оригінал заяви №655 від 29.06.2017 року, оригінал декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, а також оригінали інших документів згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 за №250 «Про затвердження порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям», які додавалися гр. ОСОБА_6 до вказаної заяви для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, розпорядником якої є ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Посилаючись на вказані обставини, враховуючи, що можливо використати як докази, відомості, що містяться в документах, а саме, в оригіналі особової справи гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки АДРЕСА_1 , для отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, розпорядником якої є ІНФОРМАЦІЯ_3 , та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів, а також те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, просить надати тимчасовий доступ до документів, а саме, до оригіналу особової справи гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки АДРЕСА_1 , в якій містяться оригінал заяви №655 від 29.06.2017 року, оригінал декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, а також оригінали інших документів, які додавалися ОСОБА_6 до вказаної заяви для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення.

Отримати доступ до вказаних документів неможливо в інший спосіб, окрім як на підставі ухвали слідчого суді про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, розгляд даного клопотання суд проводить без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

У судовому засіданні слідчий СВ Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 підтримала клопотання та просила його задовольнити з підстав, наведених у клопотанні.

Заслухавши слідчого, дослідивши долучені до клопотання матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Згідно Витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань органом досудового розслідування, Срібнянським відділенням поліції Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні під №12020270250000036 від 18.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_2 .

Відомості, що містяться у вищевказаних документах, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, проведення відповідних слідчих і процесуальних дій під час здійснення досудового розслідування та можуть бути використані як докази стороною обвинувачення для доказування події кримінального правопорушення, винуватості особи та інших обставин, визначених ст. 91 КПК України.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах та документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

Приймаючи до уваги вищевикладене, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи та інформація має суттєве значення для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування у справі, зокрема, встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163-164 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, задовольнити.

Надати слідчому СВ Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , яка здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020270250000036 від 18.02.2020 року, тимчасовий доступ до документів: особової справи гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки АДРЕСА_1 , в якій містяться оригінал заяви №655 від 29.06.2017 року, оригінал декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, а також оригінали інших документів, які додавалися гр. ОСОБА_6 до вказаної заяви для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали 1 (один) місць із дня її постановлення.

Виконання ухвали провести відповідно до ст. 165 КПК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСрібнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87870495
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —746/65/20

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Срібнянський районний суд Чернігівської області

Цигура Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні