Ухвала
від 26.02.2020 по справі 571/251/20
РОКИТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 571/251/20

Провадження№2/571/291/2020

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"26" лютого 2020 р. смт.Рокитне

Рокитнівський районний суд Рівненської області в особі судді Комзюк А.Ф., розглянувши позовну заяву Державного підприємства Остківське лісове господарство до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої адміністративним правопорушенням,

в с т а н о в и в:

Позивач ДП Остківське лісове господарство звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої адміністративним правопорушенням, згідно якого просить стягнути з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на користь державного підприємства Остківське лісове господарство матеріальну шкоду в сумі 38 634,46 гривні та витрати по сплаті судового збору.

Відповідно до ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

При відкритті провадження у справі, суд перевіряє позовну заяву на відповідність її змісту вимогам ст. 175 ЦПК України, призначення непідготовленої справи до судового розгляду є недопустимим.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачеві строку для усунення недоліків з огляду на наступне.

Частиною 1 статті 69 Закону України Про охорону навколишнього природного середовища передбачено, що шкода заподіяна внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, підлягає компенсації в повному обсязі.

Згідно статті 13 Конституції України, земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об`єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Зазначені положення, також містяться в ст.324 ЦК України, відповідно до яких земля, її надра,, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об`єктами права власності Українського народу.

Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Відповідно до ст.140 Конституції України, ст.ст.5, 10 Закону України Про місцеве самоврядування , сільська рада є органом місцевого самоврядування, яка представляє відповідну територіальну громаду та здійснює від її імені та в її інтересах функції та повноваження місцевого самоврядування, а також окремі повноваження органів виконавчої влади.

Враховуючи, що правопорушення вчинене в кв. 21 вид.20,24 Кисорицького лісництва ДП Остківський лісгосп , шкода завдана незаконною порубкою лісу стягується на рахунок спеціального фонду сільської ради на території якої вчинено лісопорушення.

Відповідно до вимог п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, крім іншого: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи.

В позовній заяві позивач зазначає відповідачем ОСОБА_1 . Водночас, з матеріалів долучених до позовної заяви, а саме: акту вилучення від 05.01.2019, акту точковки пнів від 06.01.2019, протоколу про адміністративне правопорушення №1 від 06.01.2019, рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення та відповідної квитанції до нього №21, постанови про закриття справи від березня 2019 року, встановлено, що перевірка щодо незаконної порубки лісу проводилась відносно громадянина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, слід зазначити, що частина копій документів долучених до позовної заяви є частково нечитабельні.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Слід запропонувати позивачеві усунути недоліки позовної заяви шляхом належного оформлення позовної заяви.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Позовну заяву Державного підприємства Остківське лісове господарство до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої адміністративним правопорушенням, залишити без руху, надавши позивачеві строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачеві, що в разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) Згідно з оригіналом.

Суддя Рокитнівського районного суду

Рівненської області А.Ф.Комзюк

СудРокитнівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено28.02.2020
Номер документу87870805
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —571/251/20

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Рокитнівський районний суд Рівненської області

Комзюк А. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні