Постанова
від 18.02.2020 по справі 465/6916/19
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/6916/19

3/465/287/20

П О С Т А Н О В А

Іменем України

18.02.2020 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Марків Ю.С., розглянувши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянку України, працюючу у ТзОВ Вольта Плюс , проживаючу за адресою: АДРЕСА_1

за ч.1 ст.130 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

Як вбачається із протоколу про адміністративне правопорушення Серії ДПР18 №269753, 23.11.2019 року о 02:55 год. по вул. Антоновича, 93 у м. Львові, водій ОСОБА_1 , керувала автомобілем марки Audi A6 , д.н.з. НОМЕР_1 , з ознаками алкогольного сп`яніння (запах алкоголю з порожнини рота, різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя, тремтіння пальців рук), від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння у встановленому законом порядку відмовилася, чим порушила п. 2.5 ПДР України.

ОСОБА_1 в суді свою вину визнала та щиро розкаялась у вчиненому адміністративному правопорушенні. Разом з тим, пояснила, що їй не було відомо, що відмова від проходження медичного огляду є рівнозначне визнанню перебування в алкогольному сп"янінню.

Факт вчинення адміністративного правопорушення та вина ОСОБА_1 підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення серії ДПР18 №269753 від 23.11.2019 року, поясненнями свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 від 23.11.2019 року, котрі ствердили той факт, що ОСОБА_1 відмовилася від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння у встановленому законом порядку та актом огляду на стан алкогольного сп`яніння з використання спеціальних технічних засобів.

Відповідно до вимог ст.245 КУпАП завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Статтею 280 КУпАП передбачено, що при розгляді справи про адміністративне правопорушення відповідний орган чи посадова особа зобов`язані з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

За змістом ст. 279 КУпАП ці обставини встановлюються в ході дослідження доказів під час розгляду справи.

Згідно ст.251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, а також іншими документами.

Згідно із ст. 252 КУпАП орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному дослідженню всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

18.02.2020 року до Франківського районного суду м.Львова директор ТзОВ Вольта-Плюс направив клопотання про розгляд питання про взяття ОСОБА_1 на поруки трудового колективу ТзОВ Вольта-Плюс . Клопотання мотивує тим, що ОСОБА_1 щиро розкаюється у вчиненому адміністративному правопорушенні, як досвідчений працівник та професіонал своєї справи на даному підприємстві характеризується з позитивного боку, до адміністративної відповідальності раніше не притягувалася, неодноразово преміювалася за сумлінну працю, користується повагою та авторитетом серед колег, було одностайно прийнято рішення про взяття її на поруки колективу Товариства з обмеженою відповідальністю Вольта Плюс . Колектив зобов`язується здійснити заходи громадського впливу, спрямовані на недопущення вчинення адміністративних правопорушень.

Як вбачається із протоколу №1 Загальних зборів трудового колективу ТзОВ Вольта-Плюс від 17.02.2020 року, трудовий колектив одноголосно вирішив взяти на поруки ОСОБА_1 , оскільки остання в колективі підтримує хороші стосунки, користується повагою та авторитетом серед колег.

Крім того, долученими до клопотання директора ТзОВ Волта-Плюс довідкою №03/1702 від 17.02.2020 року та копією Наказу №31/08/18/3 від 31.08.2018 року підтверджується, що ОСОБА_1 працює у ТзОВ Вольта-Плюс на посаді рекламіста з 03.09.2018 року.

У відповідності до ч.1 ст.21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Згідно ст.284 КУпАП постанова про закриття справи виноситься при оголошенні усного зауваження, передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу або передачі їх прокурору, органу досудового слідства чи дізнання, а також при наявності обставин, передбачених статтею 247 цього Кодексу.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ОСОБА_1 , дослідивши клопотання трудового колективу ТзОВ Вольта-Плюс , з яких вбачається, що ОСОБА_1 працює рекламістом, позитивно характеризується за місцем праці, суддя приходить до висновку, що останню слід звільнити від адміністративної відповідальності з передачею її на поруки трудового колективу ТзОВ Вольта-Плюс , а провадження у справі закрити .

З наведених міркувань та керуючись ст.ст. 21, 283, 284 КУпАП, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звільнити від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передавши матеріали справи на розгляд колективу Товариства з обмеженою відповідальністю Вольта-Плюс (код ЄДРПОУ: 33711017; місцезнаходження: м.Львів пр.Чорновола, 45А к.11) на підставі ст.21 КУпАП для застосування заходу громадського впливу.

Провадження у справі закрити.

Директору ТзОВ Волта-Плюч ОСОБА_4 про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 , повідомити суд не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів .

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя: Марків Ю.С.

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено28.02.2020
Номер документу87885519
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —465/6916/19

Постанова від 18.02.2020

Адмінправопорушення

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні