Постанова
від 08.08.2007 по справі 17/501/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/501/07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"08" серпня 2007 р. 10:35

Справа №  17/501/07

Господарський суд Миколаївської області,

головуючий суддя Коваль С.М.,

при секретарі Хімороді В.Г.,

за участю представників сторін:

від позивача: Якушкіна Т.В., дов. № 891 від 03.08.2007р.;

від відповідача: повідомлений належним чином про місце засідання суду, в судове засідання не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 17/501/07

за позовом міжрайонної державної податкової інспекції Братське відділення у Єланецькому  районі, Миколаївська область,  (надалі –МДПІ у Єланецького районі, Братське відділення),  смт. Братське, вул. Леніна, 117,  

до селянське  (фермерське) господарство „Віола” (надалі-СФГ „ Віола ”), Миколаївська область, Братський район, с.Іллічівка, Молодіжна, 13,

про припинення юридичної особи та скасування її державної реєстрації, -

В С Т А Н О В И В:

МДПІ у Єланецькому районі, Братське відділення звернулася з позовною заявою про припинення юридичної особи та скасування її державної реєстрації СФГ „ Віола ” на підставі абз. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, посилаючись на те, що відповідач, як платник податків, починаючи з 18.02.2005 року не подає податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності до податкових органів.

Дослідивши подані позивачем докази, суд визнає позовні вимоги обґрунтованими.

Так, СФГ „ Віола ”  зареєстровано як юридичну особу і включено до Єдиного державного реєстру з ідентифікаційним кодом 32907527 з місцем знаходження: Миколаївська область, Братський район, с.Іллічівка, Молодіжна, 13.  Про це свідчить копія свідоцтва № 33 від 27.05.2004 року.

Із довідки позивача вбачається, що СФГ „ Віола ”  було зареєстровано платником податків, і що станом на 03.05.2007 року підприємство не має заборгованості із сплати податків, зборів, обов'язкових платежів.

У відповідності з чинним податковим законодавством юридичні особи  зобов'язані подавати органам податкової служби декларації та бухгалтерську звітність у встановлені п. 4.1.4. ст. 4 ЗУ “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” строки.

Доводи позивача про те, що СФГ „ Віола ” не надає органам податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності більше одного року підтверджується, зокрема, актом перевірки дотримання податкового законодавства  від 05.05.2007 року.

У відповідності з абз. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з  банкрутством  юридичної особи.

         Таким чином, позовні вимоги МДПІ у Єланецькому районі, Братське відділення  про припинення юридичної особи СФГ „ Віола ”  обґрунтовані та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 161-163 КАС України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позовні вимоги задовольнити повністю.

2.          Припинити юридичну особу та скасувати державну реєстрацію селянське  фермерське господарство „Віола”, Миколаївська область, Братський район, с.Іллічівка, Молодіжна, 13, ідентифікаційний  код 32907527.

3.          В день набрання постановою законної сили її копію надіслати державному реєстратору –виконавчому комітету Миколаївської міської ради.

Постанова набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня її проголошення, якщо не подано заяву про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду скарги.

Постанову може бути оскаржено в порядку, встановленому ст. 186 КАС України.                                                   

       

Суддя Коваль С.М.

 

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення08.08.2007
Оприлюднено30.08.2007
Номер документу879011
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/501/07

Постанова від 08.08.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 16.06.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні