Ухвала
від 07.02.2020 по справі 752/25061/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/25061/19

Провадження № 1-кс/752/1417/20

У Х В А Л А

07 лютого 2020 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, розглянувши клопотання подане старшою слідчою СУ ГУНП у м. Києві підполковником поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділупроцесуального керівництвау кримінальнихпровадженнях щодорозкрадання державнихкоштів Департаментупроцесуального керівництвав особливоважливих кримінальнихпровадженнях Офісу Генеральногопрокурора ОСОБА_4 в межах кримінального провадження № 42019000000002231 від 21.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Голосіївського районного суду м.Києва надійшло клопотання старшої слідчоїСУ ГУНПу м.Києві підполковникаполіції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділупроцесуального керівництвау кримінальнихпровадженнях щодорозкрадання державнихкоштів Департаментупроцесуального керівництвав особливоважливих кримінальнихпровадженнях ОфісуГенерального прокурора ОСОБА_4 в межах кримінального провадження № 42019000000002231 від 21.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів.

Вобґрунтування заявленихвимог, слідчийзазначила,що впровадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження, унесене 21.10.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019000000002231, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Звертаючись ззазначеним клопотанням слідчапросила розглянутийого завідсутності представниківАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » , що було прийнято до уваги, а тому судовий виклик останніх не здійснювався.

Старша слідча СУ ГУНП у м. Києві підполковник поліції ОСОБА_3 подала до суду клопотання про розгляд заявлених у клопотанні вимог за її відсутності, з викладених у ньому підстав, просила задовольнити.

За правилами ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » , фіксування технічними засобами судового засідання не здійснювалось у зв`язку з відсутністю у судовому засіданні осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Правилами ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів,а за правилами п. 5 ч. 1 ст. 162 цього Кодексу, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Встановлено, що постановою про створення групи слідчих прийнятою заступником начальника ГУ НП у м. Києв місцерозташування органу досудового розслідвання у кримінальному провадженні № 2019000000002231 від 21.10.2019 року визначено за адресою: АДРЕСА_1 , що знаходиться у Голосіївському районі міста Києва.

За данимивитягу з Єдиногореєстру досудовихрозслідувань вмежах кримінальногопровадження №42019000000002231від 21.10.2019 рокувнесено повідомлення про те, що з метою заволодіння коштами державного підприємства у період з 2017-2018 на підставі укладених договорів, посадові особи державного підприємства перерахували кошти на загальну суму 363 150 819 грн., на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за постачання товарів/послуг за завищеними цінами, яке у свою чергу перерахувало 251 993 260 грн. на рахунки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " придбаня вказаних товарів/послуг, яке у свою чергу через зазначені підпримємства здійснило постачання на суму 199 800 589 грн. на рахунки ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", чим завдало державі збитків в особливо великому розмірі.

Прирозслідуванні даногозлочину воргану досудовогорозслідування виникланеобхідність вотриманні дозволуна тимчасовийдоступ доречей ідокументів,а самедо банківських рахунків,що знаходяться уволодінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою встановлення ознак кримінальних правопорушень у посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ») щодо привласнення чи розтрати коштів державних підприємств в особливо великому розмірі.

Розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » , дослідивши додані до клопотання документи, приходжу до висновку, що зазначене клопотання підлягає задоволенню, оскільки з наданих матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що надання доступу до інформації, яка перебуває у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а можливість довести їх іншими способом, крім тих про які йдеться в клопотанні, відсутня.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 108, 159-166, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотанняподане старшою слідчою СУ ГУНП у м. Києві підполковником поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділупроцесуального керівництвау кримінальнихпровадженнях щодорозкрадання державнихкоштів Департаментупроцесуального керівництвав особливоважливих кримінальнихпровадженнях Офісу Генеральногопрокурора ОСОБА_4 в межах кримінального провадження № 42019000000002231 від 21.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення належно завірених копій документів, задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , а також слідчим слідчої групи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 або оперативним працівникам Служби безпеки України ОСОБА_12 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які пербувають у володінні : АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » МФО банку НОМЕР_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення належно завірених копій документів:

відомостей про рух грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 упорядкованих та відображених окремо в розрізі дебету/кредиту стосовно кожного контрагенту, на паперовому та електронному носіях, з розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДРПОУ), призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня по рахунках в АТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » МФО банку НОМЕР_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , №№ НОМЕР_4 валюта 980-українська гривня; НОМЕР_4 валюта 840-ДОЛАР США в період часу: з дня відкриття по день постановлення ухвали;

-заяв на отримання чекових книжок та всіх платіжних документів (платіжних доручень, заявок на видачу готівки, грошових чеків, квитанцій, меморіальних ордерів та інших документів) по рахункам ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 за період часу з дня відкриття по день постановлення ухвали;

-документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , копії карток із зразками підписів директора, або особи, яка уповноважена відкривати рахунки, (статуту, установчого договору, свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрації) СПД- юридичної особи; паспортів уповноважених осіб; опитувальних анкет директора підприємства, договору найму, наказу, іншого документа про призначення на посаду директора; довіреність на ім`я особи, яка має право відкриття і розпорядження рахунком, здійснення дій від імені директора; договорів щодо відкриття і обслуговування рахунків та використання системи «Клієнт-банк»), які знаходяться у володінні банківської установи АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » МФО банку НОМЕР_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ;

-Документів з юридичного оформлення, документів про встановлення та обслуговування системи «Клієнт-банк», протоколів обміну інформацією, LOG-файлів, документів щодо, що стосуються ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 передачі магнітних носіїв з файлами, копії журналів, тощо, що стосується з дня відкриття рахунків по день постановлення ухвали суду, із зазначенням IP-адрес та МАС-адрес комп`ютерів, з яких відбулося з`єднання з системою, а також зазначенням дат та часу за Київським часом в форматі день, місяць, рік, години, хвилини, секунди таких з`єднань.

Роз`яснити положення ч. 4 ст. 165 ч. 1 ст. 166 КПК України, відповідно до змісту яких: на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів; у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/25061/19

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Вирок від 27.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 14.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні