Ухвала
від 02.03.2020 по справі 947/26414/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


справа № 947/26414/19

провадження № 2-з/947/279/20

УХВАЛА

про витребування доказів

02.03.2020 року м. Одеса

Київський районний суд м. Одеси у одноособовому складі:

суддя Літвінова І.А. - головуючий,

за участю секретаря судового засідання - Молодова В.С.,

представника позивача - адвоката Лавриненко О.В.,

представника відповідача - адвоката Хажинського Р.М.

розглянув в підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Одеса заяву сторони позивача про витребування доказів у цивільній справі № 947/26414/19 за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_3 , треті особи: Одеський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Державний нотаріус Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області Трофімова Світлана Олександрівна про встановлення факту батьківства померлої особи, внесення змін до актового запису про народження, та визнання права на спадкування,

ВСТАНОВИВ:

Під час підготовчого провадження у цивільній справі № 947/26414/19 зі сторони позивача надійшла заява про витребування з Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області письмових доказів, а саме - копії спадкової справи № 119/2019, яка була відкрита державним нотаріусом Трофімовою С.О. 14.03.2019 р.

В підготовчому судовому засіданні 02.03.2020 року представник позивача заяву про витребування доказів підтримав та просить задовольнити. Представник відповідача проти цього не заперечував.

В ході вирішення заяви про витребування доказів суд дійшов висновку про її задоволення, виходячи з наступного.

При встановлені обставин справи, суд враховує, досліджує та оцінює сукупність всіх доказів, які містяться в матеріалах справи, в тому числі і письмові докази.

Згідно з частиною першою статті 95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Відповідно до частин першої та другої статті 77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

За приписами статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно з частиною першою статті 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною першою статті 13 ЦПК України визначено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу , в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Керуючись статями 11, 13 , 84, 95ЦПК України , суд

УХВАЛИВ:

Клопотання сторони позивача про витребування доказів у цивільній справі № 947/26414/19 - задовольнити.

Витребувати від Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області копію спадкової справи № 119/2019, яка була відкрита 14 березня 2019 року державним нотаріусом Трофімовою С.О.

Витребувані докази надіслати до Київського районного суд м. Одеси для залучення до матеріалів справи № 947/26414/19 (головуюча - Літвінова І.А.).

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення та підлягає виконанню у строк до 03 квітня 2020 року .

Зобов`язати виконавців ухвали у випадку неможливості подати докази, які витребовує суд, або неможливості подати такі докази у встановлені строки - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити виконавця ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Продовжити підготовче провадження у цивільній справі № 947/26414/19 за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_3 , треті особи: Одеський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Державний нотаріус Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області Трофімова Світлана Олександрівна про встановлення факту батьківства померлої особи, внесення змін до актового запису про народження, та визнання права на спадкування.

У підготовчому судовому засіданні оголосити перерву до 14 години 00 хвилин 06 квітня 2020 року

У вищевказані час та дату підготовче судове засідання продовжити в залі к.-240 Київського районного суду м. Одеси (м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Копію ухвали направити до відома та виконання.

Суддя

Літвінова І. А.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення02.03.2020
Оприлюднено03.03.2020
Номер документу87936522
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —947/26414/19

Рішення від 28.06.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Рішення від 28.06.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 02.03.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні