Ухвала
від 28.02.2020 по справі 592/2464/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/2464/20

Провадження № 1-кс/592/1203/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , без фіксації процесуальної дії технічними засобами, розглянувши клопотання слідчого СВ Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

в с т а н о в и в :

Слідчий своє клопотання, погоджене з прокурором, обґрунтовує тим, що в провадженні СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області перебувають матеріали кримінального провадження №12020200440000297 від 23.01.2020 за ч.1 ст. 358 КК України, яке зареєстровано за зверненням ОСОБА_4 , щодо підроблення установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з метою вчинення неправомірних дій у відношенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В ході досудового розслідування було установлено, ОСОБА_4 зі своєю дружиною володіють 50% частки від статутного капіталу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », іншими 50% частки у статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » володіє ОСОБА_5 , якого на посаду директора не призначали і контракт не підписували. Відповідно до статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » рішення про призначення директора та укладення з ним контракту приймається за рішенням більшістю засновників. Подружжя Демур участі у загальних зборах на яких би приймалось рішення про обрання ОСОБА_5 директором товариства не брали. Яким чином він виконувати обов`язки директора Товариства їм не відомо.

У свою чергу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є одним із двох засновників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із розміром частки в 50% Таким чином ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » володіє 50% ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » а іншими 50% володіє ПФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » засновником якого являється ОСОБА_5 .. 13 грудня 2019 року ОСОБА_4 стало відомо що, ОСОБА_5 , 22 лютого 2018 року, не маючи на те повноважень, та фактично не будучи директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » взяв участь в загальних зборах учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та підписав від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » як директор протокол загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », тим самим внісши в нього неправдиві відомості, щодо його правомочності на вказаних зборах. Про проведення вказаних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » подружжя Демур не знало, хоча ОСОБА_4 є директором підприємства та фактично керує його роботою.

На вказаних незаконних загальних зборах учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було прийнято рішення про зміну одноособового колегіального органу директора, на колегіальний дирекція, з призначенням ОСОБА_4 на посаду генерального директора з укладенням з ним відповідного контракту. Створено ревізійну комісію на чолі з ревізором ОСОБА_6 , якому надано повноваження на здійснення контролю за діяльністю виконавчого органу. Введено посаду виконавчого директора з повноваженнями вчиняти дії від імені Товариства. 6 питанням порядку денного засідання прийняли рішення про зобов`язання внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців, в банківських установах в картках із зразками підписів, щодо генерального директора та підписанта, а також про реєстрацію статуту у новій редакції.

До цього на загальних зборах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » від 14.02.2018 ОСОБА_5 надали право прийняти участі у голосуванні на загальних зборах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з питань продовження договору про авалювання векселів.

Відповідно до протоколу загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № 01/18 від 15.02.2018 було проголосовано питання про укладення додаткової угоди про авалювання векселів строком на 12 місяців з сумою ліміту 3 500 000 грн.

В подальшому на загальних зборах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » від 19.04.2018 ОСОБА_5 надано повноваження прийняти участь у засіданні загальних зборів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо голосування питання порядку денного з питань надання фінансової поруки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за кредитним договором в сумі 1 000 000 грн. між ПФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

На загальних зборах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 19.04.2018 було позитивно проголосоване вказане питання. Відповідно до даного протоколу повноваження, щодо підписання договору фінансової поруки покладено на виконавчого директора ОСОБА_7 .

Протоколом загальних зборів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № 1/06/18 від 11.06.2018 прийнято рішення про надання повноважень на підписання договору купівлі-продажу між ПФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в сумі 3350 000 грн. предметом якого є лінія розливу ВМ1500, серійний номер 334, з повноваженнями підписати договір виконавчому директору ОСОБА_7 .

Таким чином, оскільки наявні документи та свідчення, які вказують на можливість підроблення ряду статутних договорів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з метою вчинення незаконних дій з майном ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зокрема щодо покладення на нього зобов`язань за договорами поруки на значні суми, виконання умов договору щодо договорів купівлі-продажу вартісного майна виникла необхідність в проведенні тимчасового доступу до документів управління ІНФОРМАЦІЯ_4 , з можливість ознайомитись з реєстраційними справами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та вилучення:

- оригіналів документів, щодо здійснення реєстраційних дій щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » починаючи з 01.01.2018 по 20.02.2020 та засвічених належним чином копій інших документів реєстраційної справи підприємства з моменту його реєстрації та вилучення оригіналів документів з підписами ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , які необхідні для проведення почеркознавчої експертизи;

- оригіналів документів, щодо здійснення реєстраційних дій щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » починаючи з моменту призначення ОСОБА_5 на посаду директора підприємства, та засвічених належним чином копій інших документів реєстраційної справи підприємства з моменту його реєстрації, а також вилучення оригіналів документів з підписами ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , які необхідні для проведення почеркознавчої експертизи;

- засвічених належним чином копій всіх документів реєстраційної справи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з моменту його реєстрації, які необхідні для встановлення його засновників, директорів, оскільки в інтересах даного підприємства вчинялись незаконній дії з статутними документами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

У судове засідання слідчий не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, просить розглядати клопотання без його участі, клопотання підтримує у повному обсязі.

Вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з тих підстав, що документи до яких заявлено клопотання про надання доступу можуть містити інформацію, необхідну для встановлення обставин скоєння протиправних дій та бути визнані доказами по справі.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Надати слідчому СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ з правом вилучення документів ІНФОРМАЦІЯ_5 , з можливість ознайомитись з реєстраційними справами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 та вилучити:

- оригінали документів, щодо здійснення реєстраційних дій щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » починаючи з 01.01.2018 по 20.02.2020 та засвічених належним чином копій інших документів реєстраційної справи підприємства з моменту його реєстрації та вилучення оригіналів документів з підписами ОСОБА_5 та ОСОБА_4 ;

- оригіналів документів, щодо здійснення реєстраційних дій щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » починаючи з моменту призначення ОСОБА_5 на посаду директора підприємства, та засвічених належним чином копій інших документів реєстраційної справи підприємства з моменту його реєстрації, а також вилучення оригіналів документів з підписами ОСОБА_5 та ОСОБА_4 ;

- засвічених належним чином копій всіх документів реєстраційної справи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з моменту його реєстрації;

- цифрових копій документів на окремому носії інформації, які надавались та формувались під час здійснення реєстраційних дій щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 з моменту реєстрації підприємства і по 20.02.2020.

Тимчасовий доступ до документів мають надати відповідальні посадові особи управління « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ВК СМР, яке знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали 30 днів.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87947461
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —592/2464/20

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні