Ухвала
від 28.02.2020 по справі 320/1723/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 320/1723/19

УХВАЛА

28 лютого 2020 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі: головуючої - судді: Земляної Г. В., суддів - Парінова А. Б., Собківа Я. М., розглянувши заяву про відмову від апеляційної скарги та матеріали апеляційної скарги Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2019 року по справі за адміністративним позовом Першого заступника керівника Бориспільської місцевої прокуратури Київської області до Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації, Волошинського навчально-виховного комплексу імені Героя України Руслана Лужевського, третя особа - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, Баришівська РДА Київської області про визнання протиправною бездіяльність, -

ВСТАНОВИЛА:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся Перший заступник керівника Бориспільської місцевої прокуратури Київської області (далі - Прокурор) з позовом до Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації, Волошинського навчально-виховного комплексу імені Героя України Руслана Лужевського, третя особа - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, Баришівська РДА Київської області про визнання протиправною бездіяльність.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 10 лютого 2020 року провадження в адміністративній справі за позовом Першого заступника керівника Бориспільської місцевої прокуратури Київської області до Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації, Волошинського навчально-виховного комплексу імені Героя України Руслана Лужевського, третя особа - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, Баришівська РДА Київської області про визнання протиправною бездіяльність - закрито.

Не погоджуючись з прийнятою ухвалою, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції, як таку, що ухвалено з порушенням норм процесуального права, а справу направити до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2019 року апеляційну скаргу залишено без руху в зв`язку; з несплатою судового збору; відсутністю вмотивованого клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням підстав для поновлення строку (пропуску строків) на апеляційне оскарження рішення та документів на підтвердження цих обставин; відсутністю документа на підтвердження право на підписання апеляційної скарги в.о. начальника управління освіти, молоді та спорту С.Б. Гапич та надано строк для усунення недоліків 7 днів з моменту отримання копії ухвали.

Копія ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2019 року направлено на адресу апелянта, яка отримана останнім 17 лютого 2020 року.

На адресу Шостого апеляційного адміністративного суду 27 лютого 2020 року надійшла заява від апелянта про відкликання апеляційної скарги. В обґрунтування заяви апелянт зазначає, що Шостим апеляційним адміністративним судом розглянуто апеляційну скаргу одного із учасників справи на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 10 лютого 2020 року та за результатом розгляду апеляційної скарги прийнято Постанову від 22 січня 2020 року по справі №320/1723/19.

З урахуванням наведеного колегія суддів приходить до висновку про відсутність будь-яких перешкод для реалізації апелянтом передбаченого процесуальним законом суб`єктивного права особи на відмову від апеляційного оскарження судового рішення.

Згідно пункту 2 частини 4 ст. 298 КАС України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження особа, яка подала скаргу, подала заяву про її відкликання.

Враховуючи, що апелянтом подано заяву про відкликання апеляційної скарги до відкриття апеляційного провадження та вона є обґрунтованою, колегія суддів вважає задовольнити її, апеляційну скаргу повернути апелянту.

При цьому, повернення апеляційної скарги не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом

З урахуванням викладеного і керуючись ст.ст. 29, 30, 169, 296, 298, 329, 331 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

У Х В А Л И В :

1. Заяву Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації про відмову від апеляційної скарги - задовольнити.

2. Апеляційну скаргу Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2019 року по справі за адміністративним позовом Першого заступника керівника Бориспільської місцевої прокуратури Київської області до Управління освіти, молоді та спорту Баришівської районної державної адміністрації, Волошинського навчально-виховного комплексу імені Героя України Руслана Лужевського, третя особа - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, Баришівська РДА Київської області про визнання протиправною бездіяльність - повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя Г. В. Земляна

Судді: А. Б. Парінов

Я. М. Собків

Дата ухвалення рішення28.02.2020
Оприлюднено04.03.2020
Номер документу87956764
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність

Судовий реєстр по справі —320/1723/19

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Постанова від 22.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Постанова від 22.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 27.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 27.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 02.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 01.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 12.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні