Ухвала
від 03.03.2020 по справі 202/1226/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1226/20

Провадження № 1-кс/202/1869/2020

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

03 березня 2020 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Індустріального ВП Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020040660000269 від 17.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1 Дніпропетровської області.

03 березня 2020 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 03 березня 2020 року.

Згідно з матеріалами клопотання, в ході досудового розслідування, встановлено що КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ "ДНІПРОДОРСЕРВІС" ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (далі - КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС") (ідентифікаційний код юридичної особи - 32835620) розташованого за адресами: м. Дніпро, вул. Поля, 1 та м. Дніпро, проспект Пушкіна, 20, директором ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у березні 2019 року проведено тендер на «Послуги з благоустрою: встановлення та заміна дорожніх знаків, встановлення інформаційно-вказівних знаків «Назва об`єкта» вулиць м.Дніпро» (ідентифікатор закупівлі: UA-2019-01-31-000339-b). За результатами проведення закупівлі 26.03.2019 КП «Дніпродорсервіс» укладено договір про надання послуг № 22 (далі Договір) з Приватним підприємством «Архітектурні та інженерні рішення» (ідентифікаційний код юридичної особи - 34966956, місцезнаходження юридичної особи: м. Дніпро, пр. О. Поля, буд. 46, оф. 547) на суму 4987000,00 (чотири мільйона дев`ятсот вісімдесят сім тисяч) гривень.

16.08.2019 року до вказаного Договору укладено додаткову угоду № 1 з додатком № 1 відповідно до якого суму договору було зменшено на 229000,00 (двісті двадцять дев`ять тисяч) гривень та вартість вказаного договору склала 4 758000,00 (чотири мільйона сімсот п`ятдесят вісім тисяч) гривень.

Згідно з умовами вказаного Договору, роботи замовником КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" приймаються на підставі акту про надання послуг, що є порушенням Національного стандарту «Правила визначення вартості будівництва» ДСТУ Б Д.1.1-1:2013, затвердженого наказом Мінрегіону України від 05.07.13 р. № 293 (далі ДСТУ Б Д.1.1-1:2013). Відповідно до пп. 6.4.2 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013, при визначені вартості виконаних обсягів робіт і проведені взаєморозрахунків за виконані роботи по об`єктах будівництва, зведення яких здійснюється за рахунок державних коштів, застосовуються примірні форми первинних облікових документів «Акт приймання виконаних будівельних робіт» (примірна форма № КБ-2в) і «Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати» (примірна форма № КБ-3), які наведено у додатку Т та у додатку У». Отже, незважаючи на те що ф. № КБ-2в має статус «примірної форми», у зазначених випадках її застосування обов`язкове.

Крім того, в ході досудового розслідування отримано висновок судової будівельно-технічної експертизи №56-20 від 30.01.2020, за результатом якої встановлено різницю вартості по встановленню дорожніх знаків шляхом складання кошторисного розрахунку у відповідності до вимог ДСТУ Б.Д. 1.1-1-2013 із застосуванням Ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ та даними відображеними в додатковій угоді №1 від 16.08.2019, яка складає 2709891,14 грн. (два мільйона сімсот дев`ять тисяч вісімсот дев`яносто одна гривня чотирнадцять копійок).

Згідно даних з офіційного Інтернет сайту Дніпровської міської ради, крім юридичної адреси, КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" здійснює свою господарську діяльність за адресою вул.Поля, 1, м. Дніпро, Дніпропетровська (https://dniprorada.gov.ua/uk/page/komunalne-pidpriemstvo-dniprodorservis-dniprovskoi-miskoi-radi).

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що з метою отримання доказів причетності посадових осіб КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" до скоєння кримінального правопорушення, фіксації та вилучення речових доказів, виникла необхідність у проведенні обшуку всіх приміщень першого поверху будівлі за адресою: вул. Поля, 1, м.Дніпро, Дніпропетровська обл., оскільки за місцем здійснення професійної діяльності КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" можуть зберігатись документи, що складались в ході проведення конкурсних торгів та реалізації будівельно-монтажних проектів підрядником в яких були: приватне підприємство «Архітектурні та інженерні рішення» (ідентифікаційний код юридичної особи 34966956), ТОВ «Алір Плюс» (ідентифікаційний код юридичної особи - 37453081), за період 2018-2019 років, зокрема, але не виключно: тендерна, проектно-кошторисна, будівельно-технічна документація, договори підряду (додаткові угоди), договори субпідряду, акти приймання виконаних будівельних робіт Ф КБ-2в, рахунки приватного підприємства «Архітектурні та інженерні рішення» (ідентифікаційний код юридичної особи 34966956), ТОВ «Алір Плюс» (ідентифікаційний код юридичної особи - 37453081), виставлених на адресу замовника за виконані роботи, всіх стадій проекту на зазначені роботи, в тому числі і ті, які пройшли зміни та коригування, що стосуються проектно-кошторисної документації, висновки комплексної державної експертизи; акти приймання виконаних будівельних робіт, з розрахунком одиничної вартості; договори на здійснення технічного нагляду, рахунки, виставлені на адресу замовника по договорам на здійснення технічного нагляду, тощо. Крім того, статуту КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС", рішень (наказів) про затвердження персонального складу комітету конкурсних торгів КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС"; положення про комітет з конкурсних КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС", чинні на час проведення вищезазначених процедур державних закупівель; особові справи директора, заступника директора з фінансів, начальника планово-економічного відділу та учасників комітету конкурсних торгів КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" у тому числі: накази (рішення, розпорядження) про обрання (прийняття) на посаду, посадові інструкції (функціональні обов`язки), тощо.

Наведене зумовило прокурора звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням.

На підставі викладеного, прокурор з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, зазначаючи про те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення діяльності КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (ідентифікаційний код юридичної особи - 32835620), а саме: всіх приміщень першого поверху будівлі за адресою: вул. Поля, 1, м. Дніпро, Дніпропетровська обл.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити. Слідчому судді надав пояснення аналогічні тим, що викладені в клопотанні.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта власником будівлі, яка знаходиться за адресою: вул. Поля, 1, м. Дніпро, Дніпропетровська обл., є держава Україна в особі Міністерства внутрішніх справ України.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку за місцем здійснення діяльності КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (ідентифікаційний код юридичної особи - 32835620), а саме: всіх приміщень першого поверху будівлі за адресою: вул. Поля, 1, м. Дніпро, Дніпропетровська обл., необхідне для отримання доказів, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та у органу досудового розслідування відсутня можливість іншим шляхом виявити зазначені в клопотанні речі та документи, окрім як внаслідок проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати групі слідчих у провадженні слідчим СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , прокурорам Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , а також із залученням оперативних підрозділів ГУНП у Дніпропетровській області та їх структурних підрозділів дозвіл на проведення обшуку всіх приміщень першого поверху будівлі за адресою: вул. Поля, 1, м. Дніпро, Дніпропетровська обл., де здійснює свою діяльність КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДНІПРОДОРСЕРВІС" ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (ідентифікаційний код юридичної особи - 32835620), власником якої відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта є держава Україна в особі Міністерства внутрішніх справ України, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, які мають значення для досудового розслідування, а саме: документи, що складались в ході проведення конкурсних торгів та реалізації будівельно-монтажних проектів підрядником в яких були: приватне підприємство «Архітектурні та інженерні рішення» (ідентифікаційний код юридичної особи 34966956), ТОВ «Алір Плюс» (ідентифікаційний код юридичної особи - 37453081), за період 2018-2019 років, зокрема, але не виключно: тендерна, проектно-кошторисна, будівельно-технічна документація, договори підряду (додаткові угоди), договори субпідряду, акти приймання виконаних будівельних робіт Ф КБ-2в, рахунки приватного підприємства «Архітектурні та інженерні рішення» (ідентифікаційний код юридичної особи 34966956), ТОВ «Алір Плюс» (ідентифікаційний код юридичної особи - 37453081), виставлених на адресу замовника за виконані роботи, всіх стадій проекту на зазначені роботи, в тому числі і ті, які пройшли зміни та коригування, що стосуються проектно-кошторисної документації, висновки комплексної державної експертизи; акти приймання виконаних будівельних робіт, з розрахунком одиничної вартості; договори на здійснення технічного нагляду, рахунки, виставлені на адресу замовника по договорам на здійснення технічного нагляду, тощо. Крім того, статуту КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС", рішень (наказів) про затвердження персонального складу комітету конкурсних торгів КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС", положення про комітет з конкурсних КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС", чинні на час проведення вищезазначених процедур державних закупівель, особові справи директора, заступника директора з фінансів, начальника планово-економічного відділу та учасників комітету конкурсних торгів КП "ДНІПРОДОРСЕРВІС" у тому числі: накази (рішення, розпорядження) про обрання (прийняття) на посаду, посадові інструкції (функціональні обов`язки), що буде сприяти швидкому, повному і неупередженому розслідуванню по кримінальному провадженню та самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даних злочинів.

Ухвала надає право на проведення обшуку всіх приміщень першого поверху будівлі за адресою: вул. Поля, 1, м. Дніпро, Дніпропетровська обл., лише один раз.

Строк виконання ухвали до 02 квітня 2020 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.03.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87959248
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/1226/20

Ухвала від 06.04.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 06.04.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 03.03.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні