Постанова
від 26.03.2009 по справі 2-а-3027/09/2270/3
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2 - а - 3027/09/2270/3

ПОСТАНОВА

Іменем України

26 березня 2009 року

Хмельницький окружний адміністративний с уд в складі:

головуючого судді Коваля Р. Й. ,

при секретарі Баєві СМ. ,

з участю представника позивача Марченко С.Л.

розглянувши у відкритому судовому засідан ні в залі суду адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому до закритого акціонерного товариства « Агромаш» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування ,

ВСТАНОВИВ:

В поданій до суду позовній заяві позивач зазначив , що закрите акціонерне товар иство «Агромаш» зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності - ю ридична особа та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду Укра їни у м. Хмельницькому як платник страхових внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхування. Відповідно до ст.ст. 14 , 15 , 17 , 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне п енсійне страхування» відповідач є платником страхових внесків до сист еми загальнообов'язкового державного пенсійного страхування , а отже , зобов'язаний нараховувати , обчислювати і сплач увати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Станом н а 30 січня 2009 року у відповідача утворилась заборгованість в сумі 1236 грн . 25 коп. З аборгованості зі сплат и страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхува ння за листопад 2008 року , які позивач просить стягнути з відповідача на свою к ористь.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені вимоги , підтвердив зазначені в позовній заяві обставини. Ві дповідач проти задоволення позовних вимог заперечив.

Заслухавши пояснення представника позивача , дослідивши матеріали справи , суд вважає , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Відповідно до статей 14 , 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне п енсійне страхування» (далі - Закону) страхувальниками та платниками стра хових внесків є підприємства , установи і організації , створені відповідно до законодавства України , незалежно від форми власності , виду дія льності та господарювання , об'єднання громадян , профспілки , політичні партії (у тому числі філії , представництва , відділення та інші відокрем лені підрозділи зазначених підприємств , установ , організацій , об'єднань громадян , профспілок , політичних партій , які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрах унки із застрахованими особами). Згідно статей 17 , 20 Закону страхувальник зобов'язаний нарахов увати , обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески , нараховані за відпо відний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінч ення цього періоду. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фін ансового стану платника страхових внесків.

Як видно із пояснень представника позивача та наявних в матеріалах справи розрахунку суми заборгованості , карток особового рахунку ст рахувальника - юридичної особи , розрахунку суми страхових внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхування , що підлягають сплаті за листопад 2008 року , вимоги управління Пенсійно го фонду України у м. Хмельницькому про сплату боргу від 6 січня 2009 року № Ю-108 , закрите акціонерне товариство «Агромаш» є юридичною особою , зареєстроване платником страхових внесків до Пе нсійного фонду України в управлінні Пенсійного фонду України у м. Хмельн ицькому та відповідно до частини 6 статті 20 Закону України «Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування» було зобов'язане сплачувати страхові внески , на раховані за відповідний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календарних днів із дн я закінчення цього періоду. Всупереч даній нормі відповідач вчасно зазн ачених внесків не сплачував , у зв'язку з чим станом на 30 січня 2009 року у нього утворил ася заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування перед управлінням Пенсійного фонду Укра їни у м. Хмельницькому в сумі 1236 грн . 25 коп .

Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому на адресу боржни ка направило вимогу від 6 січня 2009 року , яка не була ним оскаржена у встановленому законодав ством порядку і набрала чинності.

За таких умов суд вважає , що заявлені вимоги обгрунто вні , підтверджені н алежними доказами , у зв'язку з чим підля гають задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи зазначене , на підставі ст.ст. 11 , 14 , 15 , 17 , 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне п енсійне страхування» , керуючись ст.ст. 7 - 12 , 17 , 18 , 70 , 71 , 86 , 99 , 100 , 158 - 163 , 186 , 254 КАС України , суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому задовольнити.

Стягнути з закритого акціонерного товарис тва «Агромаш» (код ЄДРПОУ 22774268) на користь управління Пенсійного фонду Укр аїни у м. Хмельницькому (р/р 25601313826 у ВАТ «Державний ощадний банк» МФО 315784 , код ЄДРПОУ 01526313) заборгованість зі сплати стра хових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в с умі 1236 (одна тисяча двісті тридцять шість) грн . 25 коп. З а листопад 2008 року.

Про апеляційне оскарження постанови суду м оже бути подана заява до Львівського апеляційного адміністративного с уду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Протягом двадцяти днів після подання такої заяви може бути подана апеляційна скарга на постано ву суду з одночасним надсиланням її коп ії до Львівського апеляційного адміністративного с уду.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження , якщо таку заяву не було пода но. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження , але апеляційна скарга не бу ла подана протягом двадцяти днів після подання такої заяви , постанова суду набирає зако нної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скар ги постанова , якщо ї ї не скасовано , наби рає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Дата ухвалення рішення26.03.2009
Оприлюднено20.04.2010
Номер документу8795984
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3027/09/2270/3

Постанова від 26.03.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні