Постанова
від 02.08.2007 по справі 10/412пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/412пн

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

02.08.07                                                                                 Справа № 10/412пн.

                                   Суддя господарського суду Луганської області Мінська Т.М., при секретарі Смірновій В.М.,  по справі № 10/412пн за позовом

Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська

до Товариства з обмеженою відповідальністю "НІКОІЛ", м. Луганськ

про припинення юридичної особи

Представники сторін:

від позивача       -  Церетелі Л.А., ст.держ.подат.інсп., дов. № 11797/10 від 16.07.07.;

від відповідача   -   Кольчевський К.І., засновник

Суть спору: позивачем заявлено вимогу про припинення юридичної особи, в зв'язку з тим, що суб'єкт підприємницької діяльності протягом року не надає органам державної податкової служби податкових декларацій і документів бухгалтерської звітності згідно з законодавством.

            Позивач звернувся до суду відповідно до ст. 12 ГПК України, втім даний спір згідно положень ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАСУ) підвідомчий адміністративному суду і згідно ст. 6 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" КАСУ підлягає розгляду господарським судом за правилами КАСУ.

          Відповідач письмовий відзив на позов не надав.

          Дослідивши матеріали справи, додатково подані документи, суддя     

в с т а н о в и в :

          Як свідчать матеріали справи, відповідач зареєстрований у виконавчому комітеті Луганської міської ради 18.08.1999р. № 1 382 105 0001 005165, за адресою: м. Луганськ, кв. Волкова, 7/65, ідентифікаційний код 30516244. Висновком позивача від 02.08.2007р.  №  12911-5/10 підтверджується, що податкові декларації і інші документи, пов'язані з обрахуванням і сплатою податків  не подавались відповідачем   до органу податкової служби з 02.02.2006р.

           Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники  податків і  зборів  (обов'язкових   платежів) зобов'язані подавати  до  державних  податкових   органів та інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

           Відповідно до ст.238 Господарського кодексу України, за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно –господарські санкції.

            Згідно абз. 5 п. 2 ст. 38  Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, який набрав чинності з 01.07.2004р. підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

          За таких обставин заява  підлягає задоволенню.

           Згідно п. 1 ст.38  Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи.

Відповідно до п. 4 ст. 94 КАСУ  у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені  позивачем, з відповідача не стягуються.  

Згідно  ст.   160 ч. 3  Кодексу адміністративного судочинства  України  в судовому засіданні  02.08.2007р. проголошено вступну і резолютивну частини постанови.

На підставі викладеного, керуючись ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.ст. 160, 162, 163, 167 КАС України, суд

                                              

п о с т а н о в и в:

          

                     1.Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю "НІКОІЛ", м. Луганськ, кв. Волкова, 7/65, ідентифікаційний код 30516244.

          

2.Копію даної постанови направити Управлінню державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради за адресою: м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 14 в день набрання постановою законної сили.

     Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.  Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк встановлений КАС України,  постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.  У разі подання  апеляційної скарги постанова набирає законної сили,  якщо її не скасовано, після закінчення апеляційного розгляду скарги.  

Про апеляційне оскарження постанови спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.  

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга  подаються  до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції,  який ухвалив оскаржувану  постанову. Копії апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.        

Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти  днів  з дня складення  постанови в повному обсязі.   Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти  днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Згідно  ст. 160 ч. 3  Кодексу адміністративного судочинства  України постанова в повному обсязі складена  06.08.2007р.

          Суддя                                                                                      Т.М.Мінська

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення02.08.2007
Оприлюднено30.08.2007
Номер документу879612
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/412пн

Ухвала від 16.07.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Мінська Т.М.

Постанова від 02.08.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Мінська Т.М.

Рішення від 07.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Мінська Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні