Постанова
від 04.12.2008 по справі 2а-19887/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Кат егорія 70 Справа № 2а-19887/08

ПОСТАНОВА

Іменем України

04 грудня 2008 р. м.Луганськ

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

судді Матвеєвої В.В.

при секретарі судового засідання Зацепіної Ю.В. ,

за участю сторін:

представник позивача: Пікалова C . O . ,

представник відповідача: не з 'явився ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали за адміністративним позовом Алчевської об 'єднаної державної податкової інспекції у Луганській області до приват ного підприємства «Дрім» про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2008 року Алчевська о б'єднана державна податкова інспекція у Луганській області звернулась до суду з позовом до ПП «Дрім» про припинення юридичної особи , в якому зазначила , що виконавчим комітетом Перевальської районної рад и народних депутатів зареєстроване приватне підприємство «Дрім» від 14.05.2004 року за №746932.

Відповідно до акту перевірки наявності суб'єкта під приємницької діяльності за місцем знаходження , вказаного у засновницьких документах приватне підп риємство «Дрім» відсутнє за місцезнаходженням.

У зв'язку з чим позивач проси в припинити юридичну особу відповідача.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав позовні вимоги , просив суд їх задовольнити , дав пояснення , щ одо суті позовних вимог.

Представник позивача в судове засідання не з'явився , надав заву про розгляд справи за йог о відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з'яви вся , причин неявку суду не повідомив , про дату , час та місце судового засідання був повідомлений на лежним чином , у зв'язку з чим суд розг лядає справу за наявності матеріалів справи.

Вислухавши пояснення представника позивача , вивчивши матеріали справи , суд вважає , що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено , що відповідач зареєстрований виконавчим комітетом Перевальської районної ради народних депутатів від 14.05.2004 року за №746932 , адреса: вул. Косінова , 9 , м.Перевальськ , Луганської області.

Як вбачається з витягу ЄДР у єдиному державному реє стрі юридичних та фізичних осіб - підприємців внесено інформацію щодо ві дсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Відповідно до п.1 ст.33 Закону України від 15 травня 2003 рок у №755- IV "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" передбачається припинення юридичної особи по рішенню суду.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставою для пос тановления судового рішення про припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутством юриди чної особи , є наявність в Єдиному дер жавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її м ісцезнаходженням.

У зв'язку з чим суд приходить до переконання щодо задоволення позовних вимог.

Питання по судових витрата х не вирішується , оскільки позивач з вільнений від їх сплати у встановленому порядку , а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства Україн и не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 17 , 18 , 94 , 158-163 Кодексу адміністративного судоч инства України , ст. ст .11 .2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців» , ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» , суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Алчевської об'єднаної державної податкової інспекції в Луганській області задово льнити повністю.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство "Д рім" , зареєстровану виконавчим комі тетом Перевальської районної ради народних депутатів , від 14.05.2004 р. , код ЗКПО 32783672 , зареєстрован е за адресою: Луганська область , м.Пер евальськ , вул. Косінова , №9.

Копію постанови направити Виконавчому комітету Лу ганської міської ради (Луганська область , м. Перевальськ , вул. Леніна , №38) , після набрання постановою законної сили.

Постанова суду першої інстанції набирає законної с или після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження , встановленого Кодексом адміністра тивного судочинства України , якщо т аку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскаржен ня , але апеляційна скарга не була под ана в строк , встановлений цим Кодекс ом , ухвала суду першої інстанції наб ирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова суду може бути оскаржена до Донецького ап еляційного адміністративного суду. Заява про апеляційне оскарження по станови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її пр оголошення , а в разі складення поста нови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня склад ення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстан ції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційн е оскарження. Апеляційна скарга-може бути подана без попереднього подан ня заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк , встан овлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.12.2008
Оприлюднено20.04.2010
Номер документу8797248
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-19887/08

Постанова від 04.12.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Матвєєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні