Постанова
від 04.12.2008 по справі 2а-19902/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Кате горія 70

Справа № 2а-19902/08

ПОСТАНОВА

Іменем України

04 грудня 2008 р. м.Луганськ

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

судді Матвєєвої В.В.

при секретарі судового засідання Зацепіної Ю.В. ,

за участю сторін:

представник позивача: Шкапова C . O . ,

представник відповідача: не з 'явився ,

розглянувши у відкритому су довому засіданні матеріали за адміністративним позовом Алчевської об' єднаної державної податкової інспекції у Луганській області до приват ного підприємства «Паема» про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2008 року Алчевська об 'єднана державна податкова інспекція у Луганській області звернулась д о суду з позовом до ПП «Паема» про припинення юридичної особи , в якому зазначила , що виконавчим комітетом Перевальської районної рад и народних депутатів зареєстроване приватне підприємство «Паема» від 19.07.2002 року за і.к.31999643.

Відповідно до довідки Луганського обласного управл іння статистики в Єдиному державному реєстрі підприємців та організац ій України ПП «Паема» внесено до реєстру. В порушення норм Закону «Про си стему оподаткування» позивач не звітує до Алчевської об'єднаної держав ної податкової інспекції у Луганській області.

У зв'язку з чим позивач проси в припинити юридичну особу відповідача.

Представник позивача в судо вому засіданні підтримав позовні вимоги , просив суд їх задовольнити , дав пояснення , щод о суті позовних вимог.

Представник позивача в судове засідання не з'явився , надав заву про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з'яви вся , причин неявку суду не повідомив , про дату , час та місце судового засідання був повідомлений нал ежним чином , у зв'язку з чим суд розгля дає справу за наявності матеріалів справи.

Заслухавши пояснення представника позивача , вивчивши матеріали справи , суд вважає , що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено , що відповідач зареєстрований виконавчим комітетом Перевальської районної ради народних депутатів 19.07.2002 р. код ЗКП О 31999643.

Висновком Алчевської об'єднаної державної податков ої інспекції у Луганській області від 11.11.2008 р. підтверджується , що відповідач , як платник податків не надає податкову звітність з 01.02.2007 року , остання податкова звітніст ь була надана за 2006 рік. Заборгованості по податках , зборах і обов'язкових платежах не має.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему опо даткування» платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'яза ні своєчасно надавати податковим

органам декларації про доходи , інші необхідні відомості для нарахування по датків та інших обов'язкових платежів.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України „Про державну реє страцію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановления судового рішення щодо прип инення юридичної особи , що не пов'язан о з банкрутством юридичної особи , зок рема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юр идичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Оскільки відповідач більше року не подає органам де ржавної податкової інспекції документів фінансової звітності , то це є підставою припинення його під приємницької діяльності.

Питання по судових витратах не вирішується , оскільки позивач звільнений від їх с плати у встановленому порядку , а ст. 94 К одексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягне ння у даних випадках.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 17 , 18 , 94 , 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України , ст. ст.11 .2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підпр иємців» , ст. 9 Закону України «Про сист ему оподаткування» , суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Алчевської о б'єднаної державної податкової інспекції в Луганській області задовол ьнити повністю.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство « Паема », зареєстровану виконавчим комітетом Перевальської районної ради народних депутатів , ві д 19.07.2002 p . , код З КПО 31999643 , зареєстроване за адресою: Луга нська область , м.Перевальськ , вул. Литовська , №2а.

Копію постанови направити Виконавчому комітету Луг анської міської ради (Луганська область , м. Перевальськ , вул. Леніна , №38) , після набрання постановою законної сили.

Постанова суду першої інстанції набирає законної с или після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження , встановленого Кодексом адміністрат ивного судочинства України , якщо так у заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження , але апеляційна скарга не була подана в строк , встановлений цим Кодексом , ухвала суду першої інстанції набира є законної сили після закінчення цього строку.

Постанова суду може бути оскаржена до Донецького ап еляційного адміністративного суду. Заява про апеляційне оскарження по станови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її пр оголошення , а в разі складення постан ови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складе ння в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанц ії подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього поданн я заяви про апеляційне оскарження , як що скарга подається у строк , встановл ений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.12.2008
Оприлюднено20.04.2010
Номер документу8797249
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-19902/08

Постанова від 04.12.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Матвєєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні