Ухвала
від 04.03.2020 по справі 908/2828/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 14/30/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

04.03.2020 справа № 908/2828/19

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Сушко Л.М. , розглянувши в межах справи № 908/2828/19 про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» матеріали у справі № 334/8365/18

за позовом ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

до відповідача Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» , 69600, м. Запоріжжя, Дніпровське шосе, буд. 3

про відшкодування моральної шкоди

УСТАНОВИВ

В провадженні Ленінського районного суду М. Запоріжжя (суддя Баруліна Т.Є.) перебувала справа № 334/8365/18 за позовом ОСОБА_1 до відповідача Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» про відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн.

В провадженні судді Господарського суду Запорізької області Сушко Л.М. перебуває справа № 908/2828/19 про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» .

18 жовтня 2018 року прийнято новий Кодекс України з процедур банкрутства, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом. Кодекс України з процедур банкрутства почав діяти з 21 жовтня 2019 року.

Відповідно до ч. 4 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Так, згідно зі ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею. Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника. Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України. Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

За приписами ч. 3 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства матеріали справи, в якій стороною є боржник, щодо майнових спорів з вимогами до боржника та його майна, провадження в якій відкрито до відкриття провадження у справі про банкрутство, надсилаються до господарського суду, в провадженні якого перебуває справа про банкрутство, який розглядає спір по суті в межах цієї справи.

Ухвалою Ленінського районного суду М. Запоріжжя (суддя Баруліна Т.Є.) у справі № 334/8365/18 від 05.12.2019 матеріали справи № 334/8365/18 передано до Господарського суду Запорізької області, в провадженні якого перебуває справа № 908/2828/19 про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» для розгляду спору по суті в межах вказаної справи .

Витягом з протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 02.01.2020 справу №334/8365/18 передано для розгляду судді Сушко Л.М.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 10.01.2020 прийнято до розгляду позов ОСОБА_1 до відповідача Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» про відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн та відкрито провадження у справі в межах справи № 908/2828/19. Ухвалено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

20.02.2020 від сторін надійшла спільна заява про затвердження мирової угоди та закриття провадження по справі № 908/2828/19 до якої додана мирова угода від 14.02.2020. наступного змісту.

МИРОВА УГОДА

м. Запоріжжя 14.02.2020р.

Ми, приватне акціонерне товариство Запоріжтрансформатор , в особі Генерального

директора Клейнера Ігоря Сауловича, який діє на підставі Статуту (далі - Відповідач ) з однієї сторони, та ОСОБА_1 (надалі іменується Позивач ), з іншої сторони, (далі по тексту у випадку сумісних дій іменуються Сторони , а діючи окремо іменуються Сторона ), які є сторонами по справі № 908/2828/19 (номер провадження 14/30/19), яка перебуває на розгляді Господарського суду Запорізької області за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства Запоріжтрансформатор про відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн., з метою врегулювання спору по вищевказаній господарській справі, шляхом взаємних поступок, у відповідності до вимог ч.7 ст. 46, статей 192 та 193 Господарського процесуального кодексу України, уклали цю Мирову угоду на зазначених нижче умовах.

1. За позовною заявою ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства Запоріжтрансформатор Позивач просить стягнути з Відповідача 50000,00 грн. (п`ятдесят тисяч гривень) у якості відшкодування моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров`я, що пов`язано з виконанням трудових обов`язків.

2. В результаті досягнутих домовленостей Відповідач та Позивач визнають, що загальна сума моральної шкоди по справі № 908/2828/19 (номер провадження 14/30/19), яку Відповідач визнає та згоден відшкодувати Позивачу становить 20000,00 грн. (двадцять тисяч гривень).

3. В порядку взаємних поступок Позивач відмовляється від позовних вимог в частині стягнення з Відповідача суми на відшкодування моральної шкоди у розмірі 30000,00 грн. (тридцять тисяч гривень).

4. Грошова сума, указана в пункті 2 Мирової угоди, сплачується Відповідачем Позивачу протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з дати затвердження цієї Мирової угоди судом. Оплата здійснюється у безготівковій формі за наступними реквізитами:

Одержувач - ОСОБА_1

Рахунок НОМЕР_1

І ВАМ ІІА223052990000026202686497151

Банк Одержувача АТ КБ ?ПРИВАТБАНК?, м. Київ, Україна

ІПН Одержувача 2180904711.

5. Позивач, отримавши від Відповідача грошові кошти, зазначені в пункті 2 цієї Мирової угоди, визнає обов`язок Відповідача по відшкодуванню моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров`я, що пов`язано з виконанням трудових обов`язків, повністю виконаним і відмовляється від будь-яких подальших вимог до Відповідача.

6. Сторони заявляють, що в процесі укладення цієї Мирової угоди не були, не будуть та не можуть бути порушені їх права, а також права третіх осіб, в тому числі держави.

7. Сторони усвідомлюють наслідки укладення Мирової угоди, зокрема передбачені ч. З ст. 231 Господарського процесуального кодексу України, і бажають їх настання. Мирова угода укладена сторонами у відповідності до вимог статті 192 Господарського процессуального кодексу України з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав та обов`язків сторін, предмета позову та є підставою для закриття провадження у справі. Сторони підтверджують, що мирова угода укладена в добровільному порядку.

8. Ми, Сторони, підтверджуємо, що ця Мирова угода відповідає нашим дійсним намірам і не носить характеру фіктивного та удаваного правочину, укладається нами у відповідності зі справжньою нашою волею, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску і не є результатом впливу тяжких обставин, угода укладається нами без застосування обману чи приховування фактів, які мають істотне значення, ми однаково розуміємо значення, умови угоди, ї . природу іправовінаслідки, бажаємо настання саме тих правових наслідків, створюються даною Мировою угодою.

9. Мирова угода укладена у трьох автентичних примірниках українською мовою, один з яких передається Господарському суду Запорізької області зі спільною заявою сторін про затвердження Мирової угоди, та по одному для кожної Сторони.

10. Мирова угода набирає чинності в момент постановлення Господарським судом Запорізької області ухвали про затвердження цієї Мирової угоди та є обов`язковою до виконання Сторонами.

Відповідно до ч. ч. 1-4 ст. 192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету (ч. ч. 3, 4 ст. 231 ГПК України).

Мирова угода від 14.02.2020 долучена до спільної заяви сторін про затвердження мирової угоди, містить адреси та реквізити позивача та відповідача, підписана з боку позивача особисто ОСОБА_1 , з боку відповідача - генеральним директором ПрАТ Запоріжтрансформатор та скріплена круглою печаткою відповідача. Повноваження підписантів судом перевірені.

У спільній заяві сторони просять суд затвердити мирову угоду по справі № 908/2828/19. Наслідки затвердження мирової угоди, передбачені ст. 231 ГПК України, сторонам відомі, як вбачається з тексту мирової угоди від 14.02.2020.

Розглянувши матеріали справи, вивчивши текст мирової угоди укладеної між приватним акціонерним товариством Запоріжтрансформатор , в особі Генерального директора Клейнера Ігоря Сауловича та ОСОБА_1 які є сторонами по справі № 908/2828/19, беручи до уваги, що мирова угода сторін стосується предмету спору, не суперечить законодавству та фактичним обставинам справи, враховуючи, що наслідки укладення мирової угоди сторонам відомі, суд вважає за необхідне мирову угоду від 14.02.2020. затвердити.

Провадження у справі № 908/2828/19 за позовом ОСОБА_1 до відповідача Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» про відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн підлягає закриттю на підставі пункту 7 частини 1 статті 231 ГПК України.

Питання про розподіл судових витрат судом не вирішується, оскільки при зверненні до суду позивачем судовий збір не сплачувався.

Керуючись ст. ст. 2, 7 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 42, 192, п. 7 ч. 1 ст. 231, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду від 14.02.2020 укладену між ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 ) та Приватним акціонерним товариством «Запоріжтрансформатор» (69600, м. Запоріжжя, Дніпровське шосе, буд. 3, код ЄДРПОУ 00213428) наступного змісту:

МИРОВА УГОДА

м. Запоріжжя 14.02.2020р.

Ми, приватне акціонерне товариство Запоріжтрансформатор , в особі Генерального

директора Клейнера Ігоря Сауловича, який діє на підставі Статуту (далі - Відповідач ) з однієї сторони, та ОСОБА_1 (надалі іменується Позивач ), з іншої сторони, (далі по тексту у випадку сумісних дій іменуються Сторони , а діючи окремо іменуються Сторона ), які є сторонами по справі № 908/2828/19 (номер провадження 14/30/19), яка перебуває на розгляді Господарського суду Запорізької області за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства Запоріжтрансформатор про відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн., з метою врегулювання спору по вищевказаній господарській справі, шляхом взаємних поступок, у відповідності до вимог ч.7 ст. 46, статей 192 та 193 Господарського процесуального кодексу України, уклали цю Мирову угоду на зазначених нижче умовах.

1. За позовною заявою ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства Запоріжтрансформатор Позивач просить стягнути з Відповідача 50000,00 грн. (п`ятдесят тисяч гривень) у якості відшкодування моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров`я, що пов`язано з виконанням трудових обов`язків.

2. В результаті досягнутих домовленостей Відповідач та Позивач визнають, що загальна сума моральної шкоди по справі № 908/2828/19 (номер провадження 14/30/19), яку Відповідач визнає та згоден відшкодувати Позивачу становить 20000,00 грн. (двадцять тисяч гривень).

3. В порядку взаємних поступок Позивач відмовляється від позовних вимог в частині стягнення з Відповідача суми на відшкодування моральної шкоди у розмірі 30000,00 грн. (тридцять тисяч гривень).

4. Грошова сума, указана в пункті 2 Мирової угоди, сплачується Відповідачем Позивачу протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з дати затвердження цієї Мирової угоди судом. Оплата здійснюється у безготівковій формі за наступними реквізитами:

Одержувач - ОСОБА_1

Рахунок НОМЕР_1

І ВАМ ІІА223052990000026202686497151

Банк Одержувача АТ КБ ?ПРИВАТБАНК?, м. Київ, Україна

ІПН Одержувача 2180904711.

5. Позивач, отримавши від Відповідача грошові кошти, зазначені в пункті 2 цієї Мирової угоди, визнає обов`язок Відповідача по відшкодуванню моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров`я, що пов`язано з виконанням трудових обов`язків, повністю виконаним і відмовляється від будь-яких подальших вимог до Відповідача.

6. Сторони заявляють, що в процесі укладення цієї Мирової угоди не були, не будуть та не можуть бути порушені їх права, а також права третіх осіб, в тому числі держави.

7. Сторони усвідомлюють наслідки укладення Мирової угоди, зокрема передбачені ч. З ст. 231 Господарського процесуального кодексу України, і бажають їх настання. Мирова угода укладена сторонами у відповідності до вимог статті 192 Господарського процессуального кодексу України з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і стосується прав та обов`язків сторін, предмета позову та є підставою для закриття провадження у справі. Сторони підтверджують, що мирова угода укладена в добровільному порядку.

8. Ми, Сторони, підтверджуємо, що ця Мирова угода відповідає нашим дійсним намірам і не носить характеру фіктивного та удаваного правочину, укладається нами у відповідності зі справжньою нашою волею, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску і не є результатом впливу тяжких обставин, угода укладається нами без застосування обману чи приховування фактів, які мають істотне значення, ми однаково розуміємо значення, умови угоди, ї . природу іправовінаслідки, бажаємо настання саме тих правових наслідків, створюються даною Мировою угодою.

9. Мирова угода укладена у трьох автентичних примірниках українською мовою, один з яких передається Господарському суду Запорізької області зі спільною заявою сторін про затвердження Мирової угоди, та по одному для кожної Сторони.

10. Мирова угода набирає чинності в момент постановлення Господарським судом Запорізької області ухвали про затвердження цієї Мирової угоди та є обов`язковою до виконання Сторонами.

Провадження у справі № 908/2828/19 за позовом ОСОБА_1 до відповідача Приватного акціонерного товариства «Запоріжтрансформатор» про відшкодування моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн закрити на підставі п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України.

Ухвала набрала законної сили 04.03.2020 та може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.ст. 255, 256 ГПК України.

Ухвала господарського суду Запорізької області від 04.03.2020 у справі № 908/2828/19 є виконавчим документом та може бути пред`явлена до примусового виконання в порядку, передбаченому Законом України "Про виконавче провадження" протягом 3 (трьох) років.

Ухвала розміщується в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою у мережі Інтернет за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя Л.М. Сушко

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено05.03.2020
Номер документу87995095
СудочинствоГосподарське
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —908/2828/19

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Постанова від 05.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Постанова від 29.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Судовий наказ від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Судовий наказ від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Судовий наказ від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні