Ухвала
від 02.03.2020 по справі 359/1811/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/1811/20

Провадження №1-кс/359/513/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 березня 2020 року слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні з технічною відеофіксацією у приміщенні суду в

м. Борисполі клопотання слідчого ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальному провадженню за № 12020110100000238від 29.01.2020року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.1ст.190КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ГУ Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «РСУ+», що за адресою: м. Київ, проспект Перемоги 53А, яке на праві приватної власності належить ТОВ «Енкі Кепітал».

Клопотання обґрунтоване тим, що Бориспільським ВП Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке 29.01.2020 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020110100000238 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що Посадові особи ТОВ «Ремонтно-будівельне управління +» за адресою: м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 14, оф. 301 та м. Київ,пр. Перемоги, 53-А заволоділи чужим майном шляхом зловживання довірою у період з липня 2019 року по теперішній час.

Допитаний як потерпілий ОСОБА_4 , повідомив, що являється президентом корпорації «Атланта» та є співзасновником ТОВ «РБУ №1» (ЄДРПОУ 40587383). 22.06.2016 створено вказане товариство, яке зареєстроване в м. Одеса, вул. Ніжинська, 67 в якому останній має 50% статутного капіталу. На посаду директора прийнято ОСОБА_5 , якому з метою забезпечення ефективності роботи ОСОБА_4 подарував 50% статутного капіталу. У червні 2019 року ОСОБА_5 подав документи на реєстрацію знаків для товарів та послуг «РСУ1»Ю «Ремонтоманія» та «Твой дом» на своє власне ім`я, тим самим намагався привласнити бренд сумісно належної останнім компанії. Про те після проведених перемовин, ОСОБА_5 подав до Укрпатенту клопотання, про зміну заявника за поданими заявками на реєстрацію вищезазначених знак для товарів та послуг з себе на ТОВ «РБУ.№1». У серпні 2019 року відкрито офісні приміщення ТОВ «РБУ.№1» в м. Києві по пр. Перемоги 53-А та в Київській області м. Бориспіль

вул. Київський шлях, 14, оф. 301. Про те в той же час ОСОБА_5 зареєстрував юридичну особу ТОВ «РБУ+» (код ЄДРПОУ 43196075) за адресою м. Київ, пр. Перемоги, 53-А, та почав здійснювати діяльність в тому ж офісному приміщенні, що і ТОВ «РБУ.№1», обслуговуючи клієнтів нібито від ТОВ «РБУ.№1», отримуючи грошові кошти особисто. Крім того, особи, які працювали в м. Бориспіль по вул. Київський шлях, 14, оф. 301 продовжили працювати під назвою ТОВ «РБУ+» не усвідомлюючи, що це уже зовсім інше підприємство та отримували грошові кошти від клієнтів готівкою та в подальшому передавали їх ОСОБА_5 , який привласнював їх собі, вводячи в цей час ОСОБА_4 в оману та пояснював, що ТОВ «РБУ.№1» працює про те чомусь не має клієнтів, таким чином заволодівавши прибутком, який мав йти до ТОВ «РБУ.№1» та в подальшому мав би бути розподілений між власниками.

В подальшому 18.09.2019 ОСОБА_5 в односторонньому порядку (без повідомлення ОСОБА_4 як співзасновника, без загальних зборів учасників Товариства), всупереч нормам встановленим ЗУ «Про товариства з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю» та Статуту товариства, передав належну йому частку у розмірі 50% статутного капіталу ТОВ «РБУ №1» третій особі, а саме ОСОБА_6 , від імені якої в подальшому діяв ОСОБА_7 .

Фактично ОСОБА_5 шахрайським шляхом одноособово отримав дохід від ТОВ «РБУ.№1», який мав би розподілятися між ним та ОСОБА_4 та вводячи в оману останнього в офісних приміщення в яких здійснювало свою діяльність ТОВ «РБУ.№1» розпочав діяльність ТОВ «РБУ+», видаючи себе за ТОВ «РБУ.№1», маючи при цьому установчі документи ТОВ «РБУ №1».

Крім того, протоколом огляду візиток долучених до матеріалів кримінального провадження за клопотанням ОСОБА_4 , встановлено, що на вказаних візитках міститься назва «Ремонтно-строительное управление», яке є найменуванням ТОВ «РСУ.№1», та на вказаних візитках мається електронна адреса «www.rsu.company», який ОСОБА_5 та інші невстановлені особи використовують у своїй діяльності, який належав ТОВ «РСУ.№1».

Крім того, протоколом огляду веб ресурсу «rsu1.com.ua», яким користувалося ТОВ «РСУ №1» та доступ до контенту якого був у ОСОБА_5 та ОСОБА_4 на даний момент заблоковано.

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення оригіналів статуту ТОВ «РСУ.№1»; протоколу загальних зборів від 18.09.2019 про передачу належної ОСОБА_5 частки у розмірі 50% статутного капіталу ТОВ «РБУ.№1» ОСОБА_6 ; наказів про призначення та звільнення посадових осіб товариства; доручення від ОСОБА_6 до ОСОБА_7 ; договори укладені з клієнтами в період часу з 28.08.2019 по 20.02.2020, печатки, бланки та штампи ТОВ «РБУ №1» виникла необхідність у проведенні обшуку приміщення в якому зареєстроване ТОВ «РСУ+», що за адресою: м. Київ, проспект Перемоги 53А.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитловий будинок за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 53А на праві приватної власності належить ТОВ «Енкі Кепітал».

Проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «РСУ+», що за адресою: м. Київ, проспект Перемоги 53А на даний час є єдиною та найбільш доцільною слідчою дією, яка дасть змогу виконати завдання кримінального судочинства, передбачені ст. 2 КПК України.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав.

Дослідивши документи приєднані до клопотання, слідчий суддя дійшов до таких висновків.

Встановлено, що до ЄРДР внесені відомості про скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, що підтверджується витягом з кримінального провадження № 12020110100000238 від 29.01.2020 року.

Відповідно до вимог ст. 234 КПК України обшук може проводитись на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Проведення обшуку обумовлено тим, що особи, які причетні до вчинення злочину діють конспіративно, що породжує загрозу не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, а у подальшому без результативне проведення обшуків. Крім того, метою проведення обшуків у кримінальному провадженні є виявлення та вилучення речей та документів, які можуть містити інформацію про обставини вчинення злочину, проте їх вилучення під час тимчасового доступу неможливе, оскільки вони теж мають характер конспіративності.

У зв`язку з вищенаведеним, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин вказаного кримінального правопорушення, а також беручи до уваги те, що зазначені речі та документи мають важливе значення для встановлення об`єктивних обставин у даному кримінальному провадженні, містять на собі сліди кримінального правопорушення, а також те що оригінали речей можуть мати значення речових доказів, оскільки містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. (ст. 98 КПК України), а тому після відшукання вказаних речей, їх необхідно вилучити.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитловий будинок за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 53А на праві приватної власності належить ТОВ «Енкі Кепітал».

Встановлено, що до клопотання, яке є предметом розгляду, приєднано достатньо матеріалів, які обґрунтовують підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України. З метою відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, які можуть бути виявлені при проведенні обшуку у вказаному житловому будинку, слідчий суддя погоджується з невідкладністю проведення обшуку.

З огляду на ці обставини в сукупності, слідчий суддя вважає, що клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. 234, ст. 235, ч. 2 ст. 369, ч. 3 ст. 371, ст. 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 або слідчим групи слідчих СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_8 , ОСОБА_9 на проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «РБУ+» (РСУ+), що знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Перемоги 53А, яке на праві приватної власності належить ТОВ «Енкі Кепітал», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, а також відшукання та вилучення оригіналів статуту ТОВ «РБУ.№1», протоколу загальних зборів від 18.09.2019 про передачу належної ОСОБА_5 частки у розмірі 50% статутного капіталу ТОВ «РБУ.№1» ОСОБА_6 , наказів про призначення та звільнення посадових осіб товариства, доручення від ОСОБА_6 до ОСОБА_7 , договорів укладених з клієнтами в період часу з 28.08.2019 по 20.02.2020, печаток, бланків та штампів ТОВ «РБУ.№1».

Термін дії ухвали про проведення обшуку не може перевищувати одного місяця і діє до 02 квітня 2020 року.

Ухвала слідчого судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87998539
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —359/1811/20

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко І. А.

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні