Рішення
від 04.03.2020 по справі 439/162/20
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №439/162/20

Провадження № 2/439/198/20

04 березня 2020 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області

в складі:

головуючого - судді Петейчук Б.М.,

з участю секретаря

судового засідання Ковальчук Н.І.,

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач Лешнівська сільська рада - Бродівський район, Львівської області,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Лешнівської сільської ради Бродівського району Львівської області про продовження строку на прийняття спадщини, ухвалив таке рішення.

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд із позовною заявою до відповідача Лешнівської сільської ради, у якій просить суд причини пропуску строку прийняття спадщини вважати поважними, визначити йому додатковий строк, достатній для подання заяви про прийняття спадщин після смерті його діда ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Стислий виклад позиції позивача.

ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_2 . Після його смерті залишилося спадкове майно. При житті ОСОБА_2 25 травня 2010 року склав заповіт, яким все своє майно заповів ОСОБА_1 .

В склад спадкового майна, яке залишилось після смерті ОСОБА_2 , входить житловий будинок під АДРЕСА_1 .

Основними причинами пропуску даного строку стало те, що він є юридично не обізнаною особою і не знав, що є такий строк для подачі заяви на прийняття спадщини. Також в період, коли потрібно було подавати заяву про прийняття спадщини, він звертався в органи місцевого самоврядування, де йому пояснили, що він в будь-який час може подати заяву на прийняття спадщини, оскільки він є спадкоємцем за заповітом і інших осіб, яки би претендували на дану спадщину не має. Також, коли потрібно було подавати заяву на прийняття спадщини, він постійно знаходився у відрядженнях по роботі.

Причини пропуску строку для подачі заяви на прийняття спадщини просить вважати поважними.

Заяви та клопотання сторін, процесуальні дії у справі.

12.02.2020 року відкрито провадження у справі.

В підготовче судове засідання сторони не з`явилися.

Позивач ОСОБА_1 подав суду письмову заяву про розгляд справи за його відсутності, позов підтримує, просить його задовольнити.

Представник відповідача Лешнівської сільської ради Бродівського району Львівської області - сільський голова В. Ю. Білик подав суду письмову заяву, в якій зазначив, що позов ОСОБА_1 визнає повністю, просить суд проводити судовий розгляд у відсутності представника Лешнівської сільської ради.

Відповідно до ч. 3 ст. 211 ЦПК України підготовче судове засідання проведено у відсутності сторін на підставі наявних у суду матеріалів та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає положенням ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

Згідно з ч.4 ст. 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Встановлені судом фактичні обставини та зміст спірних правовідносин, з посиланнями на докази, на підставі яких встановлені відповідні обставини.

Факт відкриття спадщини підтверджується свідоцтвом про смерть ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 14). ОСОБА_2 на праві власності належав житловий будинок із приналежними до нього будівлями та господарськими спорудами у АДРЕСА_1 (а.с. 9,10).

Позивач ОСОБА_1 є спадкоємцем майна ОСОБА_2 за заповітом (а.с. 7).

Судом не здобуто доказів, які б вказували про наявність інших спадкоємців, які б могли претендувати на прийняття спадщини.

Причини пропуску строку на прийняття спадщини, на які вказує позивач суд визнає поважними.

Таким чином, визнання відповідачем пред`явленого позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

На підставі ст.ст. 1216, 1222, 1223, 1235, 1270, 1272 ЦК України, керуючись ст.ст. 10, 81, 200 ч.3, 206 ч.4, 211 ч.3, 247 ч.2, 258-259, 263-265 ЦПК України, суд,-

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 задовольнити повністю.

Визначити ОСОБА_1 додатковий строк тривалістю два місяці з моменту набрання рішенням законної сили для подання ним до нотаріальної контори заяви про прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п. 15.5 ч. 1 Розділу ХІІІ ЦПК України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи до або через відповідні суди.

Позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Відповідач Лешнівська сільська рада знаходиться за адресою: Львівська область, Бродівський район, с. Лешнів, код ЄДРПОУ 04372566.

Повне судове рішення складено 04.03.2020.

Суддя Б.М. Петейчук

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено05.03.2020
Номер документу88002691
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/162/20

Рішення від 04.03.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні