Ухвала
від 04.03.2020 по справі 160/1275/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 березня 2020 року Справа №160/1275/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Юхно І.В., розглянувши заяву Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради про повернення судового збору за адміністративним позовом Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (Шевченківський відділ державної виконавчої служби міста Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області), третя особа: ОСОБА_1 про скасування постанов, -

ВСТАНОВИВ :

24 лютого 2020 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради про повернення судового збору, в якій заявник просить повернути судовий збір сплачений згідно з платіжним дорученням від 29.01.2020 року № 10.

31 січня 2020 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (Шевченківський відділ державної виконавчої служби міста Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області), третя особа: ОСОБА_1 , у якому позивач просив суд скасувати постанову державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Сірого Д.В. від 26.02.2019 ВП №52852177 про накладання штрафу та постанову від 26.02.2019 ВП №52852177 про закінчення виконавчого провадження.

До позовної заяви Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради був доданий оригінал платіжного доручення від 29.01.2020 року № 10 на сплату судового збору на суму 4204,00 грн, який знаходиться в матеріалах справи.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 11 лютого 2020 року зазначений адміністративний позов Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради залишено без розгляду у зв`язку з тим, що на розгляді іншого суду є спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Розглядаючи заяву Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради про повернення судового збору, суд виходить з наступного.

Частиною 2 статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору встановлює Закону України «Про судовий збір» .

Відповідно до статті 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду, зокрема в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням). У випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Тобто, у разі наявності підстав, передбачених статтею 7 Закону України «Про судовий збір» , сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду.

Отже, з огляду на вищезазначене, заява Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради про повернення судового збору від 24 лютого 2020 року підлягає задоволенню на підставі пункту 4 частини 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір» .

Керуючись статтями 132, 248 КАС України, статтею 7 Закону України «Про судовий збір» суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради про повернення судового збору у справі № 160/1275/20 за адміністративним позовом Комунального підприємства Міське управління справами Дніпровської міської ради до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (Шевченківський відділ державної виконавчої служби міста Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області), третя особа: ОСОБА_1 про скасування постанов - задовольнити повністю.

Повернути Комунальному підприємству Міське управління справами Дніпровської міської ради (місцезнаходження: 49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, будинок 75, код ЄДРПОУ 34315660) судовий збір у розмірі 4204,00 грн (чотири тисячі двісті чотири гривні, 00 коп.) сплачений згідно з платіжним дорученням від 29.01.2020 року № 10.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтями 295 та 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Юхно

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено05.03.2020
Номер документу88017942
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанов

Судовий реєстр по справі —160/1275/20

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 11.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні