Ухвала
від 05.03.2020 по справі 540/163/20
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

05 березня 2020 р. м. ХерсонСправа № 540/163/20

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді: Пекного А.С., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до Товариства з обмеженою відповідальністю "АПІС" про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках та стягнення коштів за рахунок готівки в рахунок погашення податкового боргу,

встановив :

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (далі-позивач) звернулось до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "АПІС" (далі-відповідач), в якому просить стягнути кошти з рахунків платника податків у банках та стягнути кошти за рахунок готівки в рахунок погашення податкового боргу по податку на орендну плату з юридичних осіб в загальній сумі 508904,11 грн.

Ухвалою від 27.01.2020 року провадження у справі відкрите, розгляд справи призначений за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

04 березня 2020 року до суду надійшла заява позивача про виправлення описки у позовній заяві.

Вирішуючи вказану заяву, суд виходить з наступного.

Заява позивача про виправлення описки обґрунтована тим, що податковим органом помилково зазначено форму господарювання відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "АПІС", тоді як правильно - Фермерське господарство "АПІС".

Дослідивши матеріали справи, суд з`ясував, що дійсно у позовній заяві в якості відповідача указано Товариство з обмеженою відповідальністю "АПІС", відповідно цю юридичну особу зазначено і в судових документах. У той же час, зі змісту доданих до позовної заяви документів - податкових повідомлень-рішень, податкової вимоги, актів перевірок, витягу з інтегрованої картки платника податків, рішення про опис майна в податкову заставу - видно, що юридичною особою, стягнення податкового боргу з якої становить предмет цього позову, є Фермерське господарство "АПІС" (код ЄДРПОУ 24959144, вул. Пушкіна, буд.2, корп.Б, м.Олешки, Херсонська область, 75100).

Саме ця юридична особа і повинна відповідати за позовом.

У зв`язку з цим суд зазначає, що процесуальним законодавством не передбачено повноважень суду постановляти ухвали про виправлення описки у позовних заявах та інших заявах по суті справи чи процесуальних заявах і клопотаннях.

Статтею 253 КАС України визначено, що суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

З цієї правової норми видно, що виправити описку можна лише у судовому рішенні.

Отже, заява позивача про виправлення описки не підлягає задоволенню.

Натомість з урахуванням викладеного суд вбачає підстави для заміни відповідача у справі.

Відповідно до ч.3 ст.48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Отже, враховуючи, що відповідачем у справі було визначено Товариство з обмеженою відповідальністю "Апіс", однак з матеріалів справи убачається, що належним відповідачем є Фермерське господарство "Апіс", суд вважає за необхідне замінити первісного відповідача належним.

Керуючись ст. 48, 248, 250, 256 КАС України,

ухвалив :

У задоволенні заяви Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про виправлення описки - відмовити.

Замінити первісного відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "АПІС" на належного відповідача - Фермерське господарство "Апіс" (код ЄДРПОУ 24959144, вул. Пушкіна, буд.2, корп. Б, м. Олешки, Херсонська область, 75100).

Ухвала окремо оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання.

Суддя А.С. Пекний

Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено06.03.2020

Судовий реєстр по справі —540/163/20

Рішення від 24.03.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні