Ухвала
від 05.03.2020 по справі 580/721/20
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 березня 2020 року справа № 580/721/20

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гаврилюка В.О.,

секретар судового засідання - Попельнуха Ю.І.,

за участю представників:

заявника - не з`явився,

Головного управління ДПС у Черкаській області - не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву комунального підприємства «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради про заміну вибулої сторони її правонаступником,

встановив:

До Черкаського окружного адміністративного суду з заявою звернулося комунальне підприємство «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження ВП № 6129866 з примусового виконання вимоги Головного управління ДПС у Черкаській області № Ю-42-55 від 14.01.2020, а саме: вибулого боржника комунального підприємства «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради (код ЄДРПОУ 31448741) на нового - комунальне підприємство спеціалізована ритуальна служба «Ритуал Сервіс» (код ЄДРПОУ 39542089).

Заява мотивована тим що, Черкаським районним відділом державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в межах виконавчого провадження ВП № 6129266 вчиняються виконавчі дії з примусового виконання вимоги Головного управління ДПС у Черкаській області № Ю-42-55 від 14.01.2020 про сплату комунальним підприємством «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради боргу (недоїмки) в сумі 87262,08 грн.

Заявник повідомляє суд, що належним боржником за вказаною вимогою є комунальне підприємство спеціалізована ритуальна служба «Ритуал Сервіс» , а не комунальне підприємство «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради.

Учасники справи, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду заяви, в судове засідання своїх представників не направили, причини неявки суду невідомі.

Відповідно до положень частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Під час розгляду заяви по суті, суд зазначає таке.

Відповідно до частин 1, 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Отже, у даному випадку суд позбавлений можливості замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником, оскільки заявник не надав жодного доказу на підтвердження того, що Черкаський окружний адміністративний суд розглядав справу як суд першої інстанції стосовно КП «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради.

Кім того, суд наголошує, що КП «Виробниче підприємство «Агроекологія» Черврнослобідської сільської ради до заяви не надало жодного доказу на підтвердження того, що комунальне підприємство спеціалізована ритуальна служба «Ритуал Сервіс» є правонаступником КП «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради.

За таких обставин суд дійшов висновку, що підстави для задоволення заяви комунального підприємства «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради про заміну вибулої сторони її правонаступником відсутні.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 205, 223, 240-243, 294, 295, 379, підпунктом 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ухвалив:

У задоволенні заяви комунального підприємства «Виробниче підприємство «Агроекологія» Червонослобідської сільської ради про заміну вибулої сторони її правонаступником відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, однак може бути оскаржена в апеляційному порядку до Шостого апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала складена в повному обсязі та підписана 05.03.2020.

Суддя В.О. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88020147
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —580/721/20

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні