Ухвала
від 05.03.2020 по справі 235/1484/20
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/235/870/20

Справа № 235/1484/20

УХВАЛА

про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі

05 березня 2020 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Хмельова С.М., розглянувши позовну заяву Органу опіки та піклування Лисівської сільської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: Служба у справах дітей Покровської райдержадміністрації, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач Орган опіки та піклування Лисівської сільської ради звернувся до Красноармійського міськрайонного суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, третя особа: Служба у справах дітей Покровської райдержадміністрації.

Позовна заява подана:

- з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України;

- згідно правил ст. 19 ЦПК України (предметна юрисдикція) та ст. ст. 26 - 30 ЦПК України (територіальна юрисдикція).

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України та її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до розгляду, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.ст.19, 187, 274, 277 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою Органу опіки та піклування Лисівської сільської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: Служба у справах дітей Покровської райдержадміністрації.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Красноармійського міськрайонного суду Донецької області (Донецька область, м. Покровськ, вул. Європейська, 20, зал судових засідань №7) на 06 квітня 2020 року о 10 годині 30 хвилин.

Встановити відповідачам 15-тиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які неможливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позовної заяви. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу 5-тиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі її право подати письмові пояснення щодо позову в 15-тиденний строк з дня вручення даної ухвали або щодо відзиву в 10-ти денний строк з дня його отримання.

Встановити відповідачу 5-тиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, відповідачу - разом з копією позовної заяви та доданих документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою: сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://ka.dn.court.gov.ua .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Позивач: Орган опіки та піклування Лисівської сільської ради, адреса: Донецька область, Покровський район, с. Лисівка, вул. Центральна, буд.68.

Відповідач: ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідач: ОСОБА_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Третя особа: Служба у справах дітей Покровської райдержадміністрації, адреса: Донецька область, м. Покровськ, пл. Шибанкова, буд.13.

Суддя С.М. Хмельова

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено10.03.2020
Номер документу88054905
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —235/1484/20

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Рішення від 10.06.2020

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Рішення від 10.06.2020

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні