Ухвала
від 06.03.2020 по справі 260/547/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 березня 2020 рокум. Ужгород№ 260/547/20

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Калинич Я.М., вивчивши позовну заяву дочірнього підприємства Стар (пл. Кирила і Мефодія, 10-12, м. Мукачево, Закарпатська область, 89600, код ЄДРПОУ 03344645) до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області в особі головного інспектора Сікори З.А. (вул. Гойди, 8, м. Ужгород, Закарпатська область, 88008), третя особа - Управління комунальної власності та архітектури Мукачівської міської ради (вул. О.Духновича, 2, м. Мукачево, Закарпатська область, 89600, код ЄДРПОУ 41242244) про визнання протиправним та скасування припису та рішення,

ВСТАНОВИВ:

Дочірнє підприємство Стар звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області в особі головного інспектора Сікори З.А., третя особа - Управління комунальної власності та архітектури Мукачівської міської ради, в якій просить: 1. Визнати протиправним та скасувати №23-УО п-пл про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 12.11.2019 року виданого головним інспектором будівельного нагляду Управління ДАБІ у Закарпатській області Сікори Зіновія Анатолійовича. 2. Визнати протиправним та скасувати рішення головного інспектора будівельного нагляду Управління ДАБІ у Закарпатській області Сікори Зіновія Анатолійовича №23-УО п-пл про зупинення дії містобудівних умов та обмежень №4-19 від 11.02.2019 року.

Згідно із пунктом 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Позовна заява не відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, та містить такі недоліки.

В порушення пункту 2 ч. 5 статті 160 КАС України в позовній заяві не зазначено код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України) відповідача.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи можуть бути залучені до участі у справі за клопотанням учасників справи на стороні позивача або відповідача з самостійними вимогами щодо предмету спору або без самостійних вимог щодо предмету спору.

На підставі частини 4 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача з самостійними вимогами щодо предмету спору або без самостійних вимог щодо предмету спору зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

В порушення зазначених положень Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві не визначено процесуальний статус третьої особи, а саме: не зазначено на боці позивача чи відповідача залучається третя особа.

Відповідно до частини третьої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно із частиною першою статті 3 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством. Відповідно до частини першої статті 4 цього ж Закону судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Підпунктом 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір визначено, що ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою - підприємцем 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік від 14 листопада 2019 року №294-ІХ установлено у 2020 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб з 1 січня 2020 року - 2102 гривні.

Відповідно до частини третьої статті 6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Таким чином, дана позовна заява, у якій заявлені дві позовні вимоги немайнового характеру (про визнання протиправними та скасування рішення та припису) повинна бути оплачена судовим збором в сумі 4204 грн 00коп. (2102 грн 00 коп. х 2 = 4204 грн 00коп.).

Проте, в порушення вимог частини третьої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, частини третьої статті 6 Закону України Про судовий збір , до позовної заяви не долучено документ про сплату судового збору.

Відтак, позивачу слід сплатити судовий збір в розмірі 4204 грн 00коп.

Реквізити для сплати судового збору в Закарпатському окружному адміністративному суді (за подання до адміністративного суду адміністративного позову) є наступними: отримувач коштів УК у м.Ужгороді/м.Ужгород/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38015610; банк отримувача Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО) 899998; рахунок отримувача UA038999980313121206084007002; код класифікації доходів бюджету 22030101; призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Закарпатський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа).

Відповідно до частин першої та другої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

На підставі наведеного позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Позивачу у цей строк необхідно усунути зазначені недоліки позовної заяви, а саме: зазначити код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України) відповідача; зазначити процесуальний статус третьої особи; сплатити судовий збір у розмірі 4204 грн 00 коп. та надати до суду оригінал відповідного розрахункового документу (квитанції, платіжного доручення тощо).

Керуючись статтями 161, 169, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву дочірнього підприємства Стар (пл. Кирила і Мефодія, 10-12, м. Мукачево, Закарпатська область, 89600, код ЄДРПОУ 03344645) до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області в особі головного інспектора Сікори З.А. (вул. Гойди, 8, м. Ужгород, Закарпатська область, 88008), третя особа - Управління комунальної власності та архітектури Мукачівської міської ради (вул. О.Духновича, 2, м. Мукачево, Закарпатська область, 89600, код ЄДРПОУ 41242244) про визнання протиправним та скасування припису та рішення - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачеві, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя Я. М. Калинич

Дата ухвалення рішення06.03.2020
Оприлюднено10.03.2020
Номер документу88059072
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування припису та рішення

Судовий реєстр по справі —260/547/20

Ухвала від 03.04.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні