Ухвала
від 05.03.2020 по справі 320/6705/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

05 березня 2020 року №320/6705/19

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дудіна С.О., розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом Акціонерного товариства "Завод "Точмаш" до Головного управління ДПС в Київській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Акціонерне товариство «Завод Точмаш» до Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення форми «Р» №00885565105 від 21.08.2019.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 08.01.2020 відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Розпочато підготовку справи до судового розгляду та призначено підготовче засідання по справі.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28.01.2020 замінено відповідача - Головне управління ДФС у Київській області, на правонаступника - Головне управління ДПС у Київській області.

11.02.2020 на адресу суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву, який був долучений судом до матеріалів справи.

26.02.2020 на адресу суду від позивача надійшли докази по справі, які також долучені судом до матеріалів справи.

У підготовче засідання, призначене на 05.03.2020, з`явився представник позивача.

Відповідач у підготовче засідання, призначене на 05.03.2020, не з`явився, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином та своєчасно.

Ухвалою суду від 28.01.2020 було витребувано від відповідача докази по справі.

Проте, відповідач вимоги ухвали виконав частково та надав не всі витребувані судом докази.

Крім того, у підготовчому судовому засіданні 05.03.2020 у суду виникла необхідність витребування доказів по справі від Головного управління Держгеокадастру у Київській області та від Переяславської міської ради.

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Статтею 129 Конституції України обов`язковість рішень суду (до яких належать і ухвали) визначена як одна з основних засад судочинства.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судові рішення, що набрали законної сили є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом. Невиконання судових рішень має наслідком юридичну відповідальність, установлену законом.

Згідно з частинами другою та третьою статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

При цьому, відповідно до частини восьмої статті 80 КАС України у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, накладення штрафу.

Частиною першою статті 149 КАС України закріплено, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідне витребувати докази по справі від відповідача, Головного управління Держгеокадастру у Київській області та від Переяславської міської ради та попередити їх про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у вигляді накладення штрафу за неподання доказів, необхідних для вирішення справи.

Частиною четвертою статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідне продовжити строк проведення підготовчого провадження.

Відповідно до пункту 4 частини шостої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у таких випадках, необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

У зв`язку з необхідністю витребування доказів, суд вважає за необхідне оголосити у підготовчому засіданні перерву.

Керуючись статтями 80, 173, 181, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Витребувати від відповідача:

- копію інтегрованої картки позивача з орендної плати за 2019 рік.

2. Витребувати від Головного управління Держгеокадастру у Київській області (03115, м.Київ,вул.Серпова,буд.3/14):

- документально підтверджену інформацію щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки з кадастровим номером 3211000000:01:080:0005, яка перебуває в оренді у АТ "Завод Точмаш" (витяг з Державного земельного кадастру тощо) із зазначенням усіх складових, на підставі яких змінено розрахунок нормативної грошової оцінки цієї земельної ділянки.

3. Витребувати від Переяславської міської ради (08400, Київська обл., м.Переяслав, вул.Б.Хмельницького, буд.27/25):

- документально підтверджену інформацію щодо нормативно грошової оцінки земельної ділянки з кадастровим номером 3211000000:01:080:0005, яка перебуває в оренді у АТ "Завод Точмаш" з наданням відповідних доказів (рішення органу місцевого самоврядування про затвердження нормативної грошової оцінки тощо).

4. Витребувані докази надати суду у строк до 27.03.2020.

5. Роз`яснити, що відповідно до положень статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України за неподання без поважних причин доказів, витребуваних судом, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, штраф або тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

6. Роз`яснити, що відповідно до положень статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

7. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

8. Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 31.03.2020 до 12 год. 00 хв.

9. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи, Головному управлінню Держгеокадастру у Київській області та Переяславській міській раді.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дудін С.О.

Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено10.03.2020
Номер документу88059306
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —320/6705/19

Ухвала від 15.02.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 20.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Рішення від 20.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні