Ухвала
від 05.03.2020 по справі 640/3216/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

05 березня 2020 року м. Київ № 640/3216/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: судді Добрянської Я.І., розглянувши клопотання відповідача про вступ у справу третьої особи

за позовом Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу "Запорізька атомна електрична станція" до Антимонопольного комітету України про визнання протиправним та скасування рішення №519-р/пк-пз від 16.01.2019 ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу "Запорізька атомна електрична станція" з позовом до Антимонопольного комітету України про визнання протиправним та скасування рішення № 519-р/пк-пз від 16.01.2019р.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.03.2019р. адміністративний позов Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу "Запорізька атомна електрична станція" повернено позивачу.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 08.07.2019р. апеляційну скаргу Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу "Запорізька атомна електрична станція" задоволено. Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 березня 2019 року скасовано та направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Відповідно до витягу з протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 13.09.2019р. адміністративна справа № 6403216/19 передана судді Добрянській Я.І.

Ухвалою судді Окружного адміністративного суду міста Києва Добрянської Я.І. від 19.09.2019р. відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

До суду надійшла заява від відповідача про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

В обґрунтування поданої заяви посилається на те, що скасування оскаржуваного рішення вплине на права та обов`язки заявника, оскільки таке прийнято на підставі скарги Акціонерного товариства "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут ЕНЕРГОПРОЕКТ".

Розглянувши матеріали позовної заяви та клопотання про вступ у справу у якості третьої особи, суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до ч. 5 ст. 49 КАС України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Відповідно до ч. 11 ст. 171 КАС України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті, якщо справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження.

Отже, оскільки розгляд даної справи може вплинути на права та обов`язки Акціонерного товариства "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут ЕНЕРГОПРОЕКТ", суд вважає за необхідне задовольнити заяву щодо вступу до справи у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву відповідача про вступ у справу у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору - задовольнити.

2. Залучити до участі у справі №640/3216/19 в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Акціонерне товариство "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут ЕНЕРГОПРОЕКТ" (проспект Перемоги, 4, м.Київ, 01135, ЄДРПОУ 16392628).

3. Зобов`язати позивача направити залученій третій особі протягом трьох днів з моменту отримання копії цієї ухвали копію позовної заяви та доданих до неї документів, докази чого надати суду.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Я.І. Добрянська

Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено10.03.2020
Номер документу88060704
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення №519-р/пк-пз від 16.01.2019

Судовий реєстр по справі —640/3216/19

Рішення від 18.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 19.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 08.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Постанова від 08.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Ухвала від 24.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Ухвала від 24.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Постанова від 27.03.2019

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 05.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні