Ухвала
від 10.03.2020 по справі 143/277/20
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/277/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2020 року м. Погребище

Слідчий суддя Погребищенського районного суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Погребищенського відділення поліції Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,-

Встановив:

В клопотанні слідчого, погодженому з прокурором Калинівської місцевої прокуратури, порушується питання про тимчасовий доступ до інформації, вказуючи, що 25.02.2020 року до Погребищенського ВП надійшла заява від директора СНВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 про те, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом обману та зловживання довірою, заволоділи грошовими коштами товариства в сумі 339999 грн. 60 коп., які було перераховано за поставку 50 тон селітри аміачної, яку в подальшому поставлено не було.

25.02.2020 відомості про дану подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020020270000039 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України.

Під час допиту ОСОБА_5 , ним було надано номери мобільних телефонів, з яких йому здійснювались дзвінки невстановленими на даний час особами, які причетні до вчинення даного кримінального правопорушення, зокрема це номери мобільних телефонів оператора стільникового зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 та НОМЕР_4 .

Беручи до уваги вищевикладене, досудове слідство обґрунтовано вважає за необхідне отримати інформацію (провести виїмку), яка знаходиться у операторів та провайдерів телекомунікації, щодо вхідних та вихідних телефонних дзвінків, які здійснювалися з мобільних терміналів з абонентськими номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , оскільки неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації.

Відповідно до ч.1 ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.6 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація яка знаходиться у операторів та провайдерів має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, є підстави задовольнити клопотання слідчого про тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163-165, 309, 369-372 та 395 КПК України,-

Постановив:

Надати дозвіл слідчому Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_4 , а також слідчим групи слідчих цього ж підрозділу ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ; працівникам оперативного підрозділу Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , що здійснюють оперативне супроводження кримінального провадження, а також іншим працівникам Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області, а саме: ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, з можливістю її вилучення, що знаходиться в оператора та провайдера телекомунікацій: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за адресою АДРЕСА_2 , щодо з`єднань мобільних терміналів з абонентськими номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , які відбувались в період з 05.02.2020 року по час дії ухвали. При цьому вказати наступну інформацію: тип, дату, час, тривалість з`єднання (в тому числі і не тарифіковані дзвінки, коли викликаємий абонент не відповів), номер абонента А та номер абонента Б із зазначенням відомостей про власників абонентських номерів (якщо абонентський номер використовується за умовами контракту), ІМЕІ, та прив`язку до базових станцій (азимут та адресу розташування базової станції). Інформацію надати в електронному та друкованому вигляді.

Дана ухвала діє до 10.04.2020.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення10.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88084877
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —143/277/20

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні