Ухвала
від 06.02.2020 по справі 521/676/20
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/676/20

Номер провадження:1-кс/521/535/20

УХВАЛА

06 лютого 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 по кримінальному провадженню №12020160470000053 від 08.01.2020 року про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що 08.01.2020 року о 07 годині 43 хвилини ОСОБА_5 , маючи умисел на завідомо неправдиве повідомлення про вибух, діючи з хуліганських мотивів, з метою грубо порушення громадської безпеки, достовірно знаючи, що його завідомо неправдиве повідомлення викличе обстановку страху у населення, порушить громадську безпеку, із належного йому мобільного телефону марки HUAWEI, з абонентським номером оператора мобільного зв`язку ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 НОМЕР_1 зателефонував на спецлінію оператора НОМЕР_2 .

Після з`єднання в телефонному режимі, ОСОБА_5 повідомив оперативного чергового ГУНП України в Одеській області про те, старий та новий термінали Одеського аеропорту заміновано та о 12 годині станеться вибух.

За результатами відповідних обстежень, будь-яких вибухотехнічних пристроїв за зазначеними адресами не виявлено, що підтверджує неправдивість здійснення ОСОБА_5 повідомлення про замінування.

В ході досудового розслідування від співмешканки ОСОБА_5 - ОСОБА_6 стало відомо, що ОСОБА_5 з 05.07.2016 року по 07.07.2016 року знаходився на лікуванні та обстеженні в Територіальному медичному об`єднанні ІНФОРМАЦІЯ_2 у місті Києві з діагнозом: F31.2., що підтверджується відповідним листом; з 05.11.2017 року по 24.11.2017 року знаходився на лікуванні в КЛПУ ІНФОРМАЦІЯ_3 з діагнозом: биполярное расстройство, текущий маниакальный эпизод с психотическими симптомами, що підтверджується випискою із історії хвороби № 1646/17.

Враховуючи вищезазначені відомості, є підстави вважати, що ОСОБА_5 на момент вчинення кримінального правопорушення, можливо не усвідомлював значення своїх дій та не міг керувати ними. Для підтвердження або спростування сумнів щодо його осудності, обмеженої осудності необхідно призначити судово-психіатричну експертизу.

Для отримання об`єктивного висновку судово-психіатричної експертизи необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, а саме:

- оригіналу медичної картки стаціонарної хворого № 4369 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- оригіналу виписки з медичної картки стаціонарного хворого № 4369 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ,

- до оригіналів інших документів (направлення, акти, висновки тощо), що місять лікарську інформацію про огляд, госпіталізацію, діагноз (в тому числі супутній діагноз), аналізи, психічний статус, психологічний статус, неврологічний статус, соматичний статус, обстеження, консультації, рекомендації, лікування ОСОБА_5 , що знаходяться у володінні ТЕРИТОРІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ОБ`ЄДНАННЯ ІНФОРМАЦІЯ_2 ІНФОРМАЦІЯ_5 (Код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , місцезнаходження: АДРЕСА_2 ).

Слідчий в судове засідання не з`явилась, направивши до суду заяву про розгляд клопотання без її участі.

Особа, у володіння якої знаходяться речі та документи в судове засідання не викликалась на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у надані стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

При розгляді клопотання матеріалами підтверджено, що медична документація знаходиться у володінні ТЕРИТОРІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ОБ`ЄДНАННЯ ІНФОРМАЦІЯ_2 ІНФОРМАЦІЯ_5 ( АДРЕСА_2 ).

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать (серед інших): відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Враховуючи, що інформація, яка знаходиться в медичній установі відносно ОСОБА_5 може становити лікарську таємницю, тобто охоронювану законом таємницю, слідчий суддя вважає за необхідне застосувати положення спеціального Закону, який регулює суспільні відносини у сфері охорони здоров`я.

Згідно ч. 1 ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» від 19.11.1992 року, медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Главою 15 КПК України передбачений тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю виїмки речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Приймаючи до уваги, що без вказаних документів неможливо провести повне та об`єктивне досудове розслідування, в т.ч. проведення судово-психіатричної експертизи стану здоров`я підозрюваного ОСОБА_5 , слідчий суддя вважає за можливе надати тимчасовий доступ до медичної документації,що знаходятьсяу володінніТЕРИТОРІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГООБ`ЄДНАННЯ ІНФОРМАЦІЯ_2 ІНФОРМАЦІЯ_5 (КодЄДРПОУ НОМЕР_3 ,місцезнаходження: АДРЕСА_2 ),з можливістю вилучення.

Керуючись ст.ст. 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 по кримінальному провадженню №12020160470000053 від 08.01.2020 року про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів слідчому Малиновського відділу поліції в м. Одесі ГУ Національної поліції в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 або іншому співробітнику Національної поліції України за дорученням слідчого, з можливістю тимчасового вилучення медичної документації, а саме:

- оригіналу медичної картки стаціонарної хворого № 4369 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який прож. за адресою: АДРЕСА_1 ;

- оригіналу виписки з медичної картки стаціонарного хворого № 4369 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який прож. за адресою: АДРЕСА_1 ;

- до оригіналів інших документів (направлення, акти, висновки тощо), що місять лікарську інформацію про огляд, госпіталізацію, діагноз (в тому числі супутній діагноз), аналізи, психічний статус, психологічний статус, неврологічний статус, соматичний статус, обстеження, консультації, рекомендації, лікування ОСОБА_5 , що знаходяться у володінні ТЕРИТОРІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ОБ`ЄДНАННЯ ІНФОРМАЦІЯ_2 ІНФОРМАЦІЯ_5 (Код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , місцезнаходження: АДРЕСА_2 ).

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її постановлення, тобто з 06.02.2020 року та припиняє свою дію 06.03.2020 року.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді.

Роз`яснити особі у володіння якої знаходяться вказані документи, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді щодо надання тимчасового доступу до документів набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2020
Оприлюднено08.02.2023

Судовий реєстр по справі —521/676/20

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Корой В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні