Ухвала
від 04.03.2020 по справі 464/6238/19
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/6238/19

пр.№ 1-кс/464/391/20

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

04 березня 2020 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові клопотання старшого слідчого з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в :

старший слідчий з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Львівської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до інформації, тобто можливість ознайомлення з нею та її вилучення, у оператора зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Старший слідчий в судове засідання не з`явився, подав клопотання про розгляд клопотання у його відсутності. Клопотання підтримує та просить таке задоволити.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на розгляд клопотання не з`явився, належним чином повідомлявся про дату, час та місце розгляду клопотання.

Відповідно до положень ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Cлідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019140000000076 від 02.10.2019, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Підставою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань слугували матеріали перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОУ ГУ ДФС у Львівській, згідно яких службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період 2018-2019 років, здійснюють незаконне ввезення на територію України імпортних автозапчастин та комплектуючих до вантажних автомобілів без оформлення митних процедур, шляхом подрібнення партій з використанням послуг підконтрольних мешканців прикордонних населених пунктів Львівської області. З метою документального прикриття походження даної групи товарів та мінімізації податкових зобов`язань з податку на додану вартість, податку на прибуток, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період 2018-2019 років відобразили їх придбання від СГД з ознаками «ризиковості» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на загальну суму 21241000 грн., що призвело до ненадходження до бюджету коштів на загальну суму 7363546 грн. в тому числі податку на додану вартість 3540166 грн. та податку на прибуток в сумі 3823380 грн.

В ході досудового слідства встановлено номери телефонів, які використовувались особами залученим до вищезазначеної протиправної схеми по ухиленню від сплати податків, а саме: ОСОБА_5 : НОМЕР_2 , ОСОБА_6 : НОМЕР_3 , ОСОБА_7 : НОМЕР_4 , ОСОБА_8 : НОМЕР_5 , ОСОБА_9 : НОМЕР_6 , ОСОБА_10 : НОМЕР_7 , ОСОБА_11 : НОМЕР_8 , ОСОБА_12 : НОМЕР_9 , ОСОБА_13 : НОМЕР_10 , ОСОБА_14 : НОМЕР_11 , ОСОБА_15 : НОМЕР_12 , ОСОБА_16 : НОМЕР_13 , ОСОБА_17 : НОМЕР_14 .

Таким чином, для встановлення обставин, які мають значення для розслідування кримінального провадження, необхідно дослідити інформацію про вищезазначених абонентів мобільного зв`язку та їх з`єднання (із зазначенням номерів телефонів абонентів та ретрансляційних антен, у зоні покриття яких виходили на зв`язок абоненти, дату та час, тривалість з`єднань, зміст, маршрут передавання тощо), осіб з якими спілкуються власники мобільних терміналів з вищевказаних мобільних номерів телефонів.

Згідно з ч.ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч.5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З урахуванням наведеного внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України. Зазначені у клопотанні документи, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » хоча згідно із положеннями п.7 ч.1 ст.162 КПК України і містять охоронювану законом таємницю, проте самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню за ст.91 КПК України, у кримінальному провадженні за ч.3 ст.212 КК України, іншими способами їх довести неможливо. Отже наявні, передбачені ст.ст.132, 163 КПК України, підстави до надання тимчасового доступу до документів з урахуванням вимог ст.159 КПК України.

Строк дії ухвали повинен становити один місяць, який є необхідним для проведення даного заходу забезпечення кримінального провадження.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.131, 132, 159, 160, 163-166, 309, 369-372 КПК України,

п о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_18 , старшому слідчому третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_19 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_20 тимчасовий доступ до інформації, тобто можливість ознайомлення з нею та її вилучення, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів (інформації в форматі Excel, Word,Txt) за період з 01.01.2018 до 04.03.2020, по наступним номерам: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 ; НОМЕР_7 ; НОМЕР_8 ; НОМЕР_9 ; НОМЕР_10 ; НОМЕР_14 з інформацією для встановлення зв`язків зазначених абонентів у вказаний термін часу (в форматі Excel, Word, Txt):

- про зв`язок абонентів, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отриманні послуг, вхідних та вихідних дзвінків, текстових повідомлень (у тому числі нульових з`єднань), їх тривалість, із зазначенням ІМЕІ терміналів, IMSI, номерів телефонів та ретрансляційних антен, у зоні покриття яких виходили на зв`язок абоненти, географічне місце знаходження базових станцій (місто, вулиця, будинок), маршрутів передавання на носії інформації (оптичний носій, магнітний носій), що обробляється з використанням комп`ютерної техніки;

- інформацію щодо абонентів мобільного зв`язку, для юридичних осіб - назва, код ЄДРПОУ, юридична адреса, ПІБ контактної особи та її номер телефону, для фізичних осіб - ПІБ абонента, дати народження, рнокпп (і.п.н.), адреса для листування, контактний номер телефону, з наданням копій укладених договорів на контрактній основі;

- способи поповнення рахунків (оплати послуг) по зазначеним номерам телефонів та мобільним пристроям зі зазначенням суми, дати та часу поповнення, номерів банківських рахунків (банківських карток), реквізитів банківських установ, які при цьому використано, адреси банкоматів, терміналів поповнення рахунків тощо;

- інформацію щодо реєстрації в системі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (із зазначенням інформації щодо ідентифікації (прізвище, ім`я, «нікнейм», логін, електронну скриньку, зареєстрований номер телефону тощо), IP адреси з вказівкою дати та часу з яких здійснювався вхід в систему та всіх абонентів (контактів) у разі надання доступу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до телефонної книги.

Обов`язок виконання даної ухвали покласти на ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала підлягає виконанню у порядку, встановленому ст. 165 КПК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88094357
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —464/6238/19

Ухвала від 01.06.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 15.03.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 06.03.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 05.03.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 06.03.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 27.02.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні