Ухвала
від 11.03.2020 по справі 202/1154/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1154/20

Провадження № 1-кс/202/1648/2020

УХВАЛА

Іменем України

11 березня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотаннястаршого слідчогов ОВССУ ГУНПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором відділупрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040000000475 від 06.06.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що відділом розслідування злочинів у сфері господарської діяльності опрацьовано матеріали публічних закупівель та встановлено дані, що свідчать про порушення законодавства, вчинення протиправних дій службовими особами органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області, які спільно із службовими особами суб`єктів господарської діяльності розтрачують бюджетні кошти шляхом виведення їх у «тіньовий сектор» економіки, що призводить до спричинення шкоди державним інтересам.

З`ясовано, що між ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ( АДРЕСА_1 ) укладено договір № 72/19 від 22.07.2019 року на виконання робіт за об`єктом Капітальний ремонт покрівлі, що становить складову частину житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 . Коригування) на загальну суму - 5 128 481,78 гривень.

Відповідно до ДСТУ 8802:2018 «Вироби з тонколистової сталі із захисно-декоративним покриттям для будівництва» товщина готових виробів будь-якого типу з урахуванням металізованого та органічного покриття має бути не менше ніж 0,45 мм, при цьому для виробів III класу згідно з ДСТУ Б ЕК 508-1 (4.3.3.2) враховують 1/2 величини мінусового нормального відхилу на товщину прокату, регламентовану ДСТУ ЕN 10143. Мінусовий допуск товщини від задекларованої повинен складати не більше ніж 0,003 мм.

Оглядом прилеглої території та будівлі за адресою: АДРЕСА_2 , встановлено, що під час робіт використовується металочерепиця товщиною 0,4 - 0,43 мм, що не відповідає нормам ДСТУ та середня вартість якої нижче, ніж металочерепиці, яка відповідає вимогам ДСТУ.

Таким чином, ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", незважаючи на обов`язкові для виконання вимоги ДСТУ, уклали металочерепицю, що не відповідає якості та яка відповідно до чинного законодавства взагалі не могла бути використана на вказаному об`єкті.

Із урахуванням вищевикладеного, є підстави вважати, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) шляхом завищення вартості виконаних робіт здійснюють розкрадання бюджетних коштів, чим спричинили майнову шкоду на суму більше ніж 800 тис. гривень.

Таким чином, в діях посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 та посадових осіб підприємств ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, встановлено що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ще здійснює ремонт м`якої покрівлі адміністративної будівлі за адресою: АДРЕСА_3 .

З цією метою між КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ( АДРЕСА_1 ) укладено договір № 86 від 02.08.2019 року на виконання робіт за об`єктом Капітальний ремонт м`якої покрівлі адміністративної будівлі за адресою: АДРЕСА_3 . Коригування на загальну суму - 1 681 833,79 гривень.

Проектно-кошторисною документацією до вищевказаного договору передбачено використання рулонного покрівельного матеріалу "Унифлекс ВЕНТ ЭПВ" 2,8 мм.

Оглядом прилеглої території та будівлі за адресою: АДРЕСА_3 , встановлено, що під час робіт використовується інший рулонний покрівельний матеріал Унифлекс ЭПП К-ПХ-БЭ-ПП/ПП-3,5 кг, який не передбачений проектно-кошторисною документацією та має нижчу вартість.

З урахуванням вищевикладеного, є підстави вважати, що службові особи КП ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) шляхом завищення вартості виконаних робіт, здійснюють розкрадання бюджетних коштів, чим спричинили майнову шкоду на суму більше ніж 300 тис гривень.

Таким чином, в діях посадових осіб комунального підприємства ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та посадових осіб підприємств ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З метою повного, всебічного і об`єктивного розслідування обставин справи та для проведення будівельно-технічної та почеркознавчої експертиз, необхідно забезпечити тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться у володінні КП ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_3 , та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Іншими способами встановити обставини, які підлягають доказуванню за допомогою цих документів неможливо, окрім проведення тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення у КП ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_3 .

Тому слідчий просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні КП ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_3 , щодо виконання робіт за об`єктом Капітальний ремонт м`якої покрівлі адміністративної будівлі за адресою: АДРЕСА_3 . Коригування, а саме:

- документації конкурсних торгів, протоколів розкриття конкурсних пропозицій, протоколів відхилення конкурсних пропозицій, акцептів, звітів про результати проведення процедур конкурсних торгів та інших документів, що стосуються процедури проведення конкурсних торгів;

- договори укладені з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з усіма додатками та специфікаціями, проектно-кошторисною документацією, актами виконаних робіт форми КБ-2В, КБ-ЗВ, відомостями ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат, накладними, податковими накладними, товарно-транспортними накладними, дефектними актами та іншими документами;

- договорів на виконання технічного та авторського нагляду під час виконання робіт з актами виконаних робіт, платіжними дорученнями та усіма додатками до них;

- листування (повідомлення) з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- договори з усіма додатками та специфікаціями, актами виконаних робіт, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, дефектними актами та іншими документами щодо виготовлення проектно-кошторисної документації;

- належним чином завірені копії статуту, наказу про призначення (звільнення) та посадові інструкції директора, головного бухгалтера та осіб яким надано право підписувати первинні документи комунального підприємства ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- декларації про початок будівельних робіт, готовність об`єкта до експлуатації або сертифікат, звіти про проходження експертиз та належним чином завірені журнали, ордери та відомості по рахункам щодо оприбуткування об`єкта реконструкції у бухгалтерському і податковому обліку.

Слідчий у судове засідання не з`явився, надав заяву, в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні оригіналів документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні КП ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_3 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 12019040000000475 від 06.06.2019 року, дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні КП ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_3 , щодо виконання робіт за об`єктом Капітальний ремонт м`якої покрівлі адміністративної будівлі за адресою: АДРЕСА_3 . Коригування, а саме:

- документації конкурсних торгів, протоколів розкриття конкурсних пропозицій, протоколів відхилення конкурсних пропозицій, акцептів, звітів про результати проведення процедур конкурсних торгів та інших документів, що стосуються процедури проведення конкурсних торгів;

- договори укладені з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з усіма додатками та специфікаціями, проектно-кошторисною документацією, актами виконаних робіт форми КБ-2В, КБ-ЗВ, відомостями ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат, накладними, податковими накладними, товарно-транспортними накладними, дефектними актами та іншими документами;

- договорів на виконання технічного та авторського нагляду під час виконання робіт з актами виконаних робіт, платіжними дорученнями та усіма додатками до них;

- листування (повідомлення) з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- договори з усіма додатками та специфікаціями, актами виконаних робіт, накладними, податковими накладними, платіжними дорученнями, дефектними актами та іншими документами щодо виготовлення проектно-кошторисної документації;

- належним чином завірені копії статуту, наказу про призначення (звільнення) та посадові інструкції директора, головного бухгалтера та осіб яким надано право підписувати первинні документи комунального підприємства ІНФОРМАЦІЯ_3 Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- декларації про початок будівельних робіт, готовність об`єкта до експлуатації або сертифікат, звіти про проходження експертиз та належним чином завірені журнали, ордери та відомості по рахункам щодо оприбуткування об`єкта реконструкції у бухгалтерському і податковому обліку.

Строк виконання ухвали до 10 квітня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено08.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/1154/20

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні