Ухвала
від 11.03.2020 по справі 612/543/19
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/543/19

2/612/19/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2020 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Лобановської С.М.

за участю секретаря судового засідання Шевченко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Близнюки цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Софіївської сільської ради Близнюківського району Харківської області та Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай),-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Близнюківського районного суду Харківської області з позовною заявою до Софіївської сільської ради Близнюківського району Харківської області та Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай), в якій просить визнати за ним право на земельну частку (пай) в розмірі 6,7 умовних кадастрових гектарів, у землі, яка перебуває у колективній власності КСП імені газети Правда.

У судовому засіданні, від представника відповідача Матвієнко Н.В., надійшло клопотання про витребування з Відділу у Близнюківському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області справи паювання земель КСП ім. газети Правда Софіївської сільської ради (Державний акт на право колективної власності на землю з додатками та список осіб, які мають право на земельну частку (пай), а також Книгу реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) із земель КСП ім. газети Правда Софіївської сільської ради, з метою усунення протиріч у наданих доказах.

Позивач ОСОБА_1 проти задоволення вказаного клопотання не заперечував.

Вислухавши думку учасників справи, дослідивши клопотання та докази на його обґрунтування, суд прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом

На підставі викладеного, враховуючи, що відповідач не має можливості надати докази, які мають значення для розгляду справи, зокрема, справу паювання земель КСП ім. газети Правда Софіївської сільської ради (Державний акт на право колективної власності на землю з додатками та список осіб, які мають право на земельну частку (пай), а також Книгу реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) із земель КСП ім. газети Правда Софіївської сільської ради, оскільки отримання зазначених документів можливе лише на підставі процесуального судового рішення, суд приходить до висновку про задоволення вказаного клопотання.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч. 7,8 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 258-260, ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Відділу у Близнюківському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (вул. Пушкіна, 14, смт Близнюки, Харківської області) справу паювання земель КСП ім. газети Правда Софіївської сільської ради (Державний акт на право колективної власності на землю з додатками та список осіб, які мають право на земельну частку (пай), а також Книгу реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) із земель КСП ім. газети Правда Софіївської сільської ради, для огляду у судовому засіданні.

Відділу у Близнюківському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області надати строк для виконання ухвали суду щодо витребування документів до 25 березня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.М. Лобановська

Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено12.03.2020
Номер документу88131567
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —612/543/19

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні