Ухвала
від 12.03.2020 по справі 460/4573/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 березня 2020 року м. Рівне №460/4573/19

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Друзенко Н.В.

розглянувши в письмовому провадженні процедурне питання, пов`язане з розглядом справи за позовом

Головного управління ДПС у Рівненській області доПідприємства Клевань "Комунсервіс", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Клеванська селищна рада про стягнення коштів за податковим боргом,

В С Т А Н О В И В:

В підготовчому засіданні представником відповідача заявлено клопотання про витребування у Клеванської селищної ради документів, на підставі яких частина майна підприємства Клевань Комунсервіс , а саме виробнича база підприємства Клевань Комунсервіс (І поверх) 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6; Прохідна підприємства - 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6; приміщення гаража - 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6; приміщення складу - 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6, - була передана Комунальному підприємству Благоустрій (код ЄДРПОУ 43060534).

Клопотання обґрунтовано тією обставиною, що Порядок погашення грошових зобов`язань або податкового боргу у разі реорганізації платника податків, або передачі цілісного майнового комплексу державного чи комунального підприємства в оренду чи концесію врегульовано статтею 98 Податкового кодексу України.

За нормою пп.98.2.3. цієї статті, якщо реорганізація здійснюється шляхом поділу платника податків на дві або більше особи з ліквідацією такого платника податків, що розподіляється, усі платники податків, які виникнуть після такої реорганізації, набувають усіх прав і обов`язків щодо погашення грошових зобов`язань чи податкового боргу, які виникли до такої реорганізації. Зазначені зобов`язання чи борг розподіляються між новоутвореними платниками податків пропорційно часткам балансової вартості майна, отриманого ними у процесі реорганізації згідно з розподільним балансом. У разі якщо одна чи більше новоутворених осіб не є платниками податків, щодо яких виникли грошові зобов`язання або борг платника податків, який був реорганізований, зазначені грошові зобов`язання чи податковий борг повністю розподіляються між особами, що є платниками таких податків, пропорційно часткам отриманого ними майна, без урахування майна, наданого особам, що не є платниками таких податків.

За правилами частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

А відповідно до частини першої статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

В силу вимог частини третьої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може збирати докази з власної ініціативи.

Відповідно до статей 73,74,75,76 Кодексу адміністративного судочинства України докази повинні бути належними, допустимими, достовірними і достатніми.

Належними, відповідно до положень статті 73 Кодексу адміністративного судочинства України, є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування, в свою чергу, є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до положень частини третьої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Частинами шостою - дев`ятою цієї статті передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку, що для об`єктивного розгляду і з`ясування предмету спору необхідно в рамках підготовчого засідання витребувати додаткові докази. При цьому є необхідність у витребовуванні не лише тих документів, про які просить відповідач, а й інших, зокрема тих, які підтверджують або спростовують процес реорганізації відповідача, а також підтверджують чи спростовують право податкової застави його майна.

Зазначені обставини перешкоджають завершенню підготовчого провадження у визначений процесуальним законом строк.

Так, згідно з частиною четвертою статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

А відповідно до пункту 3 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, виконання завдань підготовчого провадження, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись статтями 72-73, 80, 173, 181, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Витребувати у Клеванської селищної ради посвідчені копії документів, на підставі яких частина майна підприємства Клевань Комунсервіс , а саме виробнича база підприємства Клевань Комунсервіс (І поверх) 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6; Прохідна підприємства - 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6; приміщення гаража - 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6; приміщення складу - 35312, Рівненська обл., Рівненський р-н, смт. Клевань, вул. Залізнична, буд. 6, - була передана Комунальному підприємству Благоустрій (код ЄДРПОУ 43060534), а також документи, які підтверджують або спростовують факт реорганізації підприємства Клевань Комунсервіс .

Витребувати у ГУ ДПС в Рівненській області докази виникнення права податкової застави на майно підприємства Клевань Комунсервіс .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання .

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повну ухвалу складено 12.03.2020.

Суддя Друзенко Н.В.

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено13.03.2020
Номер документу88140831
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/4573/19

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Пліш Михайло Антонович

Ухвала від 30.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Пліш Михайло Антонович

Рішення від 29.09.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Рішення від 29.09.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 21.07.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 02.06.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні