Ухвала
від 12.03.2020 по справі 337/718/20
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

12.03.2020 ЄУН №337/718/20

Провадження №2/337/811/2020

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12.03.2020 року Суддя Хортицького районного суду м.Запоріжжя Салтан Л.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , прож. АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ), третя особа: Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Філіпова Лариса Петрівна (м.Запоріжжя, вул.Лахтінська буд.10 пр.217 ), Житлово-будівельний кооператив №18 Запоріжсталь код ЄДРПОУ 20511984 (м.Запоріжжя, вул.Світла, буд.4) про визнання права власності в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В :

28.02.2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Зазначений позов відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Одночасно з позовною заявою позивач звернувся в суд з клопотанням про витребування доказів за позовом, в якому просить витребувати у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Філіпової Л.П. копію спадкової справи щодо :

-ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 яка на час смерті була зареєстрована: АДРЕСА_1 .

У відповідності до ст. 84 КК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

До позову позивачем було додане клопотання про витребування у доказів. Розгляд зазначеного клопотання не потребує виклику.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 187 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , прож. АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ), третя особа: Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Філіпова Лариса Петрівна (м.Запоріжжя, вул.Лахтінська буд.10 пр.217 ), Житлово-будівельний кооператив №18 Запоріжсталь код ЄДРПОУ 20511984 (м.Запоріжжя, вул.Світла, буд.4) про визнання права власності в порядку спадкування .

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Хортицького районного суду м. Запоріжжя (м. Запоріжжя пр. Ювілейний, 33 зал № 8) на 08.04.2020 року на 14-00 год .

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Філіпової Лариси Петрівни копію спадкової справи щодо :

-ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 яка на час смерті була зареєстрована: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч.6,7 ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов"язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п"яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

За правилами ст.143, 144 ЦПК України, заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Заходами процесуального примусу є: попередження; видалення із залу судового засідання; тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; привід; штраф.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -http://court.gov.ua/fair/sud0825ґ

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Г. Салтан

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено13.03.2020

Судовий реєстр по справі —337/718/20

Рішення від 10.06.2020

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Салтан Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні