Ухвала
від 11.03.2020 по справі 727/2228/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/2228/20

Провадження № 1-кс/727/630/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 березня 2020 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП України в Чернівецькій області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12010260000000176 від 04.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся слідчий з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів.

В клопотанніпосилається нате,що до СУ ГУНП в Чернівецькій області з Управління Західного офісу Держаудит служби в Чернівецькій області надійшли матеріали по факту перевірки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", а саме щодо будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Комарів, Кельменецького району, Чернівецької області, під час якої виявлено завищення вартості обсягу будівельних робіт та матеріалів на загальну суму 503 тисячі гривень.

Враховуючи викладене, протягом липня-червня 2019 року, з метою неправомірного одержання бюджетних коштів, виділених на будівництво ІНФОРМАЦІЯ_2 , службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » достовірно знаючи, що вартість фактичних проведених робіт та матеріалівзавищені склали відповідні акти.

Вподальшому, складені фіктивні акти виконаних робіт службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » подали до ІНФОРМАЦІЯ_3 , в результаті чогонезаконно отримали та привласнилибюджетні кошти в сумі приблизно у 503 тис. грн., чим своїми діями спричинили збитки державним інтересам на вказану суму.

У відповідності до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказує, що акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в та довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3 по вищевказаному об`єкту були складені та надані для погодження замовнику ІНФОРМАЦІЯ_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ),та крімцього уфактичного виконавцяробіт зберігаютьсяі іншідокументи поданому об`єкту,які маютьзначення длякримінального провадження,у зв`язкуз чим,з метоюзабезпечення повного,об`єктивного танеупередженого дослідженнявсіх обставинкримінального правопорушення,надання їмналежної правовоїоцінки таприйняття законногопроцесуального рішенняв передбаченікримінальним процесуальним законодавствомстроки,а такожз метоюподальшого призначеннята проведенняу кримінальномупровадженні необхіднихекспертиз,в томучислі будівельно-технічної,почеркознавчої технічноїекспертизи документів,тощо,в органудосудового розслідуваннявиникла необхідністьу проведеннітимчасового доступудо документів,які перебуваютьуволодінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 )юр.адреса: АДРЕСА_1 ,а саме:дотендерноїдокументації відкриті торги на закупівлю робіт «Будівництвоамбулаторії загальноїпрактики сімейноїмедицини вс.Комарів,Кельменецького району,Чернівецької області»;тендерної пропозиції(здодатками)ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;дефектних актів;актів обстежень;проектно-кошторисноїдокументації;робочих проектів;змін допроектно-кошторисноїдокументації;договірної ціни;локальних тазведених кошторисів;договорів підрядута субпідряду(вразі наявності);платіжних доручень;актів виконанихбудівельних робітформи КБ-2в;довідок провартість виконанихбудівельних робітформи КБ-3;актів виконанихробіт зрозрахунком одиничноївартості формиКБ-2в;підсумкових відомостейресурсів;розрахунків загальновиробничихвитрат;актів оглядуприхованих робіт;журналів авторськогота технічногонагляду;первинних бухгалтерськихдокументів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », які підтверджують походження та вартість придбаних будівельних матеріалів, які використані під час виконання робітпо об`єкту«Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Комарів, Кельменецького району, Чернівецької області», а також до документів, що стосуються здійснення технічного нагляду працівниками (накази про призначення, накази про закріплення за об`єктом, тощо), листів щодо переписки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та замовником робіт з питань виконання будівельних робіт на вищевказаному об`єкті, з можливістю їх вилучення, а тому просить клопотання задовольнити.

Також слідчий просить розглядати подане клопотання про надання тимчасового доступу до документів без виклику представників особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Враховуючи підстави і мотиви клопотання, слідчий суддя вважає за необхідне розглядати клопотання про надання тимчасового доступу до документів в порядку частини 2 ст.163КПК України без виклику представників особи, у володінні якої знаходяться такі документи, оскільки є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, тимчасовий доступ до яких має намір отримати орган досудового розслідування.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

Представник власника майна, у відповідності до ч.2 ст.163 КПК України в судове засідання не викликався.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступного висновку.

Встановлено, що 04.02.2020 року до ЄРДР внесено відомості №12010260000000176, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 191 КК України.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Встановлено,що вищевказанідокументи мають суттєве значення для встановлення об`єктивних обставин у кримінальному провадженні. Вони знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юр. адреса: АДРЕСА_1 . Без доступу до цих документів та їх подальшого оглядунеможливо прийняти швидке, повне та неупереджене рішення у кримінальному провадженні. Тому слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів зазначених в клопотанні слідчого.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Виходячи зі змісту вищенаведеної норми, вважаю, що клопотання в частині надання дозволу на вилучення документів зазначених в клопотанні слідчого, підлягає задоволенню, оскільки необхідні для проведення експертизи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 163166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати групі слідчих в складі:старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Чернівецькій області майора поліції ОСОБА_4 ; старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Чернівецькій області капітана поліції ОСОБА_3 ; слідчого відділу СУ ГУНП України в Чернівецькій області підполковника поліції ОСОБА_5 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юр. адреса: АДРЕСА_1 , а саме до тендерної документації відкриті торги на закупівлю робіт «Будівництвоамбулаторії загальноїпрактики сімейноїмедицини вс.Комарів,Кельменецького району,Чернівецької області»;тендерної пропозиції(здодатками)ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;дефектних актів;актів обстежень;проектно-кошторисноїдокументації;робочих проектів;змін допроектно-кошторисноїдокументації;договірної ціни;локальних тазведених кошторисів;договорів підрядута субпідряду(вразі наявності);платіжних доручень;актів виконанихбудівельних робітформи КБ-2в;довідок провартість виконанихбудівельних робітформи КБ-3;актів виконанихробіт зрозрахунком одиничноївартості формиКБ-2в;підсумкових відомостейресурсів;розрахунків загальновиробничихвитрат;актів оглядуприхованих робіт;журналів авторськогота технічногонагляду;первинних бухгалтерськихдокументів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,що підтверджують походження та вартість придбаних будівельних матеріалів, які використані під час виконання робіт по об`єкту«Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Комарів, Кельменецького району, Чернівецької області», а також до документів, що стосуються здійснення технічного нагляду працівниками (накази про призначення, накази про закріплення за об`єктом, тощо), листів щодо переписки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та замовником робіт з питань виконання будівельних робіт на вищевказаному об`єкті.

Строк пред`явлення цієї ухвали до виконання 30 днів з дня її постановлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, на неї можуть бути поданні заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88166939
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів, по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12010260000000176 від 04.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —727/2228/20

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні