Ухвала
від 12.03.2020 по справі 461/6806/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/6806/18

Провадження № 2/461/76/20

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

12.03.2020 року місто Львів

Галицький районний суд м. Львова у складі:

головуючого - судді Стрельбицького В.В.,

за участю секретаря - Івасюти Н.В.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні житлом шляхом вселення, визначення частки квартири та виділення частки квартири в натурі та зустрічним позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визначення часток у праві власності на квартиру, припинення права власності та визнання права власності,

встановив:

У провадженні Галицького районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні житлом шляхом вселення, визначення частки квартири та виділення частки квартири в натурі та зустрічним позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визначення часток у праві власності на квартиру, припинення права власності та визнання права власності.

Представники відповідачів за первісним позовом подали до суду клопотання про призначення експертизи для визначення вартості нерухомого майна, на вирішення якої просять поставити наступні питання:

1.Якою є ринкова вартість нерухомого майна - двокімнатної квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 59,0 кв. м., житловою площею 49,6 кв. м. станом на день проведення експертизи?

2.Яка вартість 1/5 частки двокімнатної квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 59,0 кв. м., житловою площею 49,6 кв. м.?

3.Чи є технічна можливість провести виділ 1/5 частки або 2/5 часток в натурі із майна із вищевказаної квартири, що є у спільній частковій власності в окремий об`єкт?

Позивач та її представник клопотання не заперечили. Подали до суду письмові пропозиції (клопотання) щодо визначення додаткового кола питань, з яких має бути проведена судова експертиза. Просять на вирішення експерту подати наступні питання:

1.Яка ідеальна частка кожного із співвласників у квартирі АДРЕСА_2 ?

2.Яка ринкова вартість об`єкта нерухомого майна - квартири АДРЕСА_2 ?

3.Яка ринкова вартість частки кожного із співвласників квартири АДРЕСА_2 ?

4.Визначити порядок користування співвласниками об`єктом нерухомого майна - квартирою АДРЕСА_2 ?

Згідно ч. 1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 ЦПК України, про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Суд вважає, що клопотання є підставними та підлягають до задоволення, оскільки для об`єктивного розгляду справи необхідно з`ясувати усі обставини справи, зокрема вартість спірного майна, усунути усі наявні розбіжності щодо вартості квартири та визначення ідеальних часток співвласників майна у разі прийняття рішення про задоволення позовних вимог за первісним чи зустрічним позовом, для чого необхідні спеціальні знання, а питання, які виносяться для дослідження експертам мають істотне значення для об`єктивного вирішення даної справи, оскільки прямо стосуються предмету доказування у даній справі. При цьому, запропоноване позивачами щодо визначення порядку користування співвласниками об`єктом нерухомого майна - квартирою АДРЕСА_2 предметом експертизи бути не може, оскільки вирішується судом за результатами розгляду справи в цілому. Крім цього, сторонами не надано жодних пропозицій з цього приводу.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Керуючись ст.ст. 102-109, 252 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання задовольнити частково.

Призначити по справі судову оціночно-будівельну експертизу, проведення якої доручити експертам Товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛ-СВІТ (код ЄДРПОУ 22338573, м. Львів, вул. Чайковського, 8, оф. 7).

На вирішення експерту поставити наступне питання:

1.Якою є ринкова вартість нерухомого майна - двокімнатної квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 59,0 кв. м., житловою площею 49,6 кв. м. станом на день проведення експертизи?

2.Яка вартість 1/5 частки двокімнатної квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 59,0 кв. м., житловою площею 49,6 кв. м?

3.Чи є технічна можливість провести виділ 1/5 частки або 2/5 часток в натурі з вищевказаної квартири, що є у спільній частковій власності в окремий об`єкт?

4.Яка ідеальна частка кожного із співвласників у квартирі АДРЕСА_2 ?

5.Яка ринкова вартість частки кожного із співвласників квартири АДРЕСА_2 ?

Матеріали справи №461/6806/18 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про усунення перешкод у користуванні житлом шляхом вселення, визначення частки квартири та виділення частки квартири в натурі та зустрічним позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визначення часток у праві власності на квартиру, припинення права власності та визнання права власності.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку та відмову від дачі висновку, передбачену ст.ст. 384, 385 КК України.

Довести до відома експерта положення ст.102 ЦПК України щодо вимог, які ставляться до висновку експерта.

Витрати на проведення експертизи за дачу відповідей на питання №1,2,3 покласти на ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 .

Витрати на проведення експертизи за дачу відповідей на питання №4,5 покласти на ОСОБА_1 , ОСОБА_2 .

Копію ухвали скерувати сторонам - для відома.

Зобов`язати сторони надати всі необхідні документи на вимогу експерта.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження по справі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий суддя Стрельбицький В.В.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено15.03.2020
Номер документу88191895
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —461/6806/18

Ухвала від 13.07.2020

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 19.05.2020

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 24.01.2019

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні