Ухвала
від 02.01.2020 по справі 757/66299/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/66299/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 січня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання слідчого в ОВС Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, в кримінальному провадженні42019100000000518, відомості про яке внесені 21.08.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою м. Києва, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУкраїни,

В С Т А Н О В И В:

20грудня 2019року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м.Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого в ОВС Головного управління СБУкраїни у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 погодженого прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, в кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019100000000518.

Слідчий в судове засідання не з`явився, на адресу суду направив клопотання про розгляд справи у його відсутність.

На підставі ч. 2 ст.163КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст.107КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Зі змісту та матеріалів клопотання вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019100000000518, відомості про яке внесені 21.08.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою м. Києва, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого привласнення бюджетних коштів посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 , ПП « ОСОБА_5 », ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в особливо великих розмірах на загальну суму понад 600 млн. грн.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУкраїни.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які перебувають у віданні ПП « ОСОБА_5 » (юридична адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги вищевикладене, дослідивши долучені до клопотання документи, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених їх копій.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надатистаршому слідчому слідчого управління Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_6 , слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_7 , слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_8 , начальнику 4 відділу слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_9 , старшому оперуповноваженому 3 відділу ГВ КЗЕ Головного управління СБУкраїни у м.Києві та Київській області ОСОБА_10 тимчасовий доступ до документів, з правом вилучення належним чином завірених їх копій, які перебувають у віданні ПП« ОСОБА_5 » (юридична адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) або за іншим місцезнаходженням, а саме:

- тендерну документацію на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-02 (М-06) «Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка. Під`їзд до м. Біла Церква» км 0+900 км 3+300, № 411Д-18 від 03.10.2018 з додатками та додатковими угодами до них; проектно-кошторисну документацію, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, відомості ресурсів, дефектні акти, підтверджуючі документи про залучені субпідрядні організації, акти приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3, журнали ведення технічного нагляду, вказівки і приписи підряднику за результатами технічного нагляду, журналів ведення робіт, розливу в`яжучих матеріалів, ущільнення при влаштуванні асфальтобетонного покриття, товарно-транспортних накладних на будівельні матеріали, паспорти на асфальтобетонну суміш тощо, робочу та виконавчу документацію щодо виконання робіт, листування, акти взаємозвірок, протоколи засідань (нарад), графік виконання робіт тощо;

- тендерну документацію на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р-17 «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне» км 14+800 км 16+400, № 410Д-18 від 02.10.2018 з додатками та додатковими угодами до них; проектно-кошторисну документацію, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, відомості ресурсів, дефектні акти, підтверджуючі документи про залучені субпідрядні організації, акти приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3, журнали ведення технічного нагляду, вказівки і приписи підряднику за результатами технічного нагляду, журналів ведення робіт, розливу в`яжучих матеріалів, ущільнення при влаштуванні асфальтобетонного покриття, товарно-транспортних накладних на будівельні матеріали, паспорти на асфальтобетонну суміш тощо, робочу та виконавчу документацію щодо виконання робіт, листування, акти взаємозвірок, протоколи засідань (нарад), графік виконання робіт тощо.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.01.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88194888
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені 21.08.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою м. Києва, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУкраїни

Судовий реєстр по справі —757/66299/19-к

Ухвала від 02.01.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні