Рішення
від 09.02.2007 по справі 2-78/2007
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-78/2007

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

9 лютого 2007 року Мостиський районний суд Львівської області у складі:

головуючого     - судді Богаченко С.І.

при секретарі     -     Тхір О.Т.

розглянувши в попередньому судовому засіданні в залі суду в м. Мостиська справу за позовом органу опіки та піклування до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про позбавлення їх батьківських прав щодо неповнолітньої дочки ОСОБА_3, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, в особі органу опіки та піклування Мостиської райдержадміністрації звернувся до суду із зазначеним позовом, в якому простить позбавити відповідачів батьківських прав відносно їхньої неповнолітньої дочки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. В позовній заяві покликається на те, що батько неповнолітньої разом з сім'єю не проживає, має другу сім'ю та вихованням доньки не займається; мати ухиляється від виконання своїх батьківських обов'язків по вихованню дитини, не дбає про її моральний та фізичний розвиток, заставляє її виконувати тяжку фізичну роботу та як наслідок дитина часто тікає з дому.

Представник позивача - начальник служби у справах неповнолітніх Мостиської райдержадміністрації ОСОБА_4 позов підтримала в повному обсязі.

Голови Гостинцівської сільської ради - ОСОБА_5 та Тщенецької сільської ради - ОСОБА_6 не заперечують про позбавлення відповідачів батьківських прав, так як останні ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків.

Відповідачі в судовому засіданні позов визнали і не заперечують Проти позбавлення їх батьківських прав відносно їх доньки, про що надали суду письмові заяви.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що рішення у справі можливо постановити при проведенні попереднього судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст.130 ЦПК України, при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку, встановленому ст. 174 ЦПК України.

Таким чином, визнання відповідачами пред'явленого їм позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Встановлено, що батьки неповнолітньої ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, не дбають про її моральний та фізичний розвиток.

Актом обстеження житлово-побутових умов проживання сім'ї ОСОБА_1 встановлено, що останній проживає окремо від доньки з іншою сім'єю, постійно працює та займатися вихованням доньки не має можливості.

Актом обстеження житлово-побутових умов проживання сім'ї ОСОБА_2 встановлені негативні умови проживання суб'єктивного характеру, які перешкоджають нормальному розвиткові дитини.

Аналізуючи зібрані по справі докази та оцінюючи їх в сукупності, суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 та ОСОБА_7 слід позбавити їх батьківських прав відносно їхньої неповнолітньої дочки ОСОБА_3.

Оскільки неповнолітня, ОСОБА_3, як встановлено судом, не може бути передана під опіку іншим родичам, її необхідно передати на опікування органові опіки та піклування Мостиської райдержадміністрації, Львівської області.

Керуючись ст.ст.130, 174, 215 ЦПК України, ст.ст.150, 164, 165, 167 СК України,

суд-

ВИРІШИВ :

Позов задовольнити.

Позбавити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3 батьківських прав щодо їхньої неповнолітньої дочки ОСОБА_3, 27.05.1992 року народженця.

Передати ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 на опікування органові опіки та піклування Мостиської райдержадміністрації, Львівської області.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційногр суду Львівської області через Мостиський районний суд шляхом подачі заяви про аіпеляційне оскарження в 10-денний строк з дня проголошення рішення і подання після; цього протягом 20-ти днів апеляційної скарги з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку, передбаченому ч.4 ст.295 ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений ст.294 ЦПК України (20 днів), рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Даний примірник рішення виготовлений в нарадчій кімнаті і має силу оригіналу.

СудМостиський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.02.2007
Оприлюднено13.05.2010
Номер документу8820215
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-78/2007

Рішення від 09.02.2007

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Богаченко С.І.

Ухвала від 06.04.2007

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Бірук В.О.

Ухвала від 22.11.2007

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Бойко М.П.

Рішення від 08.11.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Шалаута Г.І.

Ухвала від 30.10.2007

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Харитонова Г.Л.

Рішення від 12.03.2007

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Хоменко Л.В.

Рішення від 20.02.2007

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Іванюк І.І.

Рішення від 18.09.2007

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва Антоніна Миколаївна

Ухвала від 17.05.2007

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Воробей І.В.

Рішення від 13.07.2007

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Дзюба Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні