Ухвала
від 16.03.2020 по справі 552/1184/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1184/20

Провадження № 1-кс/552/606/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.03.2020 року слідчийсуддя Київськогорайонного судум.Полтави ОСОБА_1 ,за участісекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участіслідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання заступника начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м.Полтави з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » та стосуються проведення фінансово господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Клопотання обґрунтовував тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №32020170000000001 від 08.01.2020 року, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Слідством встановлено, що службові особи ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ) в період часу 2018-2019 років, умисно ухилилися від сплати податків на суму 3 786 752 грн., шляхом відображення в документах бухгалтерського та податкового обліків фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_3 ), яких фактично не було.

У ході досудового розслідування вказаного злочину виникла необхідність в отриманні усіх оригіналів документів ПП « ОСОБА_5 », що стосуються проведення взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за періоди часу з 01.01.2018 року по 31.12.2019 року, зокрема: договорів (угод, контрактів) з додатками до них, додаткових угод з додатками до них; актів, у т.ч. актів приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей або здачі виконаних робіт (послуг, тощо); актів звірки; документів, що підтверджують придбання товару у сільськогосподарського виробника (аналізних карток, звітів 4-СГ, накладних, податкових накладних, інших документів); сертифікатів або сертифікатів відповідності, якісних свідоцтв; рахунків та рахунків-фактур; накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних (маршрутних (подорожних) листів чи аналогічних документів); довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей; документів складського обліку, у т.ч. карток складського обліку, журналів складського обліку, документів про відвантаження товарно-матеріальних цінностей, переміщення, реалізацію та використання отриманих товарно-матеріальних цінностей, робіт (послуг); документів бухгалтерського обліку, у т.ч. реєстрів бухгалтерського обліку, журналів-ордерів, відомостей по рахункам, виписок з головних книг, оборотно-сальдових відомостей; документів, що підтверджують оплату, векселів, додатків, а також банківських документів (платіжних доручень, касових ордерів та платіжних квитанцій до них, виписок по рахункам в установах банків); журналів виїзду та в`їзду автотранспорту, що засвідчують факт доставки товарно-матеріальних цінностей; документів листування, тощо, які стосуються господарської діяльності між ПП « ОСОБА_5 » та підприємствами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за періоди часу з 01.01.2018 року по 31.12.2019 року.

Одночасно із цим, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування у даному кримінальному провадженні існує необхідність у отриманні інформації та відомостей, що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 », що стосуються: інформації та відомостей, щодо наявності ємностей для зберігання паливно-мастильних матеріалів, які в періоди часу 2018-2019 років використовувались підприємством; інформації та відомостей щодо наявності зерносушарок (з їх повними технічними характеристиками), які в період часу 2018-2019 років використовувались підприємством; інформації та відомостей щодо земельних ділянок, які в періоди часу 2018-2019 років перебували у власності або на праві оренди у підприємства; інформації та відомостей щодо нарахованого та сплаченого земельного податку по підприємству, за періоди часу 2018-2019 років; інформації та відомостей щодо врожайності на земельних ділянках, що використовувались підприємством в періоди часу 2018-2019 років.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив слідчого суддю його задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку слідчого, слідчий суддя приходитьдо наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та являються джерелом доказів та у подальшому необхідні для проведення судових експертиз, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню, з наданням дозволу на вилучення документів.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів усіх документів, інформації та відомостей, що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , які стосуються проведення фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_3 ), у тому числі: договорів (угод, контрактів) з додатками до них, додаткових угод з додатками до них; актів, у т.ч. актів приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей або здачі виконаних робіт (послуг, тощо); актів звірки; документів, що підтверджують придбання товару у сільськогосподарського виробника (аналізних карток, звітів 4-СГ, накладних, податкових накладних, інших документів); сертифікатів або сертифікатів відповідності, якісних свідоцтв; рахунків та рахунків-фактур; накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних (маршрутних (подорожних) листів чи аналогічних документів); довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей; документів складського обліку, у т.ч. карток складського обліку, журналів складського обліку, документів про відвантаження товарно-матеріальних цінностей, переміщення, реалізацію та використання отриманих товарно-матеріальних цінностей, робіт (послуг); документів бухгалтерського обліку, у т.ч. реєстрів бухгалтерського обліку, журналів-ордерів, відомостей по рахункам, виписок з головних книг, оборотно-сальдових відомостей; документів, що підтверджують оплату, векселів, додатків, а також банківських документів (платіжних доручень, касових ордерів та платіжних квитанцій до них, виписок по рахункам в установах банків); журналів виїзду та в`їзду автотранспорту, що засвідчують факт доставки товарно-матеріальних цінностей; документів листування, тощо, які стосуються господарської діяльності між ПП « ОСОБА_5 » та підприємствами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а в цілому за періоди часу з 01.01.2018 року по 31.12.2019 року, а також, даних, що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 », що стосуються: інформації та відомостей, щодо наявності ємностей для зберігання паливно-мастильних матеріалів, які в періоди часу 2018-2019 років використовувались підприємством; інформації та відомостей щодо наявності зерносушарок (з їх повними технічними характеристиками), які в період часу 2018-2019 років використовувались підприємством; інформації та відомостей щодо земельних ділянок, які в періоди часу 2018-2019 років перебували у власності або на праві оренди у підприємства; інформації та відомостей щодо нарахованого та сплаченого земельного податку по підприємству, за періоди часу 2018-2019 років; інформації та відомостей щодо врожайності на земельних ділянках, що використовувались підприємством в періоди часу 2018-2019 років.

Виконання ухвалидоручити заступнику начальника 2-го відділу РКП ОСОБА_4 ; заступнику начальника 1-го відділу РКП ОСОБА_6 ; старшому слідчому з ОВС 2-го відділу РКП ОСОБА_7 ; старшому слідчому з ОВС 2-го відділу РКП ОСОБА_3 ; старшому слідчому з ОВС 2-го відділу РКП ОСОБА_8 ; заступнику начальника 3-го відділу РКП ОСОБА_9 ; старшому слідчому з ОВС 3-го відділу РКП ОСОБА_10 ; старшому слідчому з ОВС 3-го відділу РКП ОСОБА_11 .

Строк дії ухвалидо 16.04.2020 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88209136
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/1184/20

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 18.11.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні