Ухвала
від 12.03.2020 по справі 200/1585/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

12 березня 2020 р. Справа №200/1585/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Грищенка Є.І., розглянувши у підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації.

Ухвалою суду від 17 лютого 2020 року відкрито провадження у справі та призначено її розгляд за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

12 березня 2020 року через канцелярію суду надійшла заява позивача про проведення підготовчого засідання в порядку письмового провадження.

Представники сторін про дату, час та місце проведення підготовчого засідання до суду не з`явились.

Відповідно до частини 9 статті 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Частиною 2 ст. 49 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд зазначає, що оскільки судове рішення може вплинути на права та обов`язки Відділу освіти Першотравневої районної державної адміністрації та Першотравневої районної ради, суд дійшов висновку про необхідність їх залучення як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 181 КАС України встановлено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи наведене, суд вважає, що наявні підстави про відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст. 9, 49, 180, 181, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Відділ освіти Першотравневої районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02142715, місцезнаходження: Донецька обл., Мангушський р-н., смт. Мангуш, просп. Миру, 64).

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Першотравневу районну раду (код ЄДРПОУ 25600391, місцезнаходження: Донецька обл., Мангушський р-н., смт. Мангуш, вул. Леніна, 72).

Відкласти підготовче засідання у справі до 24 березня 2020 року об 15 год. 00 хв.

Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятиденний строк з дня отримання позову для подання пояснень щодо позову, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання пояснень щодо відзиву, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Є.І. Грищенко

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено18.03.2020
Номер документу88234621
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації

Судовий реєстр по справі —200/1585/20-а

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні