Ухвала
від 17.03.2020 по справі 202/1164/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1164/20

Провадження № 1-кс/202/1658/2020

УХВАЛА

Іменем України

17 березня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняпрокурора відділупроцесуального керівництвапри провадженнідосудового розслідування територіальнимиорганами поліціїта підтриманнядержавного обвинуваченняуправління наглядуза додержанням законіву кримінальномупровадженні такоординації правоохоронноїдіяльності прокуратуриДніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040000000056 від 24.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 02.02.2018 року між замовником - КП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", та генпідрядником - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », укладено договір № 1/2-18, відповідно до якого замовник доручає, а генпідрядник забезпечує відповідно до проектно-кошторисної документації та умов договору виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції. Об`єктом договору є «реконструкція спортивного комплексу та будівель за адресою АДРЕСА_1 ».

Відповідно до договору № 1/2-18 від 02.02.2018 року генпідрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зобов`язалось завершити виконання робіт до 31.12.2018 року.

Однак в ході проведення огляду 11.01.2019 року встановлено, що роботи не виконані навіть на 5% та під час проведення огляду будь-які реконструкційні або будівельні роботи не здійснюються.

В ході перевірки фінансування через мережу інтеренет на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено, що до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перераховано від КП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за ряд виконаних робіт бюджетні кошти у розмірі 70 000 000 гривень за ряд виконаних робіт.

25.11.2019 року призначено судову будівельно-технічну експертизу з метою встановлення фактичної вартості об`єму виконаних робіт на об`єкті та встановлення різниці між фактичною вартістю виконаних робіт та вартістю робіт відображених в актах КБ2-в виконання доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_4

12.12.2019 року надійшло клопотання судового експерта ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_4 про надання додаткових документів для проведення судової будівельно-технічної експертизи, а саме: проектно-кошторисну документацію з графічною частиною та виконавчу документацію (акти приймання виконаних робіт форми КБ-2в; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форма КБ-3; загальні журнали робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, перелік яких встановлюється в проекті організації будівництва в залежності від видів робіт; журнал авторського надзору; акти на закриття прихованих робіт; акти проміжного прийняття відповідних конструкцій; виконавчі схеми; акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання) в паперовому вигляді та на електронному носії.

Таким чином, у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (і.к. НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , знаходяться оригінали документів щодо виконання робіт (здійснення реконструкції спортивного комплексу та будівель за адресою: АДРЕСА_1 ), які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та в подальшому будуть необхідні при проведенні судової будівельно-технічної експертизи, оскільки мають фактичні дані щодо виконання обсягів робіт та оплати за вказані роботи.

Враховуючи вищевикладене, у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів документації, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (і.к. НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Тому слідчий просила надати дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів усіх документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (і.к. НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , відносно виконання робіт (здійснення реконструкції спортивного комплексу та будівель за адресою: АДРЕСА_1 ) за період часу з 01.01.2018 року по час оголошення ухвали до виконання, а саме: проектно-кошторисну документацію з графічною частиною та виконавчу документацію (акти приймання виконаних робіт форми КБ-2в; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форма КБ-3; загальні журнали робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, перелік яких встановлюється в проекті організації будівництва в залежності від видів робіт; журнал авторського надзору; акти на закриття прихованих робіт; акти проміжного прийняття відповідних конструкцій; виконавчі схеми; акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання) в паперовому вигляді та на електронному носії.

Прокурор у судове засідання не з`явилася, надала заяву, в котрій клопотання підтримала, просила задовольнити та розглянути без її участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні оригіналів документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (і.к. НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати прокурору відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_5 , слідчим, які входять до складу групи слідчих в кримінальному провадженні № 12019040000000056 від 24.01.2019 року, дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів усіх документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (і.к. НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , відносно виконання робіт (здійснення реконструкції спортивного комплексу та будівель за адресою: АДРЕСА_1 ) за період часу з 01.01.2018 року по час оголошення ухвали до виконання, а саме: проектно-кошторисну документацію з графічною частиною та виконавчу документацію (акти приймання виконаних робіт форми КБ-2в; довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форма КБ-3; загальні журнали робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, перелік яких встановлюється в проекті організації будівництва в залежності від видів робіт; журнал авторського надзору; акти на закриття прихованих робіт; акти проміжного прийняття відповідних конструкцій; виконавчі схеми; акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання) в паперовому вигляді та на електронному носії.

Строк виконання ухвали до 16 квітня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/1164/20

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні